TOEFL’a Hazırlanmak İçin Harika 5 Strateji

TOEFL sınavından önce hazırlanmaya başlamak, test günündeki stres düzeyinizi azaltmanın en iyi yoludur.

TOEFL’a Hazırlanmak İçin Harika 5 Strateji.

TOEFL' sınavına girmek hemen herkes için stresli bir deneyimdir. İyi bir puan almak gerekir. Üstelik sınava girmek için belirli bir ücret ödersiniz. Aylarca hazırlanır ve sınava girersiniz. Sınava gireceğiniz merkez çok gürültülü veya kalabalık olabilir. Gece çok iyi uyuyamamış olabilirsiniz.

Bunlarla ilgili yapılacak pek şey yok ancak TOEFL'e önceden hazırlanmaya başlamak, sınav günü gelince stresinizi azaltacaktır.

İşte size TOEFL’a hazırlanmak için 5 harika strateji!

Not Alın

TOEFL sırasında, yalnızca bir kez ses kliplerini dinleyebilirsiniz. Daha sonra duyduğunuz konuyla ilgili soruları cevaplamanız, konuşmanız veya yazmanız gerekecektir. Sesi tekrar dinleyemeyeceğiniz için, iyi bir not tutucu olmanız gerekir. 

Kendi ana dilinizde veya İngilizce olarak not alma alıştırması yapabilirsiniz. Her ikisini de yapmak muhtemelen en iyisidir. Amacınız, konuşmacının söylediği hiçbir şeyi kaçırmadan, gerçek zamanlı olarak not almayı öğrenmek!

Farklı uzunluklarda ve karmaşıklık seviyelerinde farklı ses klipleri dinleyerek not almayı deneyin. Ardından klibi tekrar dinleyin ve notlarınızın ne kadar doğru olduğunu görün. Notlarınızın düzeni ve el yazınızın okunaklı olması gibi basit görünebilecek şeylere dikkat edin. Güvenle not alabilmeniz ve tüm önemli bilgileri gerçek zamanlı olarak kaydedebilmeniz, TOEFL sınavında size çok yardımcı olacaktır.

Test çözmeyi alışkanlık haline getirin

TOEFL sınavına hazırlanırken, herkes belirli bir puan almayı hedefler. TOEFL hazırlık süreniz boyunca, pratik testler alarak hedefinize ne kadar yaklaştığınızı öğrenebilirsiniz. Pratik testler ayrıca test ortamında karşılaşacağınız test ortamı, soru tipleri ve kısıtlamalar hakkında bir fikir edinmenize yardımcı olacaktır. 

Her gün okuyun

Ana dili İngilizce olan kişiler bile sözlüklerini okuyarak oluştururlar. Ne kadar çok okursanız, kavram ve kelime hazinelerine o kadar çok maruz kalırsınız. Ne kadar çok okursanız, okuduğunu anlama becerilerinizi o kadar fazla geliştirirsiniz. TOEFL sınavında hangi konuların karşınıza çıkacağını asla bilemezsiniz, bu yüzden farklı ve çeşitli kaynakları okumak en iyisidir.

Podcast'leri dinleyin

Ana dili İngilizce olanları, İngilizce bilenlerin doğal hızlarında dinlemek, dinlediklerinizi anlamanıza yardımcı olacaktır. Bir kaydı anlamak, bir videoyu anlamaktan daha zordur, çünkü bağlam ipuçları yoktur. Bu, podcast'lerin dinleme anlama pratiği için İngilizce film veya TV programı izlemekten daha iyi olmasını sağlar.

Klavye kullanma alıştırmaları yapın

Sınavın yazı bölümü, QWERTY klavyeyle yazmanızı gerektirir. Tüm zamanınızı klavye ile mücadele ederek harcarsanız, iyi bir makale yazmak için fazla zamanınız kalmaz. Basit bir beceri gibi gözüküyor, ancak birçok kişi buna hazırlanmayı gerçekten atlıyor. Sınav tarihinizden önce QWERTY klavyede İngilizce'yi hızlı şekilde yazdığınızdan emin olun.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı