Yöneticiler İçin İngilizce Neden Önemli

Yöneticiler İçin İngilizce Neden Önemli.

Başarılı bir yönetici olmak ister misiniz?

Şu anda bir yönetici olabilirsiniz veya bir gün yönetici olmayı da hayal ediyor olabilirsiniz. Başarılı bir yönetici olmak için, iyi iletişim kurabilmeniz ve birlikte çalıştığınız kişiler tarafından iyi anlaşmanız çok önemlidir. Bunlar ekibiniz, iş ortaklarınız ve diğer iş profesyonelleri olabilir. İş dünyası globalleştiği için de iyi bir yöneticinin kibar, profesyonel ve güçlü olmasının yanında iyi derecede İngilizce biliyor olması gerekir.

Bu da çok özel bir iş İngilizcesi türü olan yönetim amaçları için iş İngilizcesi konusunda uzman olmanız gerektiği anlamına gelir.

Yönetim amaçlı İngilizce veya yöneticiler için İngilizce, genellikle yöneticiler tarafından yönetilen veya denetledikleri iş alanları ve faaliyetleri üzerine konuşmak için sıklıkla kullanılan belirli bir dille ilgilenen iş İngilizcesi türüdür .

O halde hemen neden yöneticiler için İngilizce'nin bu kadar önemli olduğuna ve akıcı kullanılması gerektiğine.

Yöneticiler Neden Yönetim Amaçları İçin İngilizce Konuşmalı?

Günümüzde çalışan yetişkinlerin çoğu genel İngilizce’yi uzman derecesinde iyi konuşuyor.

Ancak eğer bir yöneticiyseniz sizin, bundan daha fazlasına ihtiyacınız var. İşiniz, şirketinizde çalışan kişiler ve dünyanın dört bir yanındaki profesyonellerle birçok farklı iş alanında çalışmanızı gerektirebilir.

Evet, bunun için genel İngilizceye hakim olmanız gerekir. Bir yönetici olarak, eylemlerinizin gerçekten gerçekleşmesini sağlamalısınız. Bu da daha ileri yeterlilik düzeyinde iletişim kurabilmeniz gerektiği anlamına gelmektedir .

Ayrıca kullandığınız İngilizce kelimelerin belli bir güç ve hassasiyete sahip olması gerekir. Olabildiğince iyi iletişim kuramıyorsanız, o zaman işler verimli bir şekilde yapılamayabilir. Çalışanlarınız ellerinden geldiğince çalışmayabilir. Çalıştığınız insanlar mutlu ya da üretken olmayabilir. Kısacası işiniz istediğiniz başarıya ulaşmayabilir.

Bu yüzden genel olarak mükemmel İngilizce konuşmanız ve yazmanız önemlidir. Ancak bir yönetici olarak genel İngilizceden daha fazlasını bilmeniz gerekir. Dünyanın çeşitli yerlerinde ve çeşitli bölümlerindeki çeşitli ticari faaliyetleri anlamak ve bunlardan bahsetmek için mükemmel kelimelere ihtiyacınız olacaktır.

Örneğin, bir ürünün üretimini, montajını, pazarlamasını ve satışını tartışmak için zengin bir kelime bilgisine sahip olmanız gerekebilir. Böylece şirketinizdeki üretim, pazarlama ve satış ekipleriyle mükemmel şekilde iletişim kurabilir ve herkesin aynı hedeflere ulaşmak için birlikte çalıştığından emin olabilirsiniz.

Yönetici olarak neden belirli bir İngilizce türünü bilmeniz gerekiyor şimdi daha ayrıntılı bakalım.

1. Mevcut iş gereksiniminiz için

Yeni terfi etmiş veya şu an yönetici pozisyonunda olabilirsiniz. İşiniz muhtemelen iş yerindeki bir grup insandan sorumlu olmaktan daha fazlasını içeriyor. Ülkenizdeki ve tüm dünyadaki diğer departman, şirket ve işletmeden insanlarla da iletişim kurmak gibi.

Herhangi bir günde, şirketinizdeki İnsan Kaynakları departmanıyla, bir mühendislik şirketinden proje yöneticisiyle veya Avrupa'daki bir iş ortağınızla konuşabilirsiniz. Yönetim amaçlı İngilizce, bunu yapabilmeniz için tüm ilgili dil yapılarına sahiptir.

2. Global iş dünyası merdivenlerini tırmanmak için

İş dünyası, İngilizce’nin global iş dünyasında lingua franca (ortak dil) olmasıyla, sizin gibi dili akıcı konuşan ve yönetim amacıyla İngilizce kullanarak iyi iletişim kurabilen potansiyel yöneticileri tanımak istiyor. Haydi, ne duruyorsunuz!

3. Kariyer fırsatlarınızı genişletmek için

Yönetim alanındaki kariyer fırsatlarınızı genişletmek için İngilizcenizin iyiden daha iyi olması gerekir. Yöneticiler için İngilizce, bir yöneticinin gözetmesi gereken, finanstan müşteri hizmetlerine ve hatta uluslararası ticarete kadar tüm alanlara yayılmıştır .

Yönetim dili becerileriniz ne kadar yetkin olursa, kurumsal merdiveni tırmanma şansınız o kadar artar. Öyleyse şimdi mümkün olan en kısa sürede yöneticiler için İngilizce'yi nasıl öğrenebilirsiniz görelim.

Yönetim İngilizcesi hedefleriniz hakkında özel bir eğitmenle çalışın

Bir yönetici olarak, İngilizce öğrenmek için harcamak istediğiniz kadar çok zamanınız olmayabilir. Bu yüzden özel bir eğitmenle çalışmayı düşünebilirsiniz. Özel bir eğitmenle çalışmanın avantajı, ders programının İngilizce öğrenmek için kişisel hedeflerinize göre uyarlanmasıdır.

Örneğin, yönetici olarak rolünüz sık sık sunum yapmanızı gerektiriyor ise önceliğiniz sunum becerileri üzerinde çalışmak olacaktır. Eğitmeniniz daha sonra bu alanda ders planları oluşturabilir ve bu belirli becerileri geliştirmenize yardımcı olmak için daha fazla zaman harcayabilir.

Modern teknoloji sayesinde, özel bir eğitmen bulmak ve çalışmak oldukça kolay. Eğitmeninizi seçerken programlarına, fiyatlarına ve arka plandaki deneyimlerine veya uzmanlıklarına odaklanabilirsiniz. Ancak asıl kriteriniz yöneticilere veya şirket yöneticilerine İngilizce öğretme konusunda deneyim sahibi bir eğitmen aramak olsun!

Online değil de yüz yüze eğitimi tercih ediyor olabilirsiniz. Yanınızda oturan bir eğitmenle öğrenmeyi tercih edersiniz, sizi şahsen derslerinize yönlendirir.

Yönetim İngilizcesi üzerinde çalışmak için esnek bir hedef belirleyin

Eminiz ki yöneticilerin meşgul insanlar olduğuna katılıyorsunuz. Çok meşgul olduğunuz zamanlar, kendi belirlediğiniz dil hedefleri hakkında düşünmeye bile vaktiniz olmayabilir. Unutmayın ki işinizin sorumlulukları önce gelir.

Bu nedenle yönetim İngilizcesi öğrenmek için esnek bir hedef belirlemenizi öneriyoruz. Diyelim ki ayın sonuna kadar 40 yönetim cümlesi veya kelime bilgisine sahip olmayı hedefliyorsunuz. Bir liste yapın ve bu hafta 10 kelime veya cümle öğrenmek/ çalışmak için kendinize bir hedef belirleyin. Listeyi bu hafta tamamlayamazsanız, kendinizi kötü hissetmeyin ve hedefinizi esnetin

Gelecek hafta listenize geri dönün, kaldığınız yerden devam edin. Kısacası listenizi çalışmaya devam edin. Hedefinizi kendiniz için en uygun hale getirene kadar düzenleyin. Günde sadece bir kelime veya cümle öğrenmeyi başarsanız bile, kendinizi tebrik etmeyi unutmayın! Motivasyon her şeydir. Çok iyi gittiğinize inanın!

Günlük işinizde öğrendiğiniz yeni İngilizce kelimeleri kullanın

Günlük işinizde yönetici olarak pek çok dil kullanırsınız. Diğer iş insanlarıyla konuşmak, e-postaları okumak, toplantılara katılmak veya telekonferans görüşmelerinden söz ediyoruz. Sizin için yeni bir dil seçmenin pek çok yolu var

Bu nedenle de kendiniz için yararlı olabileceğini düşündüğünüz tüm yeni cümleleri veya kelimeleri not edin. Bir liste yapın ve emin değilseniz anlamlarını kontrol edin. Ardından, günlük işinize devam ederken, bu yeni dili “gerçek hayat” ta kullanıma sokmak için fırsatlar arayın.

Yöneticilerle ilgili iş haberleri okumak için zaman ayırın

Muhtemelen çalışma günlerinde iş haberlerini okumak, izlemek veya dinlemek için fazla zamanınız olmaz.  Ancak bu mola sırasında, trende veya birisini beklerken yapabileceğiniz bir şeydir.

Her gün okumayı taahhüt etmenin kolay bir yolu, yüksek kaliteli bir haber dergisine veya gazetesine abone olmaktır. İndirimli fiyatlarda çok sayıda iş haber dergisi aboneliği sunan platformlar bulunuyor. Bu platformlara üye olup kendi sektörünüzle ilgili ya da teknoloji, eğitim veya bilim ile ilgili iş hayatınıza yardımı olabilecek dergiler okuyabilirsiniz.

Genel bir iş haberleri kaynağı için The New York Times'a abone olabilir veya Wall Street'in en son ürünlere ve reklam kampanyalarına kadar her türlü konuda son dakika haberlerini içeren bölümlerini takip edebilirsiniz.

Günde yalnızca bir iş haberini okuduğunuzda, izlediğinizde veya dinlediğinizde bile bunun ne kadar faydalı olduğunu hemen hissedeceksiniz ve yeni bir dili nasıl öğrendiğinize şaşıracaksınız. Öyleyse bunun için yoğun iş gününüzden biraz zaman ayırmaya çalışın!

Böylece yöneticiler için İngilizce veya diğer adıyla yönetim İngilizcesi’nin önemini, neden öğrenmeniz gerektiğini öğrendiniz. Son olarak akıcı ve başarılı İngilizce konuşmanın pratik ve “gerçek hayat” kullanımıyla gerçekleştiğini unutmayın. İyi şanslar!

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı