İngilizceyi Kısa Sürede Konuşmaya Başla

İngilizceyi akıcı konuşmak için ilk günden itibaren bireylerin kendisine uygun en iyi öğrenme yöntemi ile çalışmaya başlaması gerekir. Bir başkasında başarılı olan bir yöntem bir başkasında iyi olmayabilir. Kendimizin en hızlı öğrenme yöntemi ne ise onu keşfedip bu yöntemle veya metotla geliştirmek çok faydalı olmaktadır.

İngilizceyi Kısa Sürede Konuşmaya Başla.

Konuşma odaklı İngilizce kurslarında da bu yüzden birbirinden farklı metotları bulunmaktadır. Örneğin GNR Eğitim olarak patenti sadece bizde olan GNR Metodu ile katılımcılarımızı ilk günden ilk 40 dakikada İngilizce konuşmaya başlatabiliyoruz.

Öncelikle yazımıza giriş kısmında ilk günün ilk 40 dakikasında yazarak çok iddialı bir cümle yazmamızın sebebini yazalım. Çünkü zihninden geçen hiç kelime bilmeden hiç kural bilmeden insan nasıl İngilizce konuşur sorusunu sorduğunu tahmin ediyoruz. Ama konuşulabiliyor. Önce nasıl olacağından bahsedip sonra sana kişisel olarak nasıl kısa sürede İngilizce cümleler söylemeye başlayacağından bahsedelim.

GNR Metodu A’dan Z’ye her yaşta insanın hiç bilmeden başarısızlık korkusu olmadan sistemli bir şekilde yabancı dilleri geliştirmektedir. Herkesin kolaylıkla her yabancı dili 3 ayda öğrenebileceği bir metot. Sadece İngilizceyi değil her dili öğrenebilirsin. Yani 1 yıl içerisinde farklı 4 yabancı dilin günlük konuşmalarını yapabilirsin. Eğitim yöntemi olarak Doğal Çoklu Tekrar yöntemini temel alarak Davranışçılık Ekol’ünden etkilenmiştir. Tıpkı 2 yaşındaki bir çocuğun ana dilini öğrenme süreci gibi bir süreç yaşatır. İşitsel-Dilsem bir yöntem olarak bir yabancı dilin güncel konuşma dilini dikkate alarak aktif konuşmayı hedeflemektedir.

İngilizceyi kısa sürede geliştirmek istiyorsan öncelikle kendi temsil sisteminin farkında olmalısın. Her insanın temsil sistemleri farklıdır. Kimi görsel kimi işitsel kimi de dokunsal temsil sistemi ile daha hızlı öğrenebilir. Bu sistemlerin hangisi ile günlük yaşantında iletişim kuruyorsun. Kendi dilinde de yeni bilgileri böyle daha çabuk öğreniyorsundur. Herkes dinleyerek yeni bir şeyler öğrenemeyebilir. İşitsel biri dinlerken daha çabuk öğrenirken dokunsal biri için geçerli olmayabilmektedir.

Yeni bir dil öğrenirken en önemli kendimizi geliştirme yöntemlerinden biri de daha önce öğrenip şu an akıcı konuşabilenlerin tavsiyeleridir. Ama bu tavsiyeler ile ilgili unutmaman gereken bilgiler var. Her tavsiye sana uygun olmayabilir. Birinin tavsiyesini uygulamaya başladığında motivasyonun yüksek değilse hemen o yöntemden vazgeçmelisin. Belki o kişinin öğrenme yöntemi senin için uygunda olabilir. Ama öğrenmesinin üzerinden çok geçtiği için sana en sonunda nasıl hız kazandığı yöntemden bahsetmiş olabilir. Tavsiye ederken bir bütün olarak nasıl öğrendiğini anlatan kişilerin sayısı çok azdır. O yüzden tavsiye senin motivasyonunu yükseltmiyorsa diretmemelisin. Bir yabancı dil öğrenmek için birçok yöntem var. Deneyip yavaş ilerliyorsan başka bir tavsiyeyi öğrenmelisin. Bazıları sadece dizi izleyerek geliştirdiğini söyler ama dizi izleyerek öğrenmenin de yöntemleri vardır. Çok kolay bir yöntem değil ama çok destekleyici bir çalışma yöntemidir. İnternette arama motoruna dizi izleyerek İngilizce öğrenme yazarak GNR Eğitim’in blog yazısını okuyabilirsin.

İster kendi dilinde yeni bir şeyler öğren ister İngilizce öğren. Her yeni öğrenilen bilgiyi etkili tekrar yaparsan kalıcı olarak hafızana yerleştirebilirsin. Hayatına yerleştirebilirsen öğrenebilirsin. Örneğin evde yemek yapan biri isen yemek yapmak hayatında uyguladığın bir şeydir. Yemek yapma tariflerinin İngilizcelerini öğrenirsen yaparken kendi sesinle yaptıklarını tekrarlaman çok etkili bir tekrar olmaktadır. Uygulayarak yaptığın için beynin İngilizce konuştuğunu düşünerek o kelimeleri ve cümle kalıplarını da formüle ederek hafızaya almaya başlar. İngilizceyi de çalışırken öğrendiklerini ezberlemeden kalıcı olarak öğrenmen için böyle etkili tekrar yapmalısın.

Örneğin “it is an apple”, “I am a teacher” gibi basit cümleleri dahi en az 5 kez arka arkaya etkili tekrar yapman senin daha kısa sürede konuşmanı sağlar. Başlangıçta yavaş adımlarla ilerlerken 1,5 ay sonunda hızlandığını fark edeceksin. Yeter ki kendi sesinle cümleleri tekrarlamayı ihmal etme. “I am teacher” dedikten sonra “I am an engineer” diye başka bir meslek ile de tekrarlayabilirsin. Gerçek hayatınla aynı olmasa da farklı kelimelerle tekrarla. Diyelim cümle “How is your mother today” sen bu cümleyi “How is your brother today” diye de kendine tekrarla.

Örneğin “What’s your brother’s name?” ise cümlen sen bu cümleyi “What’s her brother’s name?”, “What’s his brother’s name? olarak da söyle.

Örneğin “My house is green” ise cümle “Your house is green”, “My house is blue” gibi cümledeki kelimeleri değiştirerek de tekrarlayabilirsin.

İngilizce cümlelerdeki kelimeleri veya kişi zamirlerini değiştirerek İngilizce konuşma pratiği yapabilirsin. Özellikle aynı cümlenin kişi zamirlerini değiştirdiğinde arka arkaya konuşmuş olursun. Böylece çalıştığımızda beynimiz o dilin kurallarını hafızaya yerleştirmeye başlıyor.

İngilizce aktif öğrenilmelidir. Sadece kelime veya gramer kuralı çalışmak pasif bir öğrenme yöntemi olduğundan konuşma becerisi kazanılamamaktadır. Sana öğreten biri yoksa bir kursa gitmiyorsan bile evinde her cümleyi etkili olarak tekrarlayabilirsin.

İngilizce aktif konuşma pratiği yapılarak kısa sürede öğrenilebilir. Evde gramer kuralı veya yeni kelime çalışıp sonradan kullanmayınca unutmamak için GNR Metodu ile bizimle yabancı dilini geliştirebilirsin. Ücretsiz deneme dersimiz bulunmaktadır. Böylece kayıt yaptırmadan ilk gün ilk 40 dakikada çok fazla İngilizce basit cümleler kurabileceğine şahit olabilirsin. Yüksek motivasyonla 3 ay sonunda konuşabileceğinin güveni ile kayıt olup en yakın zamanda konuşanlar arasına katılacağın hayal değil gerçek gelir.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı