Online İngilizce Kursunda Odaklanma Sorunu Yaşamamak İçin Bunları Deneyin

Online İngilizce Kursunda Odaklanma Sorunu Yaşamamak İçin Bunları Deneyin.

Online ingilizce kurs alıyorsanız, zamanınızı, enerjinizi ve kaynaklarınızı buna yatırıyorsunuz demektir. Özellikle boş zamanlarınızda bir çevrim içi ingilizce kursuna başlamanız temel becerilerinizi geliştirmek istediğiniz veya kariyerinizi bir sonraki seviyeye taşımak ve iyi bir yatırım yapmak için çaba harcadığınız anlamına gelir. Ancak, sürekli evde çevrim içi online bir kursa odaklanmak zor olabilir. Dikkatinizin dağılması durumunda da edinebileceğiniz bilgi ve pratik tavsiyeleri kaçırabilirsiniz. Bu nedenle de hafızanızı geliştirdiğinizden ve e-öğrenme deneyimi sırasında daha üretken ve odaklı olduğunuzdan emin olmak için gün içinde bazı değişiklikler yapmaya başlamanız gerekebilir.

1. Üretken olduğunuz saati bulun

Gününüzü nasıl yapılandırdığınız çok önemlidir. Yapılan araştırmalara göre, gün boyu en fazla ve en az üretken olduğumuz saatler var. Online ingilizce derslerinizi üretken olduğunuz zamana taşımanın hayatınızda nasıl bir fark yaratacağını hayal edin!

Peki, bunu nasıl belirleyeceksiniz? Aslında bu düşündüğünüzden daha kolay olabilir. Günün en verimli saatlerinin özelliği, enerji seviyenizin en yüksek olduğu anlar olmasıdır. Odağı bulmak ve sürdürmek bu saatlerde çok daha kolaydır, bilgiyi daha iyi özümser ve derse daha fazla motive olursunuz. Şimdi en üretken olduğunuz zamanı bulun ve gününüzü onun etrafında yapılandırın.

2. Dikkat dağıtan şeyleri belirleyin ve kaldırın

Dikkat dağıtıcı şeyler her yerdedir. Dizüstü bilgisayarınız ile odanızda yalnız olsanız bile odağınızı bozan birçok faktör olabilir. Gürültülü bir ortam, odaya gelen biri, dolaşan bir zihin, telefonunuzdan gelen bildirimler vb. Bunları açıkça tanımlayın ve her birini ortadan kaldırın.

3. Zihninizi boşaltın

Zihninizi rahatlatmanın ve çevrenizde veya günün ilerleyen saatlerinde meydana gelen başka bir şeyi bırakmanın harika bir yolu, birkaç derin nefes almak, bir seferde tek bir şey yapmak, bu kursu neden almak istediğinizi ve nasıl iyileştirebileceğinizi hatırlamaktır.

Bilimsel çalışmalar, yaratıcılığınızı serbest bırakması ve bir şeyler öğrenme zamanı geldiğinde daha iyi odaklanmanıza yardımcı olması için zihninizin arada sırada dolaşmasına izin vermeniz gerektiğini söylüyor. 

Ama işe başlamadan hemen önce, etrafınızdaki ve kafanızın içindeki dikkat dağıtıcı şeyleri geride bırakmanız ve sadece önünüzdeki bu göreve konsantre olmanız gerekir. O zaman yapacağınız aktivite ile bir olursunuz, oradasınızdır ve zihniniz uyanıktır. 

Unutmayın ki ne zaman bilinçli bir şey yapar ve tüm dikkatimizi ona verirsek harika bir iş çıkarırız.

4. İyi dinlenin

Molalar çalışma süremiz için çok önemlidir. Meditasyon, uyuma ve daha fazla zihinsel mola yüksek performans gösterenlerin hedeflerine ulaşmasına yardımcı olur. Bunu elbette uzun yıllar yapılan araştırmalar söylüyor. 

Şansı olan motive bir öğrenciyseniz gün boyu dinlenmek için çok zaman ayırmanıza gerek yoktur. Ancak odak ve belleğinizi geliştirmek istiyorsanız bunu yapmanız gerekir.

İşe uyku programınızı düzenleyerek başlamanızı öneririz. Yatağa erken gitmek ve daha erken uyanmak, vücudunuza ve zihninize ihtiyaç duyduğu enerjiyi vermenin kesin yoludur. Ancak unutmayın ki güne başladığınız anda  hem vücudunuzu hem de zihninizi aynı anda çalıştırmaya başlamalısınız.

Gün içindeki çalışma planınıza kısa bir meditasyon seansı eklerseniz, akşama kadar net bir zihniniz olabilir. Böyle eğitimli bir beyin daha kolay ve daha uzun süre konsantre olur.

5. Dikkat sürenizin nasıl çalıştığını anlayın

Kötü haber! Dikkat süremiz aslında oldukça kısa ve etrafımızda çok şey oluyor. Sosyal medya, aşırı bilgi yüklemesi ve aklımızdaki tüm rastgele düşünceler ile odak bulmak ve bunu sürdürmek zor bir iştir. Bu yüzden bazı sınırlar koymanız gerekiyor.

Örneğin, internette şöyle bir göz atmaya, komik videolar izlemeye ve/veya günde yalnızca 1 veya 2 kez e-postanızı kontrol etmeye karar verin. Tercihen, çalışma sürenizden sonra. Ardından bunun için doğru uygulama ile sosyal medyayı engelleyin. Bunun için pek çok uygulama mevcut. Uygulama marketlerinden kendinize ve bütçenize en uygun olanı seçin. Çünkü kabul edelim telefon çok büyük bir dikkat dağıtıcı. Kilidini açtığımızda dikkatimizi çekiyor ve bize kimin mesaj attığını kontrol etmekten çok daha fazla zaman harcıyoruz.

6. Yapabileceklerinizi otomatikleştirin

Dijital çağın birçok avantajı olduğu tartışılmaz bir gerçek. Bunların biri de (çevrim içi ve kendi hızımızda öğrenebilmemiz dışında), günlerimizi kolaylaştırmak için diğer birçok araçtan da yararlanabilmemizdir.

Örneğin bir uygulama ile zamanınızı takip edin, düşüncelerinizi günlüğe kaydedin, meditasyon yapın, gün için görevlerinizi takip edin ve onları kontrol edin, toplantıları planlayın, hatırlatıcılar ayarlayın vb. Tüm bu uygulamalar size gönül rahatlığı ve çalışmalarınız için daha fazla odaklanma imkanı sunar.

Daha kolay işlemler için de teknolojiyi kullanmaktan korkmayın. Örneğin uyku döngülerinizi telefonunuzla takip edip ardından beyninizin bu süre zarfında neler yaptığına dair ayrıntılı bir rapor alabilirsiniz. 

7. Online ingilizce kurs deneyiminizi daha keyifli hale getirin

İngilizce öğrenmeyi online kurs aracılığı ile alıyorsanız bunu daha keyifli hale getirmeniz mümkün. Çevrim içi öğrenme, odağınız yoksa çok zor olabilir ancak aynı zamanda eğlencelidir ve doğru yaparsanız başarılı olmanızı ve öyle de hissetmenizi sağlar.

Yukarıdaki basit ama etkili tekniklerle, dikkatinizi koruyabilir ve ingilizce öğrenmenizi hızlandırabilirsiniz.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı