Yabancı Dil Öğrenmenin 7 Kolay Yolu

Ana diliniz dışında başka bir yabancı dil öğrenmek sandığınız kadar zor değil. Bir kaç kolay yöntemle zorlanmadan öğrenebilirsiniz.

Yabancı Dil Öğrenmenin 7 Kolay Yolu.

Çoğu kişi yabancı bir dil öğrenmenin -eğer dil zekası yoksa- oldukça zorlayıcı olduğunu düşünüyor. Gelin yabancı dil öğrenmenin 6 yolunu keşfedelim!

1. Önce Sesleri Hatırlamaya Ve Öğrenmeye Odaklanın

Çocukken yeni bir dil öğrenmek çok daha kolay görünüyordu, değil mi? Bunun bir açıklaması var. Bebekler, tüm dilleri ayırt etme ve onları hızlı bir şekilde hatırlama konusunda olağanüstü bir yeteneğe sahiptir. Ancak yaşlandıkça, sesleri hatırlama ve ayırt etme konusundaki bu inanılmaz yeteneği kaybediyoruz. Örneğin, yetişkin Japon öğrenciler İngilizce’deki L ve R seslerini ayırt etmekte çok zorlandıklarını belirtiyor.

Öyleyse, sesleri ve yabancı kelimeleri ezberleme yeteneğini yeniden kazanmanın bir yolu var mı? Bilim evet diyor. Öncelikle, dilbilgisi ve kelime bilgisine hakim olmak yerine ilk önce zor yabancı sesleri tekrarlamaya ve uygulamaya odaklanın. Dinlemek ve cümleleri tekrarlamak için daha fazla zaman harcayın. Konuşmanız hakkında anında geri bildirim alma şansınız varsa bu bildirim performansınız için başka bir büyük güçlendirici olacaktır.

2. "Aralıklı Tekrar" Tekniğini Kullanın

Aralıklı tekrar, oldukça eski bir yöntem olmasına karşın dil öğrenmenin püf noktaları söz konusu olduğunda zamansızdır.

Yeni kelimeleri daha iyi ezberlemenize yardımcı olur. Pratik yapmak için, öğrendiğiniz her kelimeyi ve cümleyi belirli aralıklarla gözden geçirmelisiniz.

3. Yatmadan Önce Çalışın

Uykunun en büyük yararlarından biri, aktif çalışma hafızamızı temizlememize izin vermesi ve böylece öğrenme kapasitemizi arttırmasıdır. Yatmadan önce çalışmak veya pratik yaptıktan sonra biraz kestirmek, öğrendiğiniz tüm bilgileri beyninizin uzun süreli hafıza depolamasını sağlayabilir.

Bilgi oraya ulaştıktan sonra, uzun bir süre güvenle saklanır. Aralıklı tekrarlama tekniği ile de kısa ve uzun süreli hafıza arasındaki bağlantıyı geliştirirsiniz. Tüm bunlar da her şeyi daha hızlı ve doğru hatırlayabilmeniz anlamına gelir.

4. Dili İlgi Alanınız Haline Getirin

Yabancı bir dil öğrenirken, öğrenme hızınızı artırmak ve anlamlandırmanızı geliştirmek için ilgilendiğiniz konularla ilgili içerikler kullanın. Örneğin İngilizce öğrenmeye başladınız ve hızınızı artırmak istiyorsunuz. O zaman hobileriniz veya mesleğinizle ilgili çevrimiçi makaleler okuyun, videolar izleyin veya podcastler dinleyin.

5. Eski ve Yeni Kelimeleri Karıştırın

Beynimiz her zaman yenilik ister, ancak bir kerede çok fazla yeni kelime öğrenmeye çalışmak çok zor olabilir. Bu nedenle, yeni kavramları hatırlamak için bunları bilinen "eski" bilgilerle karıştırmalısınız.

Örneğin, yabancı bir dilde bildiğiniz bir çocuk kitabını okumayı deneyebilirsiniz. Çocuk kitaplarında dil oldukça basittir ve hikayeyi bilmek, sözlüğü kullanmadan yeni sözcüklerin anlamını tahmin etmenize yardımcı olur. Böylelikle yeni ve eski bilgileri karıştırırsınız.

6. Dil Kursları

Daha önce yabancı bir dil kursuna gittiyseniz, faydalarını zaten biliyorsunuzdur. Yabancı dil kurslarının her şeyden önce, çok yönlü olması ve beceri setinizi dengelemesi ve geliştirmesi gerekir.

Ders içerikleri kişiye özel düzenlenmeli ve gerektiğinde esnetilebilmelidir. Daha da önemlisi net bir öğrenme düzeni sunmalıdır. Odağın siz olmadığı bir yabancı dil programı çok da faydalı olmaz değil mi?

Bireysel, grup eğitimi, birebir ya da özel ders. Kursun size sunduğu yabancı dil eğitim programlarından birini seçerek çok kısa sürede yabancı bir dil konuşmaya başlayabilirsiniz.

7. Disiplin Sanatı

Hangi tekniği kullanırsanız kullanın tüm bunlarla ilgili planlar yaparak bu plana sadık kalma disiplini elde etmeniz gerekir. Disiplinli olmak ve planınıza sadık kalmak size her şeyde olduğu gibi dil öğrenme konusunda da başarı getirecektir. İlk başta disiplinli olmak zor gelebilir. Bir süre sonra yaptıklarınız rutin hale geldiğinde öğrenmenin daha kolay ve verimli olduğunu göreceksiniz.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı