Yeni Bir Dil Öğrenirken Yapmamanız Gereken 5 Şey

Dil becerilerinizi geliştirmenin ve öğrenme sürecinden en iyi şekilde yararlanmanın yolu hataları tanımlamak ve onlardan kaçınmaya çalışmaktır.

Yeni Bir Dil Öğrenirken Yapmamanız Gereken 5 Şey.

Sizin için yabancı dilleri öğrenirken hatırlamanız ve sakınmanız gereken 5 durumu bir araya getirdik. Hepimiz hata yaparız. Ancak pek çok kişi bunun kötü bir şey olduğunu varsayarak cesaretini kırıyor.

Unutmayın ki hatalar çok üretken olabilir! Dil becerilerinizi geliştirmenin ve öğrenme sürecinden en iyi şekilde yararlanmanın en iyi yolu bu hataları tanımlamak, onlardan öğrenmek ve elinizden geldiğince bu hatalardan kaçınmaya çalışmaktır.

Sizin için yabancı dilleri öğrenirken hatırlamanız ve sakınmanız gereken 5 durumu bir araya getirdik.

Tonlarca yeni kelimeyi aynı anda hatırlamaya çalışmak

Yabancı bir dil öğrenirken, bütün kelimeleri hatırlamak gereksiz ve neredeyse imkansızdır.

Yerli konuşmacılar bile bu kelimelerin hepsini kullanmaz, sadece düzenli olarak ortalama 2.000-3.000 kelime kullanırlar. Ana dili İngilizce olan bir yetişkin beyninde on binlerce kelime muhafaza etse de modern İngilizce metinlerinin büyük çoğunluğunu okumak için yalnızca 3.000 kelimeye ihtiyacınız vardır.

Aynısı birçok dil için geçerlidir. Bir dili anlamak ve konuşmak için birkaç bin kelime yeterlidir. Daha özel ya da akademik yazıyla başa çıkacaksanız ya da tercüman olacaksanız elbette daha fazlasına ihtiyacınız olacaktır.

Peki, hangi kelimeleri öğrenip hatırlayacağınızı nasıl bileceksiniz?

Öğrendiğiniz dilde en çok kullanılan kelimelerin listesini kontrol edin veya popüler kelimeleri gösteren bazı uygulamaları indirin.

Tüm gramer kurallarını ezberlemeye çalışmak

Elbette, dilbilgisi önemlidir ve kimse bunu öğrenmemeniz gerektiğini söyleyemez.

Dil ne olursa olsun, dilbilgisi ana dili olmayanlar için her zaman yanıltıcıdır. Tüm bu zamanlar, mastarlar ve diğer istisnalar akademik makaleler yazarken , araştırma yaparken veya profesyonel e-postalar yazarken yararlıdır . Doğru konuşabilmek ve yazmak için mükemmel bir gramer temel kurmanız gerekir.

Bununla birlikte, birincil amacınız iletişim kurmak, yurt dışında bir seyahate hazırlanmak veya yalnızca temel hususlarda ustalaşmak ise bu konuda çok fazla strese girmenize gerek yok. Aynı anda tüm dilbilgisi kurallarını hatırlamaya çalışarak kendinize işkence yapmayın.

Birçok kişinin dilbilgisi çalışma fikri nedeniyle cesaretini kırılıyor ve günlük uygulamalarından kaçınıyor. Dilbilgisinin sizi korkuttuğu zamanlarda hedef dilinizde filmlere, oyunlara veya müzik videolarına bakın. Her gün dile aşinalık kazandırmaya devam edin, doğal olarak gramer öğrenmeye başlayacaksınız.

Dinlemeyi unutmak

Yabancı bir dil öğrenirken, genellikle kelime ve gramer konularına fazlasıyla dikkat ediyoruz. Amacımız okumayı, yazmayı ve konuşmayı öğrenmektir.

Her şey yolunda ama anlama ve iletişim için anahtar olmasına rağmen, genellikle öğrenmeye çalıştığımız hedef dili dinlemeyi unutuyoruz .

Dil öğrenmeye başlayan kişiler çoğu zaman bir dili konuşmanın ve onu anlamanın aynı şey olmadığını bu şekilde keşfeder.

Kişi, ana dilde konuşanları, şarkıları dinlerken veya hedef dilde bir film izlerken anlamakta zorluk yaşayabilir. Asla dinleme becerilerinin önemini küçümsemeyin, her gün dinleme alıştırmaları yapın.

Tüm zamanı ders kitaplarını okuyarak geçirmek

Kitabın başına gitmek, yabancı bir dil öğrenirken yapabileceğiniz en büyük hatalardan biridir.

Ders kitabı size tüm temel yapı taşlarını verebilir, ancak sizi daha fazla uzağa götüremez.

Argo, deyimler, şakalar, bölgesel lehçeler, pop kültür referansları… genellikle standart ders kitaplarından öğrenilmezler. Ana dili konuşanları gerçekten anlamak için gündelik dili öğrenmelisiniz.

Bu, ders kitaplarını hiç kullanmamanız gerektiği anlamına gelmez. Sadece onları  hedef dili öğrenmek için kullandığınız tek araç yapma hatasına düşmeyin.

Hedef dili tamamlaması gereken bir görev olarak kabul etmek

Dil öğrenmeye başlayan bazı kişiler bu konuda çok tutkulu değillerdir. bunun yerine akıcılığa ulaşmak için sadece başka bir görev yerine getirmeyi düşünürler. Ancak bununla ilgili kayda değer birkaç sorun var:

  • Akıcılığa ulaştığınız anı tam olarak belirlemek çok zordur. Bu nedenle “görev tamamlandı” kutusunu hiçbir zaman kontrol edemeyebilirsiniz.

  • Hiç odak kaybetmeden bir dilin ustası olmak için içeriden gelen kişisel bir motivasyon bulmanız gerekir.

Sadece test için ders çalışamazsınız. Dilin arkasındaki kültürü bir dereceye kadar öğrenmeniz gerekir. Aksi takdirde iletişim kurarken yerlilerle aranızda büyük bir boşluk oluşur.

Ayrıca bildiğiniz gibi diller her zaman değişir ve gelişir. Dilini öğrendiğiniz, ana dili bu dil olan arkadaşlarınızla sohbet ettiğiniz, film izlediğiniz, şarkılar dinlediğiniz ve ülkelerine seyahat ettiğiniz insanların kültürünü öğrenme fırsatını kaçırmayın.

Unutmayın dili eğlenceli hale getirirseniz o dilde ustalaşmanız çok daha kolay olacaktır.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı