Sosyal Medyayı Kullanarak İngilizcenizi Geliştirin

Günümüzde İngilizce öğrenmek artık ders kitabından çalışmak ve test çözmekten çok daha fazlası haline gelmiştir.

Sosyal Medyayı Kullanarak İngilizcenizi Geliştirin.

İnternet ve beraberinde getirdiği teknolojiler sayesinde İngilizcenizi geliştirecek bir sürü seçenek mevcut hale gelmiştir. Bu seçenekler arasında sosyal medyayı kullanarak insanlarla çevrimiçi etkileşime girerek farklı kültürleri öğrenmek, eğlenmek ve aynı zamanda da İngilizcenizi geliştirmek için iletişim kurmak gelmektedir.

İnternetteki ilk sosyal ağlardan birisi Geocities’dir ve 1994 yılında kurulmuştur. 2003 yılında MySpace açılmış ve onu takiben 2004’te Facebook kurulmuştur. 2006’da Twitter hayatımıza girmiştir. 2008’e gelindiğinde Facebook MySpace’i geçmiş ve sosyal ağlar arasında liderliği ele geçirmiş ve 2011 yılında ise Google + kurulmuştur.

İnsanlar çeşitli sosyal siteleri kullanarak çevrimiçi sohbetler yapmaktadır. İstedikleri zaman, istedikleri yerden birbirleriyle iletişime geçmenin keyfini çıkarmaktadırlar. Gelin size İngilizcenizi geliştirecek fırsatlar sunan en popüler sosyal ağlara bir göz atalım.

Twitter

Twitter ifade kesinliği isteyen bir sosyal ağdır. Peki neden? Çünkü atabileceğiniz her bir girdi veya ‘tweet’ 140 karakterle sınırlıdır. Bu yüzden mesajınızın kısa ve öz olması gerekmektedir.

Twitter sayesinde insanların ne yaptığınızı bilmesine olanak tanırsınız. Diğer kişileri kendiniz ve ilgilendiğiniz şeyler hakkında hemen bilgilendirebilirsiniz ve 140 karakter sınırlaması yüzünden sözcüklerinizi dikkatli seçmek ve mesajınızı açık bir dille iletmek zorunda kalırsınız. Sınırlı sözcük kullanacağınızdan dolayı bu yöntem İngilizcenizi geliştirmek için mükemmeldir. 

Twitter ile arkadaşlarınıza veya takipçilerinize tweet’ler atar, ilginizi çeken diğer insanları takip eder ve onların tweet’lerini okursunuz. Bu şekilde Twitter İngilizce okuma becerinizin de gelişmesine yardımcı olur.

Facebook

Facebook kullanıcıların kişisel bir profil oluşturabildiği, diğer kullanıcıları arkadaş olarak ekleyebildiği ve mesajlaşabildiği bir sosyal ağdır. Bu da İngilizcenizi geliştirmek için harika bir mecra demektir. Çeşitli mesajlar yazmak suretiyle İngilizce yazma deneyimi kazanabilirsiniz. Herhangi bir karakter sınırlaması söz konusu olmadığı için mesajlarınızı biraz daha ayrıntılı yazabilirsiniz.

Facebook da İngilizce okuma becerinizi geliştirir. Sayfalarınızda izin verdiğiniz çeşitli mesajları okuyabilirsiniz. Bu mesaj çeşitliliği, arkadaş listenize bağlı olarak tüm dünyadaki insanlardan yeni kelimeler öğrenebileceğiniz anlamına gelmektedir.

Skype

Skype kullanıcıların internet üzerinden yazışma ve sesli arama yapmasına olanak sağlayan bir bilgisayar yazılımıdır. Skype kullanarak diğer kullanıcıları aramak ücretsizdir. Skype’ı bilgisayarınızda, mobil cihazınızda veya televizyon modelinize bağlı olarak televizyonunuzda kullanabilirsiniz.

İngilizcenizi geliştirme konusundaysa Skype sizi konuşturur. Bu sayede İngilizce konuşmanızı ve dinlemenizi eyleme döker ve bu iki becerinizi ilerletirsiniz.

LinkedIn

LinkedIn profesyoneller için olan bir sosyal ağdır. Diğer profesyonellerle bağlantı kurmak için mükemmel bir sitedir. LinkedIn’de profilinize yazıp ardından profilinizi güncel tutarak iş İngilizcenizi geliştirebilirsiniz. Diğer kişilere mesaj göndererek, onların yanıtlarını okuyarak ve yanıt vererek de iş İngilizcenizi ilerletebilirsiniz.

YouTube

Kullanıcıların video yüklediği, paylaştığı ve izlediği bu sosyal ağ bir video paylaşım sitesidir. YouTube aracılığıyla İngilizce öğrenmek, dili, izlediğiniz videolar yoluyla dinlemenizi kapsar. Her videonun altında yer alan yorumları okuyarak da İngilizcenizi ilerletebilirsiniz. Ayrıca bazı YouTube videoları slayt gösterisi formatında yazı seçeneği sunmaktadır veya altyazıları mevcuttur, böylece her videoda İngilizce okuma da yapabilirsiniz.

Google +

Google plus, bağlantıları ve arkadaşları farklı kategorilere koymaya olanak sağlayan bir sosyal paylaşım sitesidir. Yazışmaktan videolu sohbetlere kadar İngilizce okuma, yazma ve dinleme konularında pratik yaparak İngilizcenizi ilerletebilirsiniz.

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı