Uyurken de İngilizce Öğrenmek Mümkün

Uyurken de İngilizce Öğrenmek Mümkün.

Hiç uykunuzda İngilizce öğrenmeyi hayal ettiniz mi?

Doğru duydunuz. Uykunuzda İngilizce öğrenebilirsiniz!

Evet, evet gerçekten uyurken İngilizce öğrenmek mümkün!

İngilizce öğrenmek veya herhangi bir şey öğrenmek, uyurken kazanması imkansız bir başarı gibi görünebilir ancak birkaç basit adımla işleri tersine çevirebilirsiniz. Önemli olan bir akşam rutini oluşturmak! Ardından İngilizcenizi geçirdiğiniz uzun bir günün sonunda öğrendiğiniz tüm yeni kelime, dil bilgisi ve konuşma ipuçlarıyla desteklemek. Hepsi bu.

Gerçek bir İngilizce öğrenen olarak zaten güne zihninizi İngilizce aktive ederek başlarsınız.Gün içerisinde de bunu güçlendirirsiniz. Ancak eğer işinizde İngilizce kullanmıyorsanız sizin için pratik yapmanın bir yolu da işten eve dönüştür. Kısacası İngilizce pratiği yapmak için bahaneniz yok! Önemli olan sadece İngilizce öğrenmek değil, aynı zamanda İngilizce yaşamak.

Akşam oldu ve uyku saatiniz geldi. İşte tam şimdi gün boyu İngilizce yaşama yolculuğunuzda öğrendiğiniz tüm yeni şeyleri yansıtmak ve kendinizi bir sonraki maceranıza hazırlamak için mükemmel bir zaman.

Sadece 3 basit adımı izleyerek, tutarlı bir uyku alışkanlığı oluşturursanız, beyniniz siz uykuya daldığınızda da İngilizce öğrenmeye devam edecek! Hazırsanız, hemen başlayalım.

1. Yatmadan Önce Meditasyon Yapın

“Harika bir günün başlangıcı bir gece önce başlar.” ~ Sukant Ratnakar

Meditasyon, hayatınızı dönüştürmek için kullanabileceğiniz basit bir tekniktir. Meditasyonun birçok faydasından vardır ve bunların biri de yansıtıcı olmanıza yardımcı olmasıdır. Dikkatinizi toplayın ve konsantre olun. Beyninize bilgi indirmeye başlamadan önce, zihninizde odaklanmak istediğiniz tüm durumlara yer açmak iyi bir fikirdir.

Uyurken İngilizce öğrenmek istiyorsanız önce zihninizi hazırlamalısınız. Harika bir meditasyon seansı sizin rahat ama odaklanmış bir durumda hissetmenizi sağlar. Artık yeni bir şeyler öğrenmek ya da günün erken saatlerinde öğrenmiş olabileceğiniz önemli şeyleri hatırlamak için mükemmel bir durumdasınız. Meditasyon yapmak zihninizi, uykunuzda İngilizce öğrenme sürecindeki bir sonraki adıma hazırlar.

Akşam rutininizi meditasyonla nasıl dönüştüreceğinizi öğrenmekle ilgileniyor musunuz, ancak nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz?

Şu anda meditasyon yapmayı öğrenmeye başlamak için doğru bir zaman! Yeni başlayanlar için pek çok ücretsiz meditasyon uygulaması bulunuyor. Kendi ihtiyaçlarınıza uygun olanların birini indirerek hemen meditasyona başlayabilirsiniz.

2. Mükemmel Bir Başarı İçin Zihninize Yardım Edin

Meditasyonu bitirdiğinizde zihniniz yerinden doğmuş gibi olur. Bu nedenle de zihninize hazırlanması ve size İngilizce öğrenme konusunda destek olabilmesi için yardım etmeniz gerekir. Bilinçaltınız o gün ne yaşamış olursanız olun bunu zihninize yansıtır. Bu nedenle başarılı bir İngilizce konuşan olmak istiyorsanız yolculuğunuz boyunca size yardımcı olması için uyumadan önce zihninizi olumlu umut, amaç, vizyon ve cesaret düşünceleriyle doldurmanız önemlidir.

Bunu yapmanın bir yolu İngilizce ilham verici kitaplar okumaktır. Kişisel istekleriniz ve hedefleriniz hakkında büyük düşünmenizi ve hayal kurmanızı sağlayacak kitaplar bulun. Bu kitaplar düşünme şeklinizi ve güne yaklaşımınızı değiştirecektir.

Okuma işlemi sırasında metinde geçen ve sizi etkileyen güçlü alıntıları vurgulayabilir; gün içinde bir zorlukla karşılaştığınızda veya çözümsüz kaldığınızı düşündüğünüzde kendinizi motive etmek için bu alıntıları kullanabilirsiniz. Hatta küçük not kağıtlarına yazıp gözünüzün önüne bilgisayarınıza ya da kalemliğinize yapıştırabilirsiniz. Ayrıca ezberleme alıştırması yapmak için yeni kelimeler yazabilir ve kendinize özel bilgi kartları oluşturabilirsiniz.

Telaffuzunuzu mu geliştirmeye çalışıyorsunuz?

O halde neden yüksek sesle okumayasınız ki?

Yüksek sesle okumak ve okurken kendinizi kaydetmek telaffuzunuzu geliştirmek için mükemmel bir fırsattır. Pek çok ses kaydetme uygulaması bulunuyor. O halde hemen yüksek sesle okumak için bir iki paragraf seçin bu uygulamalardan birini kullanarak sesinizi kaydedin. Yatmadan önce kendi sesinizi dinleyerek bilinçaltınızı İngilizce öğrenmesi için teşvik edebilirsiniz. Bunu yaparken aynı zamanda telaffuzunu da çok hızlı şekilde geliştirmiş olursunuz.

3. Uyurken dinleyin

Uyurken İngilizce öğrenmek için uygulamanız gereken sonuncu adım: uyurken dinlemek! Hem uyuyup hem nasıl dinleyeceğim diye merak ediyorsanız okumaya devam edin.

Akşam rutininizi tamamlamanın son adımı İngilizce bir şeyler dinleyerek uyumak. İdeal olan ve genel olarak önerilen, Meditasyon yaptıktan ve birkaç sayfa İngilizce kitap okuduktan sonra biraz uykulu şekilde uyumaya hazırlanmaktır.

Ertesi gün erken kalkmayı ve gününüzü İngilizce olarak yaşamayı planlıyorsanız saat 10'a kadar yatağa gitmeniz en iyisidir, böylece sabah 6 civarında uyanabilir, başka bir günde yaşamaya hazır olabilirsiniz.

Sonunda gününüzü bitirdiğinizde ve ilk iki adımı da tamamladığınızda kulaklığınızı takın ve İngilizce dinlemeye başlayın. Bu adımın sırrı “maruz bırakma”dır. Zihninizi İngilizce'ye ne kadar çok maruz bırakırsanız (uyurken bile), farklı kelimelerin telaffuzlarını tanımanız ve uyandığınızda yeni kelimeleri öğrenmeniz daha kolay olacaktır.

İsviçre’de yapılan bilimsel bir araştırmaya göre uyumadan önce yeni kelimeler dinleyen bir grup öğrenci, uyanık kalmaya devam edip aynı aynı kelimeleri dinlemeye çalışan başka bir grup öğrenciye göre çok daha iyi performans gösteriyor.

Uykuya dalmanıza yardımcı olması için en sevdiğiniz rahatlatıcı şarkıları dinleyebilir hatta uyurken İngilizce öğrenmek için özel olarak tasarlanmış bir uyku öğrenme videosunu bile dinleyebilirsiniz. Bu tarz videolar İngilizcede farklı kelimeler veya konuşmalar hızlı bir şekilde uykuya dalmanıza yardımcı olmak için arka planda sakin sesler kullanırlar. 

Artık uyurken İngilizce öğrenmenin mümkün ve ne kadar basit olduğunu biliyorsunuz. Bu 3 aşamalı süreç bilimsel olarak kanıtlanmamış olsa da meditasyon yapmak, kitap okumak ve İngilizce dinlemek gibi küçük alışkanlıkların yaşadığınız ilerlemede çok büyük farkı yarattığına ve sizi biraz daha iyi hissettirdiğine dair kanıtlar var. İngilizce öğrenme yolculuğunuzu daha verimli kılmak için denemeye değer bir yöntem

Meditasyonun bilinçaltı zihnin ve uyku öğreniminin gücüne inanıyor musunuz? Yoksa bunlar sizin için sadece bir efsaneden mi ibaret? Hiç denemezseniz asla bilemezsiniz.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı