Evinde İngilizce Çalışmaya Başladığın İlk Andan İtibaren Konuşmaya Başla

İnternet çağında İngilizceyi evinden kendi kendine çalışarak öğrenmeye karar verenlerden biri isen bu yazımızı okumaya başlamışındır. İngilizceyi evden çalışmaya başlayanlar ya internet sitelerinde ya da kitaplardan gramer konularını sırayla çalışmaktadırlar. Belli bir konuya geldikten sonra arkadaşlarıyla pratik yapmayı hedeflerler.

Evinde İngilizce Çalışmaya Başladığın İlk Andan İtibaren Konuşmaya Başla.

Arkadaşlar konuşurken çok güzel destek olacaklarını söylerler. Sonradan pratik yapma fırsatı bulunmaz. Moralini bozmana gerek yok. Sadece arkadaşlarla pratik yapılmadığını deneyimlerimizle sana sen işin başında iken belirtiyoruz.

Gramer konularını sırayla çalışırken bilmen gerekenler:

  • Masa başında çalışma defterine kelimeler ve cümleler yazılarak İngilizce gelişmemektedir. Çalışmak faydalı ama konuşabileceğin anlamına gelmiyor. İngilizce öğrenmek için ilk kural vakit ayırıp çalışmalısın. İkinci kural çalışırken her cümleyi konuşarak pratik yapmalısın.
  • İlk konudan itibaren konuşarak çalışmaktan asla vazgeçmemelisin. İlk konu kolaydır. Kişi zamirleridir. Kişi zamirlerini sırayla arka arkaya bıkmadan tekrarla. Beynin için kişi zamirlerini çok tekrarla. Beynin kendi sesinden İngilizce kişi zamirlerini duymaya başlasın.
  • İkinci konu Aitlik Zamirleridir. Bu zamirleri de arka arkaya tekrarlamalısın. Böyle çalıştığında İngilizce öğrenmenin çok yavaş olacağını düşünme. En başında yavaş ilerlenirken sonradan çok daha hızlı geliştirilebilmektedir. Genelde gramer kurallarını çalışıp çalışıp sonradan konuşamayanlar en başında etkili tekrar yapmadan konuları geçenlerdir. En basit cümleleri arka arkaya sesli kendimize söylemek çok faydalı bir yöntemdir.
  • Gramer konularında sırayla çalışırken konu anlatımlarındaki bütün örnek cümleleri kendine tekrarla. Örnek cümledeki kelime yerine farklı bir kelime kullanıp gene aynı cümleyi tekrarla. Sonra kişi zamirini değiştir. Aitlik zamirini değiştir. Yani ilerlerken bir önceki gramer konusunu mutlaka kullanarak ilerle.
  • Diyelim 8.konuya kadar geldin. Genelde 8.konu “Renkleri Sorma ve Söyleme” ile ilgilidir. Renkleri çalışma defterine yazıp ezberlemene gerek yok. Hemen kendine kelime kartları oluştur. Bir tarafına Türkçe öbür tarafına İngilizcesini yaz. Sonrasında gelişigüzel kartları seçerek kendine tekrarla.

“What color is your car?” örnek cümlen olsun. Bu örneğe genelde cevaplar siyah, kırmızı, yeşil gibi standart renklerdir. Sen yeşilimsi, mavimsi demeye çalış. (Bluish, greenish)

  • Kelimeleri cümle içerisinde kullanıp kendi sesinle kendine söylemezsen kalıcı öğrenemezsin. İlk defa yemek yapmaya başlayan kıvamı tutturmak da zorlanır. Yapmaya başladıkça deneyimlenir. Sen de İngilizce çalışırken kelimeleri çalışırken cümle içinde kullanarak söylemelisin.
  • İngilizce cümleleri kendi sesinle kendine söylerken çalışma defterine bakarak veya masanın başında çalışma alanına odaklanarak çalışmamalısın. Renkleri kelime kartlarına yazıp öğrendikten sonra evin içinde dolaşmaya başla. Her gördüğün eşya için o rengi söylemeye çalış. Renkler hep aynı ise sen başka renk ile tarifle. Hiç durmadan yürürken eşyaların rengini söylemeye başla. Gördüğün eşyaların İngilizcelerini bilmiyorsan sıkıntı değil. “It” kişi zamirini biliyorsun.

It is red, it is pinkish, this is green, that is brown, my mother’s cat is grey...

Örnek cümlelerimizde gördüğün gibi arada aitlik ve işaret zamirlerini de kullanmaya çalışabilirsin. Annenin kedisi olmayabilir. Ailenle yaşamayabilirsin ama hayal et ve söyle...

  • Yer edatlarını çalıştıysan öğrendiysen (in, on, under, next to, behind) bunları da cümlelerinde yer verebilirsin. Örneğin odandasın. Yatağın altında bir şey yoksa da uydur gitsin. Yatağın altındaki valiz kırmızı. Annemin yatağının altındaki kutu yeşil renk. Dolabım mor. Benim dolabımın üstündeki kutu beyaz.
  • Sayıları öğrendiysen renklerle ilgili konuşma pratiği yaparken dolabımın üstünde 87 tane kutu var. Renkleri kırmızı diyebilirsin. Dolabın üstünde bir şey olmasa da hayalinden düşünerek söylemeye çalış. 
  • Tavsiyelerimize göre konuşma pratiği yaparak ilerlersen böylece hep önceki gramer konularını da tekrar etmiş olursun.
  • Sadece dizi izleyerek İngilizce öğrendiğini söyleyenler olduysa bunun doğru olmadığını belirtelim. Sadece dizi izleyerek öğrenmek demek bildiğin 09:00-18:00 mesai saati gibi vakit ayırarak çalışmak demektir. Dizi izlemek destekleyici çok faydalı bir yöntemdir. Ama tek başına yeterli değildir. Tek başına dizi izleyerek öğrenmek için belirttiğimiz gibi 09:00-18:00 aralıksız dizi izlemen gerekir.
  • İngilizce kelime oyunlarını mutlaka oynamalısın.

İlk zamanlarda gramer konuları ile ilerlerken yavaş ama bol konuşma pratiği yaparak ilerlemeyi ihmal etmemelisin.

GNR Eğitim olarak ilk gün ilk saniyeden itibaren katılımcılarımıza İngilizce konuşturarak yabancı dil öğretiyoruz. Işimiz yabancı dil öğretmek...

Sadece İngilizce değil tüm yabancı dilleri 3 ay gibi kısa bir sürede öğretiyoruz. İngilizce insanların kulak aşinalığının olduğu bir dil. GNR olarak kulak aşinalığınız olmayan dilleri de 3 ay gibi kısa bir sürede öğretmekteyiz. Kendimize ait bir metodumuz var. GNR Metodu patenti sadece bizde olan bir yabancı dil öğrenme metodudur.

Hadi canım, ilk dakikadan itibaren nasıl hiç bilmeyen İngilizce konuşabilir ki?

Bu sorunun cevabı ile ilgili ayrıntılı bilgiyi internet sayfamızda GNR Metodu ile ilgili bölümümüzden alabilirsin. Dünya’da en etkili olan birkaç yöntemi birleştirerek en kısa sürede yabancı dilin konuşulmasını sağlamaktayız.

Evinden İngilizceyi kendi kendine çalışmaya başladıysan gel ilk 3 ay bizle konuşarak öğrenmeye başla. Ücretsiz deneme dersimiz ile nasıl bir eğitim metodumuz var deneyimleyebilirsin. Böylece güvenle kayıt yaptırırsın. Konuşarak İngilizce geliştirebilmenin nasıl yapılacağını bizden öğrenmiş olursun. 3 ay sonunda konuşabilir hale gelirsin. Intermediate seviyesine geldiğinde evinden nasıl konuşarak çalışacağını fazlasıyla deneyimlemiş olursun. Upper-Intermediate seviyesinde gramer kuralı veya kelime bilgisi olan nice insanlar var ama konuşamıyorlar. Öğrenilenler konuşulmadığında iyi geliştirilmiyor. Sen ilk 3 ayında konuşarak geliştirmeye başla. Sonrasında hep konuşanlardan ol. Öğrendiklerini unutanlardan olma...

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı