Uzaktan İngilizce Eğitim ile Online İngilizce Eğitim Arasındaki Farklar

Online eğitimler, öğretmen ve öğrencinin birbirinden ayrı olduğu ortamlarda teknolojiden yararlanılarak öğrenmeyi sağlayan eğitimlerdir. Geçmişten günümüze kişilerin aynı ortamda olmadan aldıkları eğitimler uzaktan eğitim olarak adlandırılmıştır.

Uzaktan İngilizce Eğitim ile Online İngilizce Eğitim Arasındaki Farklar.

Günümüzde internet ve özellikle son yıllarda pandemi nedeniyle uzaktan eğitimler çok popüler olmaya başladı. Aslında Dünya'da uzaktan eğitimin geçmişi çok eski yıllara kadar uzanıyor. Uzaktan eğitimin tarihine bakıldığında gelişim sürecinin teknolojik yeniliklerle bağlantılı olduğu görülmektedir. İlk mektup ile başlayan uzaktan eğitimler günümüze kadar disketler, video kasetler, cd ve uydu yayınları  ile gelişmeye devam etti. İnternetin icadı ile bilginin uzaktan eğitim ile yaygınlaşması popülerleşti ve birçok sektörde eğitimler internet ile verilmeye başlandı. Çağımızın teknolojik gelişmeleri ile bilginin daha geniş kitlelere daha hızlı ulaştırılmasını sağlamaktadır.

İnternet sayesinde eğitim ve öğretim etkinlikleri daha çok yapılmaya başlandı. Sadece akademik birimler değil her sektörden firmalar eğitim ve öğretim etkinliklerine önem vermeye başladı. Bazı eğitimler kişilerin kendi kendine öğrenmesini sağlıyor. Bazı eğitimler de bireylerin aktif olarak verilen eğitimlere katılımı ile öğrenmeyi sağlamaktadır. Kimi tabletiyle, kimi laptopuyla kimi de akıllı telefonuyla eğitime bağlanarak öğrenmek istediği konu ile ilgili bilgi sahibi oluyor. Günümüzde artık insanlar boş vakitlerinde dizi, film izlemeyi veya müzik dinlemeyi bırakıp ilgi alanları hakkında uzaktan eğitimler ile daha çok bilgi sahibi olmakla ilgileniyor.

Zaman ve Mekan Bağımsızlığı

Eğitmen ve katılımcının zaman ve mekan bakımından birbirinden bağımsız ortamlarda internet ve teknolojik cihazlar sayesinde gerçekleştirdiği uygulamaların hepsi uzaktan eğitim olarak tanımlanmaktadır. Ama uzaktan eğitimlerin hepsi online eğitim olmamaktadır. Online eğitimler, birbirlerinden farklı ortamlarda olması nedeniyle uzaktan eğitim olarak tanımlanır. Ama çoğu online eğitim adıyla internet sitelerinde tanımlanmakta olsa da hepsi online eğitim değildir. Uzaktan eğitimin online eğitim olabilmesi için katılımcının ve eğitmenin aynı anda çevrimiçi olması gerekmektedir.  Online kelimesinin Türkçe karşılığı Canlı veya Çevrimiçi'dir. Eğitime uzaktan bağlanan herkesin aynı zaman diliminde o eğitimde olması gerekmektedir. Eğer böyle bir eğitimin kaydı izleniyorsa bu eğitim sadece uzaktan eğitimdir.

Online eğitimler öğreten ve öğrenen kişinin aynı anda, farklı mekanlarda gerçekleştirdiği eğitimlerdir. Eğitimler aynı ortamda olunmasa da yüz yüze gerçekleştirilir. Kişiler aktif halde işitsel ve görsel olarak birbirleriyle iletişim halinde olurlar. Birbirlerine karşılıklı soru sorup cevap verebilirler. Eğitim almak isteyen kişiler isterse kendi şehrinde veya ülkesindeki bir eğitime katılabilirler. İsterlerse yurtdışındaki bir eğitime katılabilirler. Kişilerin nerede olduğu önemli değil ama aynı zaman diliminde veya saatte aynı eğitimde olmaları şarttır.

Günümüzde her sektörde uzaktan eğitimler olduğu gibi İngilizce kurslarında da uzaktan eğitimler bulunmaktadır. İnternette uzaktan İngilizce eğitimlerinde sınırsız alternatifler vardır. Birçok kursun internette eğitim programlarında online ingilizce eğitim seçeneği bulunmaktadır. Fakat bazıları uzaktan ingilizce eğitimidir. Bu eğitimlerde İngilizce konular veya püf noktalar bir eğitmenin çektiği videolardan oluşmaktadır. Kişiler istediği zaman bu kayıtları izleyebilmektedirler. Ya da bir İngilizce kursuna kayıt yaptırarak kursun özel eğitim videolarına sahip olarak izleyebilmektedirler. Katılımcıların soru sorma imkanı olmamaktadır. Çünkü izlenen videolar daha önceden kaydedilmiş eğitim videolarıdır. Başarılı ve öğreten eğitim video kayıtları olması bu eğitimleri online İngilizce eğitimi yapmamaktadır. Sadece uzaktan İngilizce eğitimleridir. Online ingilizce eğitim olabilmesi için eğitmen ve katılımcı yüz yüze aynı anda birbirleriyle işitsel ve görsel etkileşim kurmalıdır.

Online İngilizce eğitimlerde katılımcı ve eğitmen birbirleriyle işitsel ve görsel iletişim halinde olurken eğitmenler hem İngilizce eğitimi verirler hem de katılımcı veya katılımcıların öğrenme şekillerini gözlemlerler. Ders içeriklerini katılımcıların öğrenme şekline göre planlarlar. Katılımcı veya katılımcıların sorularına anında cevap verirler.  İngilizce kurslarının öğretme yöntemleri birbirinden farklı olabilir ama online İngilizce eğitimi veriliyorsa kendi yöntemleri ile öğrenciye yüz yüze İngilizce eğitimi vermelidir.

Online mı Uzaktan mı?

Online İngilizce Eğitimlerinde kurslar arasında eğitim farklılıkları da bulunmaktadır. Her eğitim kurumunun İngilizce öğretme yöntemleri farklı olduğu gibi öğrenciye kazandırmak istedikleri dil bilgisi becerileri de farklı olabilmektedir. Klasik yabancı dil eğitimi ile online eğitim veren bir İngilizce kursunda eğitmen öğrencisine gramer kurallarını öğreterek İngilizcesini geliştirmeyi hedefler. Bu tarz kursların önceliği kişilerin gramer kurallarını doğru kullanarak cümle yapılarını öğretmektir. Günümüzün popüler online İngilizce kurslarının önceliği öğrencinin konuşma becerisini geliştirmektir. Katılımcıların konuşma becerisini geliştirmeyi hedeflerler. 

İngilizcenin kısa sürede geliştirilebilmesi için aktif bir şekilde öğrenmek avantaj sağlamaktadır. Konuşarak öğrenmek İngilizceyi aktif olarak öğrenmektir. Popüler online İngilizce kurslarında kişilere gramer kuralları konuşma becerisi geliştirilirken öğretilmektedir. GNR Eğitim olarak ilk günden itibaren katılımcılarımızın konuşmalarını sağlayarak eğitimlerimizi vermekteyiz. Online İngilizce eğitimlerimizde eğitmenimiz ile katılımcımız veya katılımcılarımız aktif olarak birbirileriyle yüz yüze konuşmaktadırlar. Birbirlerine soru sorup anında cevaplayabilmektedirler. Sürekli eğitmen ve öğrenci İngilizce konuşarak iletişim halindedir. Gramer kurallarını özel olarak ders şeklinde anlatmadan konuşurken katılımcılarımız öğrenmektedir. İngilizceyi ilk defa öğrenmeye başlayanlar için konuşarak İngilizceyi geliştirmenin avantajlarını sunmaktayız.

İngilizce dil seviyesi belli bir seviye üzerinde olan kişiler internette kendi sektörleri ile ilgili İngilizce uzaktan eğitimlere katılmaktadırlar. Bu eğitimlerin çoğu sadece uzaktan eğitimdir. GNR Eğitimde online iş İngilizcesi eğitimlerimiz de bulunmaktadır. Eğitmenimiz eğitim öncesinde katılımcımızın sektörü ile ilgili ders içeriklerini hazırlar ve bu içeriklerle ilgili eğitim saatinde katılımcı ile konuşurlar. Bu eğitimlerde kendisini geliştirmek isteyenlerin İngilizcesini aktif olarak geliştirmesi çok önemlidir. Bu yüzden online iş İngilizcesi eğitimlerimizde de konuşarak İngilizce geliştirilmektedir.

GNR Eğitim online İngilizce kursumuzda günü ve saati katılımcımız veya katılımcılarımız belirlemektedir. İstedikleri zaman uzaktan bağlantı ile istedikleri teknolojik cihazla istedikleri yerden canlı derslere katılabilmektedirler.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı