Yabancı Dil Öğrenmenin Faydaları

Hepimiz başta İngilizce olmak üzere farklı yabancı dilleri farklı sebeplerden ötürü öğrenmek istiyoruz. İlk olarak bahsetmemiz gereken şey, o dilin ait olduğu kültürü de öğrenmektir. Bir dil ile etkileşime girmeye başladığınızda, bir noktadan sonra o dilde düşünmeye ve sonrasında ise bu dilin bir parçası olduğu kültürü de öğrenmeye başlayacaksınız.

Yabancı Dil Öğrenmenin Faydaları.

Aynı şekilde bir kültür ilginizi çektiği için o kültürün dilini de öğrenmeye başlayabilirsiniz. Yabancı dil öğrenmenin faydalarından bahsedebileceğimiz bir diğer durum ise o dilin konuşulduğu ülkeye gidince çok daha rahat bir şekilde etkileşime geçebilmektir. İngilizce, turistik ve merkezi yerlerde çoğunlukla işimizi görse de yerel halk ile iletişime geçebilmek açısından oranın dilini bilmek de faydalı olacaktır.

Yabancı dil bilmek kişisel gelişimin yanısıra iş hayatında yeni fırsatlara erişmeye olanak sağlar. Buna ek olarak alanında uzmanlaşmak için eğitim almak isterseniz, çoğu eğitimin ve kursun İngilizce olarak işlendiğini göreceksiniz.

Dil öğrenirken karşılaşılan yaygın zorluklar ve bunların üstesinden nasıl gelebilirsiniz?

Bu yazımızda sizlere dil öğrenirken karşımıza çıkan bazı yaygın zorlukların ne olduğundan ve bu zorlukların nasıl üstesinden gelebileceğimizden bahsedeceğiz. Yoğun bir iş gününü bitirip sonrasında bir kursa gidip saatlerce ders görmek,  iş hayatında İngilizce öğrenen insanlar için yorucu gelmektedir. Hepimiz, haklı olarak, evimize gidip dinlenmek isteriz. Biz de GNR Eğitim olarak bu isteğinizi karşılamak için derslerimizi tamamen uzaktan ve birebir ilerletmekteyiz. Derslerinizi dilerseniz mesainiz başlamadan, dilerseniz günün sonunda yaparak kendi müsaitliğinize göre İngilizce öğrenmenizi sağlarız. Düzenli bir şekilde pratik yapacak bir ortamın eksikliği de dil öğrenirken karşımıza çıkan önemli bir sorundur. Doğal Çoklu Tekrar yöntemi sayesinde dersimizin tamamında aktif olarak İngilizce konuşup eğitmen ile düzenli pratik yapmanızı sağlamaktayız. Herkese genel geçer bir eğitim verip İngilizce’nin tek bir şekilde öğretilmesi de, dil öğrenme sürecini olumsuz etkileyen bir etkendir. GNR Eğitim olarak sizi seviyenize en uygun eğitmen ile eşleştirip sizin isteklerinize ve taleplerinize göre derslerimizi şekillendirmekteyiz. Dilerseniz tatile çıktığınızda günlük hayatta iletişim kurmanıza öncelik vererek , dilerseniz de mesleğinizde önde gelen bir ismin konuşmasını inceleyip mesleğinizin literatürünü de dahil ederek mesleğinize katkı sağlayacak odaklı bir şekilde İngilizce öğrenebilirsiniz.

Yabancı Dil Öğrenmenin İş Hayatına Faydaları

İngilizce hızla küreselleşen dünyamızda, her alanda olduğu gibi iş hayatında da  önemli bir iletişim dili haline gelmektedir. Bu gelişmenin sonucu olarak işverenler de başta İngilizce olmak üzere çalışanlarının yabancı dil bilmesine daha da çok önem vermeye başlamaktadır. Sektörünüz ne olursa olsun, dil bilmek sizi diğer adayların önüne geçirecek çok önemli bir faktördür ve sonrasında da yüksek pozisyonlara terfi etmek veya yurt dışına taşınıp mesleğini ve hayatını orda sürdürmek gibi planları olan bireyler için de çok önemli rol taşımaktadır. Ayrıca, yabancı dil konuşabilmek, networking açısından da size çok fazla olanak sunacaktır. Mesleğinizle ilgili uluslararası konferanslar çoğunlukla İngilizce dilinde gerçekleşeceği için bu dilde iletişim kurabilmeniz sayesinde çok fazla uluslararası bağlantı elde edebilirsiniz. Son olarak, işyeri sahipleri İngilizce sayesinde şirketlerini küresel pazara ulaştırarak kendi ülkeleri dışında da operasyona geçip kapsama alanlarını genişletebilirler.

Yabancı Dil Öğrenmenin Kişisel Faydaları

Yabancı bir dil öğrenmek iş hayatında iş ararken sizi daha güçlü bir aday yapmanın yanı sıra kişisel gelişiminizde de etkili olacaktır.

Öncelikle, dil öğrenmek bir zihinsel egzersiz olduğu için bilişsel fonksiyonlarınızın gelişimine katkı sağlar. Dil öğrenmek, beyin fonksiyonlarınızı arttırır ve hafızanızı güçlendirir.

Yabancı bir dili öğrenmeye başladıktan sonra kendi dil öğrenme sürecinizi keşfedersiniz ve nasıl daha iyi öğrendiğinizi kavrarsınız. Bu sayede, sonrasında yabancı diller de öğrenmek isterseniz süreci daha verimli bir şekilde ilerletebilirsiniz.

Kariyer hayatınızın yanı sıra, yabancı dil öğrenerek eğitim alanında da kendinize daha fazla olanak sunabilirsiniz. Örneğin, mesleğinizden memnun değilseniz ve farklı bir alanda uzmanlaşmak istiyorsanız o alana dair bir kurs alarak ya da yüksek öğretiminize devam ederek sizi daha tatmin edecek bir kariyer alanına geçebilirsiniz. Bahsi geçen bu eğitimler çoğunlukla İngilizce olduğu için, yabancı dil bilmenin kariyer değiştirme veya alanında uzmanlaşma konularında da önemli olduğunu söyleyebiliriz.

Kendi dil öğrenme yolculuğunuzu nasıl daha verimli hale getirebilirsiniz?

 Her bireyin dil öğrenme amacı ve süreci farklıdır. Dil öğrenme yolculuğunuzdan daha fazla verim almak için ilk olarak öncelik vermeniz gereken konu veya alanları belirlemelisiniz. İş hayatında ilerlemek mi istiyorsunuz? Seyahatlerinizde daha rahat konuşabilmek mi istiyorsunuz? Mesleğinizle alakalı metinlere daha hakim olabilmek mi istiyorsunuz? gibi yönlendirici soruları kendinize sorup bunun cevaplarına göre bir yol haritası çıkarılabilir. Önceliklerinizi belirledikten sonra bir çalışma planı oluşturup bunu mümkün olduğunda düzenli bir şekilde takip etmeniz de verim alabilmeniz açısından çok önemlidir. Bu süreçte aksamalar ve ertelemeler yaşarsanız dil öğrenme sürecinizden dilediğiniz verimi alamayabilirsiniz.

Düzenli çalışmaya pratiği de dahil etmenin gerekliliğinden de tabii ki bahsetmek gerekir. Yazılı, sözlü veya sesli olarak İngilizce’ye kendimizi maruz bırakıp İngilizce’yi günlük hayatımızın bir parçası yapmak da dil öğrenme sürecini daha verimli kılmanın bir yoludur. GNR Eğitim tarafından sunulan anadili İngilizce olan eğitmenler ile derslere katılıp İngilizce pratiği yapmanın yanısıra İngilizce kitaplar, makaleler okumak veya diziler izleyip podcastler dinlemek de bu süreçten aldığınız verimi arttıracaktır.

Online İngilizce Derslerinin Faydaları

Günümüzde teknolojinin hızla gelişmesi sonucu hayatımızın diğer alanları gibi dil öğrenimi ve genel olarak eğitim alanında da değişiklikler yaşandı. Birkaç yıl öncesine kadar yabancı dil öğrenmek için bir kursa gidip yüzyüze bir şekilde sınıfta derslere katılmamız gerekirken, günümüzde telefonumuzdan dakikalar içinde İngilizce öğrenmeye başlayabiliyoruz. Biz de GNR Eğitim olarak çağımızın teknolojilerine ayak uydurmuş bir şekilde derslerimizi tamamen uzaktan ve birebir gerçekleştiriyoruz. Bu yazımızda Online İngilizce Derslerinin Faydalarından bahsedeceğiz.

Online bireysel İngilizce dersleri, öğrencinin ihtiyaçlarına ve seviyesine özel olarak hazırlandığı için öğrencinin dil öğrenme hızını artırabilir çünkü dersler tamamen onun eksiklerine ve ihtiyaçlarına uygun bir şekilde planlanmıştır.

Bunun yanı sıra, derse katılmak için sınıfa gitmeniz gerekmemesi sayesinde yolda harcayacağınız zaman ve paradan tasarruf edebilirsiniz. Ayrıca online dersler saat konusunda çok daha esnek olmanıza olasılık sağlar.

Grup derslerinde öğretmenin ilgisini öğrenciler arasında paylaştırması gerekirken derslerin bireysel olması ise eğitmenin tüm ilgisinin öğrenci üzerinde olmasını sağlar. Böylece, öğrencinin dil öğrenme sürecinde yaptığı hatalar ve zorlandığı alanlar daha detaylı bir şekilde gözlemlenebilir ve öğrenciye doğrudan geri bildirim sağlanabilir.

Dil öğrenirken motivasyonunuzu nasıl yüksek tutabilirsiniz?

Yabancı dil öğrenirken öğrenci başarısındaki en önemli etkenlerden birisi motivasyondur. Bu yazımızda yabancı dil öğrenirken motivasyonu yüksek tutma yollarından bahsedeceğiz.

Öncelikle, bu süreci bir bütün olarak değerlendirmek yerine parçalara ayırmaktan bahsedebiliriz. Yabancı dil öğrenme sürecinizin her bir aşamasında belli bir konuya ya da belli bir beceriye odaklanarak öğrenmenizi daha keyifli hale getirebilirsiniz.

Motivasyonunuzu koruyup dil öğrenme sürecinizi keyifli hale getirmenin bir diğer yolu ise ilgi alanlarınızı bu sürece dahil etmektir. Örneğin, sinemaya ilgi duyuyorsanız yurtdışında gerçekleştirilen bir film festivaline dair İngilizce haberler okuyup keyif alabilirsiniz.

İş yoğunluğu içinde nasıl etkili bir şekilde dil öğrenilir?

İş yoğunluğu altında dil öğrenmeye zaman ayırmak, bazen zorlu bir mücadele olabilir. Yoğun iş programları, toplantılar, proje teslim tarihleri ve diğer görevler dil öğrenme için ayrılan zamanı sınırlayabilir. Bu makalede, iş yoğunluğu içinde dil öğrenmenin pratik yollarını ve dil becerilerinizi geliştirmek için kullanabileceğiniz stratejileri keşfedeceğiz.Özellikle küreselleşen dünyamızda, yabancı dil becerileri kişisel gelişimin yanısıra  iş yaşamında da büyük bir avantaj sağlar. Bir yabancı dil öğrenmek, iş fırsatlarını artırabilir, uluslararası iletişimi kolaylaştırabilir ve kariyerinizde yükselmenize yardımcı olabilir.

Dil öğrenme uygulamalarını veya çevrimiçi dil kurslarını kullanarak dil pratiği yapabilirsiniz. GNR Eğitim dersleri sayesinde sizin müsaitliğinize uygun saatlere planlanmış oturumlar ile dil becerilerinizi geliştirebilirsiniz.İşten ayrılmadan veya işe giderken, dil öğrenme uygulamalarını veya çevrimiçi dil kurslarını kullanarak dil pratiği yapabilirsiniz.

Eğer iş seyahatleri yapma fırsatınız varsa, bu seyahatleri dil öğrenme fırsatlarına dönüştürebilirsiniz. Seyahatin başında havalimanındayken, sonrasında da yerel insanlarla İngilizce iletişim kurarak dil pratiği yaparak hem dilinizi geliştirmiş hem de o dilde konuşma beceriniz geliştirmiş olursunuz.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı