Oyunlarla İngilizcenizi Geliştirebilirsiniz

Dil öğrenirken takım oyunları oynamanın en önemli avantajı sizi İngilizce konuşmaya ve yazmaya teşvik etmesidir. Konuşurken kendinize olan güveninizi artırırsınız.

Oyunlarla İngilizcenizi Geliştirebilirsiniz.

Öğrendiğiniz yeni şeyleri anında yeniden kullanmak farkında olmadan size o kelimeyi tekrar yaparak kalıcı olarak hafızanıza kaydetmesini sağlar. Kelimeleri ezberlemeden öğrenirsiniz.

İngilizce yazma ve konuşma pratiğinizi oyunlarla eğlenerek yapabilirsiniz. Eğlenirken öğrendiğimiz bilgileri unutmayız. Etkili ve kalıcı olarak öğrenmenin en etkili yollarından biri oyunlardır. Bir seviyeyi tamamlamanız için en az beş dakikanızı ayırmanız yeterlidir.

Size bu yazımızda İngilizcede yazma ve konuşma pratiği yapabileceğiniz oyunların isimlerinden bahsedeceğiz.

İngilizce öğrenmenin sosyal ve iş hayatınızda çok önemli olduğunu bilincine sahipsinizdir. Ama ders çalışmak hissinden dolayı hep erteliyor olabilirsiniz. Yabancı dilinizi oyunlarla ders çalışma psikolojisine girmeden daha kısa sürede geliştirebilirsiniz. Böylece değerli vaktinizden zaman ayırdığınız düşüncesinden çıkarsınız.

Birçok eğitim kurumu kalıcı olarak öğrenmeniz için dersleri oyunlarla eğlenceli ve keyifli hale getirmektedir.

Günlük yaşantımızda bize esnek hizmet imkanları sunan işletmelere bayılırız. İnternetten veya mobil uygulamalardan oynanabilen oyunlar sayesinde tamamen esnek çalışma saatleri hizmeti sunmaktadır. Dil öğrenme oyunlarını yemek yerken, TV izlerken, bir kafede arkadaşını beklerken, evinizde, her istediğiniz yerde oynayabilme fırsatına sahip oluyorsunuz.

Kelime Bilgisini Geliştiren Oyunlar

Four Letters

4 harften kelime oluşturduğunuz bir oyundur. Belli bir sürede kelimeleri tamamlamanız gerekmektedir. Oynadıkça kelime bilginizin arttığını kelimeleri unutmadığınızı ve hafızanızdan ne kadar çok kelime bulduğunuzu fark edersiniz. İlerledikçe hem kelime sayısı bilginiz artar hem de oyun puanınız artar. Puansız oyun eğlenceli olmaz. Puanlama sistemi sizin motivasyonunuzu artırmaktadır. 

Word Cookies

Gizli kelimeleri ortaya çıkarmanız sağlayan keyifli ve biraz zorlayıcı bir oyundur. Oyun İngilizcenizi geliştirmeniz için olduğundan sizi farklı ve yeni kelimeler türetmeye zorlamaktadır. Dil bilginizin sınırlarını zorlayan bir oyundur. Hem kelime bulmanızı gerektiren hem de zamana karşı yarıştıran bir oyundur. Kelime bilginizin arttığını gözlemledikçe zorlanmaktan keyif alacağınızdan eminiz. Dünya genelinde bilinen ve en çok tavsiye edilen oyunlardan biridir.

Word Search

7’den 70’e herkesin gazete sayfalarından bildiği bir oyundur. Word Search yazdığımız için anlamayabilirsiniz. Görünce tabii ki biliyorum diyeceğiniz bu oyunda bir tablo içindeki kelimeleri yukarıdan aşağı veya soldan sağa kelimeleri bulmaya çalışırsınız. Yabancı dilde oynamanın avantajı beyniniz İngilizce kelimeleri görmeye aşina hale gelmektedir. Herkesin seviyesine uygun oyun seviyeleri bulunmaktadır. Bazen bir kelime bulup sözlüğe bakmanızı sağlatan bir oyun olduğu için kelime bilginizin artmasında oldukça faydalıdır. Kelimeleri tekrar ettikçe hafızaya kaydedilir. Ama bu oyunun özelliği bir kere sözlüğe kelimeye baktığınızda kalıcı olarak hafızaya kayıt olmaktadır. Ezberlemeden en hızlı kelime öğreten oyunlardan biridir. Aynı zamanda yazı yazma ve imla becerilerinizi geliştirmekte pratik yapmanızı sağlar. Muhteşem görsel efektleri ve sakinleştirici sesleri ile de keyifli şekilde öğrenmenizi sağlar. Blog yazılarımızda beş duyu ile öğrenme teknikleri yazımızı okumanızı isteriz. Görsel efektler ve sesler çok daha etkili ve kalıcı öğrenme sağlamaktadır. Rusça, İspanyolca, İtalyanca, Farsça, Yunanca ve Almanca yabancı dillerini geliştirmek için de çok kullanılan bir oyundur.

Wordcapes

Dikey, yatay, çapraz veya geriye doğru oyunda ilerlemek için geçerli bir kelime bulmaya çalışacağınız bir oyundur. Sözcük bulmak için beyninizi veya hafızanızı zorlarken çok keyif alırsınız. Sıkılmadan keyifle oynarken İngilizce düşünmeyi alışkanlık haline getirdiğinizi gözlemlersiniz.

Wordmint

Toplu taşımada veya bulunduğunuz her yerde oynayabildiğiniz strateji oyunudur. Toplu taşımada keyifli oynanan bir oyundur. Harflerden kelime oluşturma becerinizi geliştirirsiniz. Seviyenize göre seçim yapma imkanınız vardır. Konu seçme şansına sahip oluyorsunuz. Böylece konu olarak da kelimeleri bir bütün olarak öğrenebilirsiniz.

Wordbrain

65 ülkede oynanan popüler bir sözcük oyunudur. Başladığınızda zorlanırsanız hemen vazgeçmeyin. Seviyenizi belirleyin. Oyun zorlandığınızda size ipuçları sunmaktadır.

Word Connect

Kelime oluştururken size sanal dünyada para kazandıran bir oyundur. Gerçek anlamda para kazandırmasa da motivasyon açısından oldukça etkilidir. Günlük bonus hakkınızı kaybetmemek için her gün oynamanızı sağlar. Kelime bilginiz yazma pratiğiniz gelişir. Beyniniz İngilizce kelime görmeye aşina olur.

Word Whomp

Kelime dağarcığınızı geliştirmek için eğlenceli oyunlardan biri WORD WHOMP. Başlangıçta size 6 harf verilmektedir. Bu 6 harf ile kelime türetmeniz gerekmektedir. Her yeni bir kelime için iki buçuk dakikaya sahip oluyorsunuz. Hızlı bir şekilde İngilizce kelime bulmaya çalışırken İngilizce düşünme pratiği yapmış oluyorsunuz. Oyunda hedef doğru kelime türetmektir. Oyunun hemen bitmemesi için doğru kelime tamamlama alışkanlığı kazandığınız aynı zamanda yazma becerinizi de geliştiren bir oyundur.

Word with Friend Classic

Scrabble daha önceden oynadıysanız çok rahat kurallarını öğreneceğiniz bir oyundur. Almanca, Fransızca, İspanyolca, Portekizce ve İtalyanca olmak üzere birçok dilde oynanabilen popüler bir oyundur. Sözcük hazinenizi geliştirmede çok iyi pratik yapabileceğiniz muhteşem bir oyundur.

Başka oyuncularla oynayıp sohbet edebilmeniz açısından da oldukça size fayda sağlayacak bir oyundur. Herkes yabancı dilini geliştirmek için oynadığından zorlanmadan sohbet edersiniz. Kendinize olan güveniniz artar. Scrabble oyununun online versiyonu olan bu oyunu oynamak için hemen telefonunuza indiriniz.                                                  

Hangman

Türkçesi Adam Asmaca, çocukluğumuzdan çok iyi bildiğimiz bir oyundur. İki veya daha fazla oyuncu ile oynanabilmektedir. Amaç kelimeyi bulmak için, doğru harf tahmin edebilmektir. Kelimeyi bulmak ve kaybetmemek için doğru harf seçimi yapmanız gerekir. Oyunda bir soran bir de cevaplayan olduğu için yazma ve okuma konusunda oldukça iyi pratik yapmanızı sağlar.

Letter Press

Ödüllü bir oyun Letter Press, başka oyuncularla oynayıp dilinizi ve kendinize olan güveninizi geliştirebileceğiniz oyunlardan biridir. Gerçek sohbet yapabilme imkanına sahip olursunuz. Kelime öğrenmek için çok başarılı pratik yapmanızı sağlar.

Scrabble

Özel olarak İngilizce öğrenimi için tasarlanmış dünyaca bilinen meşhur bir oyundur. Harflere bakışınızın değiştiğini fark edersiniz. Kelime oluşturup bulduğunuz kelimenin ne anlama geldiğine sözlükten bakarsınız. Kurallar gereği kullandığınız harfe göre puan kazandığınız için harfleri etkin ve mantıklı şekilde kullanmayı öğrenirsiniz. Bu da sizin İngilizce düşünmeye başlamanızı sağlar. En kalıcı öğrenme tekniklerinden biridir. Duyusal etkileşimle öğrenilen kelimeler en iyi öğrenilen kelimelerdir. Çevrimiçi iken diğer oyuncularla sohbet yapabilirsiniz. Yazma yeteneğinizi geliştirirsiniz. Gelen cevaba göre anlaşıldığınızı fark etmek sizi mutlu eder. İki veya daha fazla oyuncu ile oynayabilirsiniz. Dilinizi geliştirmek için tavsiyemiz iki oyuncu olarak oynamanızdır. 

Taboo

Arkadaşlarınızla birlikte eğlenirken farkında olmadan İngilizce düşünmeye başladığınızı fark edersiniz. Soru sorarsınız, tarif yaparsınız, bir kelimeyi farklı yollardan nasıl tarif edebildiğinizi gözlemlersiniz. İngilizce cümle kurabiliyorum, çekinmeden konuşabiliyorum diye kendinize motive edici sözler söylersiniz. Çünkü oyun oynarken nasıl konuştuğunuzu umursamaz belli bir sürede çok fazla kelime anlatmaya çalışıp grubunuzun bulmasını istersiniz. Rakiplerinizi yenmek önceliğiniz olur. Sıra başkasına geldiğinde bilinen kelime sayısına göre içinizden ne güzel İngilizce anlatabildim diye düşünüp mutlu olursunuz. Kelime bilginizin düşündüğünüzden daha fazla olduğunu fark edersiniz.

Rewordable

İngilizce sözcükleri hem öğrenmenizi hem de yazmanızı geliştirecek oyunlardan biri REWORDABLE. Kartlarla oynanan bir takım oyunudur.  Kartlarda harfler bulunmaktadır. Amaç bu harflerle yeni bir kelime oluşturmaktır. Oyun sırasında diğer oyuncuların kelimelerinden de yeni bir kelime oluşturabilmektesiniz. Hafızanızı aktif kullanabildiğiniz ve ne kadar çok kelime öğrenmiş olduğunuzu gözlemleyebileceğiniz bir oyundur.

Boogle

Tek başınıza veya bir grupla oynayabileceğiniz oyunlardan biri de BOGGLE. Oyun tahtasındaki harflerden kelime oluşturmanız gerekmektedir. Oyun sırasında diğer oyuncularla iletişim halinde olursunuz. Genellikle İngilizcesini geliştirmek isteyenler tarafından oynanmaktadır. Bu yüzden diğer oyuncularla birlikte oyun kurallarını esnetebilirsiniz. Kelimeleri tanımak ve yazma pratiğinin gelişmesi açısından en klasik İngilizce öğrenme oyunlarından biridir. Oyuncularla rakip olduğunuz için kazanmaya çalışırken yeni kelimeler öğrenmeye başladığınız bir oyundur. Akıllı eşleştirme seçeneği ile kendi seviyenize uygun oyuncular bulabilirsiniz.

Bananagrams

Sözcüklerin yazılışlarını pratik yapmanızı sağlayan oyunlardan biride BANANAGRAMS. Oyunda kelime oluşturmak için bir konu belirlenmektedir. Örneğin konu meyveler ise yalnızca İngilizce meyve kelimeleri oluşturabilirsiniz. Oyun başlangıcında herkes harf havuzundan harfler alır. Bu harflerle kelimeler oluşturulur. Oyunda kazanmak istiyorsanız çok fazla harf kullanmanız faydalı olacaktır. Oynadıkça hece sayısı daha fazla kelimeler kullanmaya başlarsınız. Oynamaktan keyif aldığınız kişileri arkadaş listenize ekleyip başka zaman tekrar yeniden aynı kişilerle oynayabilirsiniz. Tek başınıza ya da bir grupla oynayabileceğiniz okuma ve yazmanızı geliştirecek keyifli bir oyundur.

Fishbowl

İki veya daha fazla oyuncu ile oynanan en bilinen İngilizce öğrenme oyunlarından biride FİSHBOWL. Fishbowl üç turdan oluşmaktadır. Bu oyun ile hem konuşma beceriniz hem yazma beceriniz gelişir. Oyuncular sizin gibi dil öğrenmeye çalışan kişiler olduğu için hem oyun oynamaktan keyif alırsınız hem de İngilizce düşünebilmeye başladığınızı fark etmekten keyif alırsınız. Konuşmaya çalışırken stres yapmazsınız.

Word with Friend Classic

Scrabble daha önceden oynadıysanız, çok rahat kurallarını öğreneceğiniz bir oyundur. Almanca, Fransızca, İspanyolca, Portekizce ve İtalyanca olmak üzere birçok dilde oynanabilen popüler bir oyundur. Sözcük hazinenizi geliştirmede çok iyi pratik yapabileceğiniz muhteşem bir oyundur.

Başka oyuncularla oynayıp sohbet edebilmeniz açısından da oldukça size fayda sağlayacak bir oyundur. Herkes yabancı dilini geliştirmek için oynadığından zorlanmadan sohbet edersiniz. Kendinize olan güveniniz artar.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı