Yabancı Dil Öğrenerek Hem Kendini Hem Dünyayı Değiştir

Yabancı Dil Öğrenerek Hem Kendini Hem Dünyayı Değiştir.

Yeni bir dil öğrenmenin kendiniz için faydalı olduğunu biliyor olabilirsiniz (evet, iki dile sahip olmak gerçekten de harikadır) ama bunun dünyanın geri kalanı için de harika olduğunu biliyor muydunuz?

İşte yabancı dil öğrenmenin dünyayı ve elbette sizi değiştirdiğinin 20 farklı kanıtı!

  • 1. Basitçe söylemek gerekirse, insanlar ne kadar çok dil öğrenirse, dünya ile iletişim, birbiriyle ilişki kurabilir. Nereden başlayacağınızdan emin değil misiniz? İngilizce becerilerinize yatırım yapın - sonuçta dünyanın lingua franca'sı. (Yani ortak dili)
  • 2. Daha iyi iletişim aynı zamanda hatalara daha az yer vermek demektir. Sürekli sözlüğe bakarak konuşmak biraz zahmetli. Hem markete gitmek için adres sorduğunuzda kendinizi otobüs durağında bulmak istemezsiniz değil mi? O halde yabancı bir dili iyi konuşmak sizi daha dışa dönük, insanlarla sohbet eden, sosyal biri haline getirir diyebiliriz.
  • 3. Dil öğrenmek, kültürleri paylaşmak, toplulukları tanımak için harika bir yoldur. Aynı zamanda farklı kültürdeki bu insanlar için nelerin önemli ve özel olduğunu keşfetmenin kolay yollarından biridir. Hem unutmayın birini anlamaya çalışmak önemsemenin göstergesidir. Ve bu da toplumsal barışın temelini oluşturur.
  • 4. Yeni bir dil öğrenmek dünyada daha geniş müşteri ve müşteri tabanlarına erişim sağlar. Bu da her türlü işletme için daha birçok fırsatın kapısını açar - bu sanattan (film, pop vb.) mühendisliğe kadar her şey için geçerlidir. Dünyanın diğer ucunda yaşayan birine kendi tablolarınızı satabildiğinizi düşününce bu oldukça güzel bir etkileşim değil mi?
  • 5. Yurtdışında bir dil öğrenmeyi seçtiğinizi kabul edersek bu yeni dilinizi günlük hayatta direkt olarak kullanmaya başlayacağınız anlamına gelir. Bu sayede de alışveriş, iletişim, hobi ya da çeşitli problemlere çözüm getirme becerisini çok daha doğal bir yoldan kazanırsınız.
  • 6. İkinci veya üçüncü bir dili konuşmanın CV'nize ne gibi bir yararı olabilir? Hııım evet harika görünmesinin dışında!
  • Şaka bir yana bunun elbette bir nedeni var: İşverenler, harika iletişim kurabilen yetenekli çalışanları sever. Çünkü sonuç olarak etkili olurlar, pratik düşünürler ve problem çözme konsunda daha yeteneklidirler. Okulda ikinci bir yabancı dil öğrenmeye öncelik verilmeyen ülkelerin başında olan İngiltere’de, ortaya çıkan dil açığı , ülkeye  uluslararası iş fırsatlarında yılda £ 48 milyar (GBP) maliyete neden oluyor. Bu oldukça büyük bir rakam!
  • 7. Yapılan pek çok araştırma, yeni bir beceri öğrenmenin (yabancı diller dahil!) zihinsel sağlığınız için oldukça iyi olduğu göstermektedir. Yeni bir dil öğrenirken beyniniz yüksek kapasitede çalışır ve bu da unutkanlık gibi sorunlar yaşamanızı minimuma indirir. Aynı zamanda da özgüveninizi artırır!
  • 8. İkinci bir yabancı dile sahip olmak tüm dünyada yeni arkadaşlar edinmenin en iyi yollarından biridir. Üstelik bu dil tüm dünyada ortak kabul edilen ve yoğun şekilde kullanılan bir dilse sonuç çok daha fazla arkadaş, çok daha fazla network demek!
  • 9. Yeni bir dil öğrenmek kariyerinizde ilerlemenize yardımcı olacak profesyonel bir uluslararası ağ kurmak için sizi bir adım öne çıkarır.
  • 10. Ah, ayrıca tamamen nezakete dayanır! Seyahat ederken, en azından ev sahibi ülkenizin ana dilinde birkaç cümle kurduğunuzu düşünün! Bu hem ev sahibinizden artı puan almanızı sağlar hem de onları mutlu eder. Yabancı bir dili ne kadar fazla konuşursanız yerel halkla o kadar fazla iletişim kurar, deneyim kazanırsınız.
  • 11. Araştırmacıların ve yenilikçilerin gelişimlerini dünyayla ve diğer araştırmacılarla paylaşmalarını kolaylaştırır. Böylece herkes bilim, sağlık ve teknolojideki son gelişmelerden yararlanabilir. Bu, özellikle İngilizce yazılmış akademik makaleler için geçerlidir - çok daha fazla referans alırlar ve bu nedenle daha büyük bir etkiye sahip olurlar.
  • 12. Çoklu dil konuşan insanlar, problem çözme konusunda genellikle yaratıcıdır. Çünkü bir dili öğrenmek size dünyaya (ve problemlere!) farklı bir bakış açısıyla bakmayı öğretir .
  • 13. Takım çalışması sizin için de ulaşılmaz bir hayalden mi ibaret? Peki, sizce uluslararası pek çok şirketin takım çalışmasını başarıyla yerine getiren ekiplere sahip olması? Cevap basit! Mükemmel dil becerileri üzerine kurulu güçlü bir iletişim.
  • 14. Dil öğrenmek hafızanızı geliştirmek için harika bir yoldur. Pek çok araştırmaya göre Alzheimer ve Demans gibi hastalıkların etkilerini geciktirdiği düşünülmektedir. Bu hastalıklar tüm dünyadaki sağlık hizmetleri sistemlerimize ve ekonomilerimize ağır bir baskı yapıyor. Bu nedenle dil öğrenimini teşvik etmek, hem hastaların hastalıklarla başa çıkmasına yardım edebilir hem de sağlık sistemlerinin üzerindeki baskıyı hafifletebilir.
  • 15. Yabancı bir dil öğrenmeye başladığınızda öğrendiğiniz yabancı dilin yerel işaretlerini okuyabilir ve insanlardan yardım isteyebilirsiniz. Bu harika, çünkü seyahat en iyi eğitimdir.
  • 16. Dil öğrenmek, dünyayı oluşturan çok çeşitli ve inanılmaz kültür ve geçmiş dizisine erişimin kilidini açmaya yardımcı olur. Kendi ülkenizden daha uzağa bakmak çok büyük bir yaratıcı ilham kaynağı olabilir.
  • 17. Farklı kültürler birbirlerini tanıdıkça ve birlikte çalıştıkça, özellikle iş dünyasında verimliliği ve yaratıcılığı artırır. Bu sayede okullarda ve işyerlerinde daha fazla çeşitlilik elde ederiz .
  • 18. Dil öğrenmek ve diğer kültürlerle etkileşim kurmak, dünyanın daha kabul gören ve açık fikirli bir yer haline gelmesine yardımcı olur. Bilmediğiniz bir kültürü öğrenmenin veya insanlarını tanımanın en kestirme ve kesin yolu dillerini konuşmaktır. Bu, iletişimin gerçek engellerini kırar ve bizi gerçekten başkalarına bağlar. Onları anlamamızı ve empati kurmamızı sağlar. Böylelikle de daha barışçıl ve birbirine pek çok açıdan bağlı bir dünya yaratılabilir.
  • 19. Birden fazla dil öğrenme sürecinde beyniniz, özellikle genç yaşta öğrenmeye başlarsanız, iç çatışmaları yönetme ve kararlar alma konusunda daha iyi ve pratik olur. Bazı çalışmalar iki dilli insanların tek dilli insanlara göre daha iyi çoklu görev yapabildiklerini gösteriyor!
  • 20. Peki, yabancı dil bilmek kariyerinize olumlu bir etki yapar mı? Elbette! İki dilli ve çok dilli çalışanlar genellikle daha fazla kazanıyor. ABD’de standart bir iş yerinde çalışan iki dil konuşan kişilerin tek dil konuşanlara göre yılda yaklaşık yüzde 2 daha fazla kazandığı tahmin ediliyor. Ancak bu oran ikincil dilinizin ne olduğuyla doğrudan bağlantılı. Yani ikinci diliniz rağbet gören bir dilse bu oran büyük ölçüde yükseliyor. Örneğin ABD için konuşacak olursak endüstri ve uluslararası ticarette en çok rağbet gören dil Almancadır. Bu da Almanca bilen bir çalışanın yılda ortalama yüzde 3.8 daha fazla kazanabileceğini gösteriyor. Aslında bu konuyla ilgili çok da uzağa gitmeye gerek yok. Ülkemize bakacak olursak; Türkiye’de uluslararası ticarette en rağbet gören dil İngilizce. Bu nedenle işverenlerin bir çalışandan aradığı temel özellik çoğunlukla İngilizce, tercihen de bir başka yabancı dil biliyor olması. Ki bu diller de genellikle Almanca, Fransızca ya da Rusya! Ülkemizde birden çok yabancı dil bilen kişiler, tek dil bilenlere oranla daha iyi şartlara sahip.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı