Hayatının Akışına İngilizceyi Yerleştir

Hayatının Akışına İngilizceyi Yerleştir.

Hayatın koşturmasında İngilizce öğrenmen gerektiği aklına geliyor ve nefesin daralıyor. Kariyerinde ilerlemek için mutlaka yabancı dilini geliştirmen gerektiğini hatırlıyor ve gelecek korkusuna kapılıyorsun. İngilizce yüzünden hayatının ellerinden kaçıp gittiğini düşünerek kaygılanıyorsun.

Ne nefesin daralsın ne gelecek korkusuna kapıl ne de kaygılan…

Hayatının akışına yabancı dil öğrenmeyi nasıl yerleştireceğin konusunda sana rota oluşturacağız. Bu yolculukta kimi zaman pasif öğreneceksin kimi zaman aktif öğreneceksin. Ama bu yolculuk sonunda İngilizce konuşmaya başlarsın.

Herkes yeni bir bilgi öğrenmeye başlarken zorlanır. Çünkü hem vakit ayırmak ve günlük rutini değiştirmek gerekir. Alışık olunan düzenin dışına çıkmak, değişiklikler yapmak herkese zor gelir. Unutma hiçbir şey en başta hissedildiği kadar kötü veya zor değildir. Yabancı dil öğrenmek dünya ile iletişim kurmanı sağlar ve hayatını renklendirir. Farklı kültürlerden arkadaşlıklar kurarsın. İşinde daha iyi bir konuma getirilirsin ve daha iyi bir ücret alırsın. Beynin daha iyi çalışmaya başlar ve unutkanlığın olmadığı bir yaşamın olur. Problem çözme yeteneğin gelişir ve geliştikçe daha iyi kararlar alırsın. Hafızanı geliştirirsin ve Alzheimer gibi sağlık sorunu yaşama riskini azaltırsın. İngilizceyi öğrendikçe kazanacaklarını düşün ve hemen öğrenmek için hayatının akışına yerleştir.

Aşağıda bahsedeceğimiz rotamızda, cep telefonunun takvim bölümünü aktif olarak kullanmalısın. Yazdıklarımıza başlıklar, etkinler ve hatırlatmalar oluştur. Artık İngilizce ile meşgul olmaya adım atmaya başladığına göre başlıkları İngilizce oluştur. Yazımızda sana Türkçe yazacağız. Sen İngilizce oluşturmalısın.

İlk önce konuşma odaklı bir eğitim kurumuna kayıt yaptırmalısın. Online konuşma pratiği kurslarından veya online İngilizce kursuna kayıt yaptırarak istediğin mekanda istediğin saatte, konforunu ayarladığın her yerden keyifle eğitim alman önemlidir. Konuşma odaklı bir eğitim kurumunda eğitmenin senin ilk günden itibaren konuşmanı sağlayacak özel içerikler hazırlar. Takvimine konuşma olarak kaydedebilirsin. İngilizce ile meşgul olmaya başladığında doğru bilgilerle de kendini geliştirmen önemlidir. Bir kurs ile aşağıdaki etkinlikleri gerçekleştirmek sana faydalı olur. Kendini geliştirdikçe, sendeki gelişmeleri gözlemleyen eğitmenin seni daha doğru yönlendirir.

Kişisel gelişim uzmanları veya psikologlar her zaman hayatı akışına bırak, gözlerini kapat ve hayal et derler. Gözlerini kapat ve hayal et. Patronunla, en sevdiğin arkadaşınla veya müşterinle İngilizce konuştuğunu hayal et. Gün içerisinde cep telefonuna küçük hatırlatmalar kur. Hatırlattığı anda gözlerini saniyelik kapat ve hayal et. Hayal etmek yüklemi ile İngilizce hatırlatma yapmayı unutma.

Uzmanlar kaygıya ve olumsuz düşüncelere hayatında yer verme, zorlukları düşünme, sadece adım at derler. Sende İngilizce için ikinci en önemli adımı at. Daha önce dil öğrenirken yaşadığın olumsuzlukları unut. Yabancı dil sadece yurtdışında öğrenilir bilgisini unut. Dil becerinin olmadığını unut. Herkesin becerisi vardır. Yeter ki adım atmaya başla. “İngilizce öğrenmek çok kolay” mitini her sabah uyandığında kendine İngilizcesini söyle. 21 gün tekrarlamaktan sıkılma, ihmal etme. Bunu sabah egzersizi olarak kaydedebilirsin.

Mesleğinle, ilgi alanlarınla veya eğitiminle ilgili web sitelerini incele. En beğendiğin siteyi sesli okuyarak cep telefonuna kaydet. Uyumadan önce mutlaka kendi ses kaydından oluşan bu İngilizceyi dinle. Kaydın 5-7 dakika arasında olmalı. 21 gün aynı kaydı dinle. Evet aynısı dinlemesin. En bildiğin konu ile ilgili kelimeler ve cümleler hafızana yerleşmeye başlayacak. İnsan en iyi yaptığı iş hakkında konuşur. Çok kısa sürede işini anlatırken İngilizce düşünerek konuşmaya başladığını fark edeceksin. Beyin gücü olarak takvimine yerleştirebilirsin.

Cep telefonuna İngilizce radyo kanalı indir. Uyumadan önce uyurken seni rahatsız etmeyecek bir ses seviyesinde açık bırak. Sen uyurken beynin görevini yerine getirir. Gramer kurallarına uygun cümleler, sen farkında olmasan da, uyurken beyninde yer eder. Özne, yüklem, sıfat, zaman ve edat kullanımları doğru kurallarla kaydedilir. Beyin yeni öğrenilen dilin matematiğini sen farkında olmadan kapmaya başlar. Radyo Keyfi olarak kayıt yapabilirsin.

Herkes arkadaşlarıyla sinemaya gitmeyi sever. Takvimine hafta 1 veya 2 kez sinema etkinliği oluştur. Daha önceden çok sevdiğin bir film seç ve alt yazısı ile izlemeye başla. Sinema etkinliğini takviminde gerçekleştirmiş olmak, senin İngilizce ile meşgul olma motivasyonunu artırır. Gün içerisinde hangi filmi haftaya izlesem diye düşünmeye başlarsın. Eğitmeninden filmleri nasıl izlemen konusunda tavsiyeler almayı unutma.

Hayatın koşturmasında iş hayatımızda ya da sosyal hayatımızda bazen minik bazen büyük sıkıntılarımız olur. Birilerine kızabiliriz ya da birileriyle çok mutlu olabiliriz. Takvimine hafta bir psikolog etkinliği oluştur. Bu etkinlikte bir psikoloğa haftanın nasıl geçtiğini anlattığını hayal et ve İngilizce kendine anlatmaya çalış veya yaz. Yazdıklarını kontrol edebileceğin uygulamalar var. Ginger ve grammarly bunlardan ikisidir. Psikolog etkinliğinde yazma ve konuşma becerini geliştirebilirsin. Doğru anlatıp anlatmadığımı kim kontrol edecek diye aklından geçirme. Önemli olan kendi kendine de olsan, anlatma becerinin gelişmesi için konuşmaya çabalamandır. Doğru anlatmaya değil, konuşmaya çabala.

Sabahları işe, okula veya her nereye gidiyorsan, podcastler dinle. İnternette İngilizce dinleme becerisinin gelişmesi için hazırlanan podcastler var. Bunları araştır, yükle ve dinle. Bu etkinliği sabah sporu veya podcast olarak kaydedebilirsin. Dinlerken anlaman önemli değil. Kulağın, İngilizce ile etkileşim yapar. Zamanla bu etkileşim kelimeleri algılamanı güçlendirir. Çünkü sen dinlerken kulak organın ve beynin gerekeni yapar.

Öğle tatilinde 15 dakika İngilizce ile meşgul olmak için kendine bir yabancı arkadaş ismi bul. Bu isimle sohbet olarak kaydet. Bu saat diliminde kelime oyunları oyna. Yabancı dil eğitimi için hazırlanan özel eğitici kelime oyunları var. Bu oyunlarda sohbet yapabiliyorsun. İlk zamanlarda zorlanabilirsin. Moralin bozulmasın. Herkes zorlanıyor. Ama herkes senin gibi yabancı dilini geliştirmek için bu oyunları oynuyor. İlk zamanlar sohbetsiz kelime oyunlarını oynayıp, kendinde ilerlemeyi gördükçe sohbete başlayabilirsin. Hem yazma becerin hem de konuşma becerin gelişir. Kelimelerin nasıl yazıldığını öğrenmeye ve hafızana kaydetmeye başlarsın. Öğle tatilinde kahve içerken İngilizceyi yaşamına kat.

Kendine keyif alacağın bir dizi seçip, dizileri isimleri ile takvimine kaydedebilirsin. Tabi ki yabancı prodüksiyonlardan seçmelisin. Haftada 2 gün dizi günün olsun. Dizi izlerken nelere dikkat edeceğin konusunda eğitmeninden veya internetten bilgi alabilirsin.

İnternette dijital sözlük uygulamaları var. Bunlardan birini indirmelisin. Bu sözlüklerde not defteri bölümü var. Bir günlük tuttuğunu düşün. Günlük hayatına devam ederken aklına gelip İngilizcesini merak ettiğin kelimeleri buraya not almalısın. Akşam eve dönerken veya evde dinlenirken neleri yazmışsın ve öğrenmiş misin kendini kontrol edebilirsin. Yeni öğrendiğin kelimelere kartlar oluşturabilir, arasıra bu kartlarla kendi kelime bilgini tazelemiş olursun.

Haftada bir yurtdışına sevdiğin bir ülkeye gittiğini hayal et. Ya da kendi ülkende gittiğini hayal et. Etkinliklere gideceğin ülkelerin ve şehirlerin isimlerini verebilirsin. Bu etkinlik zamanında hangi ülkeyi veya şehri seçtiysen internetten buralar hakkında sayfaları oku. En az 5 birbirinden farklı sayfa okumalısın. Ülkemizde bir yer seçtiysen ilgili sayfanın İngilizce bölümünü menüden seçmeyi unutmamalısın. Beş farklı sayfadan bilgi aldıktan sonra mutlaka tanıtım videolarını seyretmelisin.

Pazar günleri alışveriş etkinliği oluştur. Bu etkinlik için alışveriş, seyahat, kafe v.b replikleri internetten araştır. Bazen sen müşteri ol bazen satıcı ol. Replikleri sesinle 3 kez tekrarla. Etkili Tekrar yöntemi, en iyi yabancı dil öğrenme tekniklerinden biridir.

İngilizce aktif çalışma etkinliği oluşturup transkripsiyon incelemesi ile İngilizce öğrenmeye özel bir zaman ayırmış olursun. Transkripsiyon ile İngilizce çalışma en etkili öğrenme yöntemlerinden biridir. Hem dinleme, hem konuşma hem de yazma becerisi gelişir. Üç beceri bir arada gelişirken İngilizcen hızlıca gelişir.

Bu etkinlikler senin hayatının akışına yerleştirdikçe, birbirinden farklı etkinliklerde İngilizce düşünme alışkanlığı kazanırsın.  İngilizce ile sıkılmadan meşgul olman için tavsiyelerimizdir. Yabancı dil öğrenirken, ders psikolojisinde olmadan keyifle kendini geliştirmen içindir. Gördüğün, duyduğun, kokladığın ve dokunduğun her yerde İngilizce düşünmeye başlarsın. 5 duyun ile aktif olarak İngilizce etkileşim kurarsın.

Hayatının akışına İngilizceyi yerleştir, İngilizce düşünmeye başla ve konuş.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı