Online İngilizce Kursu Çeşitleri

Günümüzde eğitim programları online olarak gerçekleştirilmektedir. Bu yazımızda uzaktan bağlanarak görüntülü olarak gerçekleştirilen Online İngilizce Kursu seçeneklerinden bahsedeceğiz.

Online İngilizce Kursu Çeşitleri.

Online İngilizce Eğitimlerinden en doğru şekilde faydalanabilmek için yabancı dilimizi neden geliştirmek istediğimizi netleştirmemiz gerekir.

Bu zamanda ingilizce bilmeyen yok diye mi öğreniyorsun?

Toefl, İELTS gibi ingilizce dil yeterlilik sınavlarına mı gireceksin?

Kariyerinde ingilizce bilmenin avantajları mı var?

Günlük konuşma İngilizcesini bilip işinle ilgili İngilizce konuşurken veya yazışırken eksilerin mi var?

Gramer kurallarını bilip ingilizce konuşamayanlardan mısın?

İş yerinde ingilizce bilen bir yönetici olup konuşamayanlardan mısın?

Yurtdışına iş için gitmen gerekiyor kısa sürede konuşma pratiğini daha da geliştirmek mi istiyorsun?

Yurtdışına iki ingilizce bilmeyen arkadaş seyahate mi gitmek istiyorsunuz?

Yurtdışına eğitim için mi gitmen gerekiyor?

Günlük konuşma İngilizcesi mi öğrenmek istiyorsun?

İngilizce web sitelerinde araştırma yapacak ingilizce bilgisine mi sahip olmak istiyorsun?

Neden İngilizceni geliştirmek istediğinin farkında olman en doğru online ingilizce eğitimini almanı sağlayacaktır.

Online İngilizce Kurslarının en önemli avantajı istediğin yerden istediğin zamanda eğitim alabilme imkanıdır. İstanbul dışında yaşayan biri İstanbul’da ki kurs imkanlarından faydalanabilmektedir. Çünkü internet ve bir cihazın olması yeterlidir. Uzaktan bağlantının hangi ilden gerçekleştirildiğinin bir önemi olmaz. Hangi ülkeden gerçekleştirildiğinin bir önemi yoktur.

Kendi şehrindeki İngilizce kurslarında native eğitmen seçeneği olmaması seni üzmesin.  İnternetin varsa bilgisayarın veya akıllı cep telefonun varsa istediğin şehirdeki native eğitmenden İngilizceni geliştirme imkanına sahipsin.

Belki İstanbul’da yaşıyorsun iş çıkışında bir kursa trafikte gitmek çok zor geliyordur. Online eğitim sayesinde trafik sorunu da yok. İş çıkışında ofisten veya ofise yakın bir kafeden bağlanabilirsin. İşten hemen eve gidip bağlanabilirsin. Online eğitim olduğu için evinde en rahat bulduğun kıyafetlerinle de eğitime katılabilirsin.

Online İngilizce kursunun hangisinden faydalanırsan faydalan değişmeyen en önemli avantajlı seçeneğin istediğin yerden bağlanabilmendir. Hangi saatte uygunsan o saatte faydalanabilirsin. Nerede müsaitsen oradan eğitimini alabilirsin.

Online İngilizce Kursu Seçenekleri

Online İş İngilizcesi

Kariyer hedeflerinde en önemli gereksinimlerinden biri iyi bir iş İngilizcesi bilgisine sahip olmaktır. Herkesin çalıştığı farklı bir sektör olunca her sektörün kendine ait bir iş İngilizcesi olmaktadır. Hangi sektörde çalışıyorsan işini en iyi ifade edebileceğin düzeyde sana yabancı dil konuşma becerisi kazandırılır. Yani sektörüne uygun ders içerikleri ile İngilizceni geliştirmen hedeflenir.

Online Kurumsal İngilizce Eğitimi

Çalışanların şirketin ihtiyaçlarına yönelik yabancı dil öğrenmelerini hedefleyen bir eğitim programıdır. Kurum tarafından belirlenen gün ve saatte online veya birebir karşılıklı olarak verilen bir eğitimdir. Kurumsal İngilizce Eğitimlerinde en fazla 8 kişi olur. Şirketin ihtiyaçlarına yönelik bir eğitim içeriği hazırlanır. En büyük avantajı şirkette performansı iyi olan kişileri bir yere göndermek zorunda kalınmadan kurumda online verilebilir. Kurumda karşılıklı da verilebilir. Ya da çalışanların ortak belirttikleri bir saate de verilebilir. Kuruma bir diğer avantajı da kurum tarafından çalışanlara ingilizce eğitim veren şirketlerin çalışanların ulaşım masraflarından tasarrufudur. 

Kurumsal İngilizce Eğitimlerinde, online ingilizce eğitimi veren kurumlardan bazıları çalışanların İngilizcesini nasıl geliştirdiklerini raporlayabilmektedirler. Böylece işveren çalışanların yabancı dil eğitimlerinde kaydettiği ilerlemeyi gözlemleme imkanı bulur. Kurumsal İngilizce Eğitiminde raporlama yapan eğitim kurumları daha avantajlıdır.

Her sektöre uygun bir eğitim planı hazırlanabilmesi de ayrı bir avantajdır.

Yöneticiler İçin Online İngilizce

Yöneticilerin yoğun bir iş temposu vardır. Bu yüzden yöneticilere özel esnek bir program planlanır. Online olduğu için yönetici bir iş toplantısına giderken bile eğitimine bağlanabilir.

Şirketlere Özel Online İngilizce Eğitimi

Global iş dünyasında şirketlerin uluslararası alanda dil ve kültür engellerini ortadan kaldırmak için özel tasarlanmış bir eğitimdir. Native ve sertifikalı eğitmenlerle özel destek verilir.

Çalışanlarınız sadece ingilizce öğrenmez aynı zamanda işlerinde daha başarılı olmaya başlarlar. Çünkü eğitimde ders içeriği şirketin sektörüne yönelik hazırlanır. Bu yüzden çalışanların öğrenmeleri daha hızlı ve kalıcı olur. Çalışanların dil geliştirme becerilerinde performansları düzenli değerlendirilir. Nerede geri kaldıkları veya yavaş oldukları dikkate alınır. İş başarısını engellememesi için eksiklerini daha hızlı tamamlayacak farklı yöntemler de kullanılır. Performansları düzenli ölçülür. Hedeflerine ulaşmalarında belli aralıklarla performanslarını ne durumda olduğunu görmek çalışanları da mutlu etmektedir.

İster iş İngilizcesi eğitimi olsun ister online kurumsal ingilizce eğitimi olsun ister şirketlere yönelik online ingilizce eğitimi olsun ister yöneticilere özel online eğitim olsun bu eğitimlerin hepsinin sonunda eğitimi alan kişilerin veya kurumların gelişimine aşağıdaki temel konularda gelişim olacaktır.

  • Akıcı Konuşma,
  • Telefonda Konuşma Teknikleri,
  • Sunum Yapma,
  • Toplantı Katılımları,
  • Geri Bildirim Verme,
  • Net İletişim Kurma,
  • Gündelik Konuşmalar,
  • Proje Hazırlıkları,
  • Problem Çözme,
  • Temel Fikirleri Özetleme,
  • Satış ve Destek Konularında Uzmanlaşma,
  • Konuşma Kurallarında Başarı,
  • Yazma Becerisi,
  • İş, Ekonomi, Gazete ve Dergileri Okuyup Anlama,
  • Kendilerini Rahatça Konuşarak İfade Etme,
  • Sanal Tartışmalar,
  • İş Görüşmeleri,
  • İş E-Posta ve İş Yazışmaları,
  • Mesleki Varlık ve Etki,
  • İnsan ve Proje Yönetimi,
  • Sektöre Özel Mesleki İngilizce Hakimiyeti,

Online Akademik İngilizce

Akademik İngilizce Eğitiminin amacı bu eğitimi alan katılımcıların en iyi seviyede bir dil becerisini kazanmalarıdır. Kişilere özel eğitim programı hazırlanır. Bu yüzden kişinin akademik kariyeri için öğrenmesi gereken tüm dil eğitimi bir bütün olarak verilir. Akademik İngilizce Eğitiminde gramer konuları ayrı bir önem kazanır. Ama gramer konuları kişilere konuşarak öğrenileceği şekilde özel bir programla öğretilir. Konuşma odaklı hedefli bir eğitimdir. Ama dört dil becerisinin eksiksiz tamamlanması konuşarak tamamlatılır.

Bu eğitimi alan kişiler uzun cümleler kurma yeteneği kazanırlar. Görsel ve konuşma sunumları hazırlayabilirler. Akademik metinleri hızlı bir şekilde okuyarak anlayabilirler. Rapor yazabilirler. Dinlediklerini bilgilerin notlarını alabilme becerisini kazanırlar.

Online İngilizce Dil Yeterlilik Sınav Eğitimi

İş arama kriterlerinde veya yüksek öğrenim kriterlerinde ingilizce önemli bir kriterdir. Dil becerisinin belgelenmesi beklenir. Kişilerin hangi sınava hazırlandığını belirttiğinde kişiye özel bir program planlanır. İlk günden konuşma becerisinin geliştirilmesinin hedeflendiği bir program olur.

Online İngilizce Konuşma Pratiği

Bu online eğitimde kişiler hangi gramer konuları konusunda ayrıntılı konuşarak gelişmek istiyorsa kişiye özel planlama yapılır. Tabii kişiler gramer konusu seçmeyip herhangi bir konu seçerek de konuşma pratiği yapabilirler.

Online İngilizce Eğitimler hakkında ayrıntılı bilgi verdiğimizi düşünüyoruz. Ama hangi eğitim olursa olsun iki ayrım vardır. Eğitimler bireysel ingilizce eğitimi ve grup ingilizce eğitimleri olmak üzere iki çeşittir. Hedefiniz ne olursa olsun bu iki seçeneği de seçmen gerekir. Bireysel eğitimlerle kişi sadece eğitmeni ile olur. Grup derslerinde kurumsal eğitimler dışında 4-6 kişilik gruplarla olur. Ama grup derslerinde mutlaka aynı dil seviyesinde olan kişiler bir araya getirilir. Konuşma odaklı online ingilizce kurslarında eğitimin başarısı için dil seviyelerinin aynı olması çok önemlidir. Çünkü bu kursların hedefi en kısa sürede kişileri akıcı ingilizce konuşturmaktır.

Online ingilizce kursları araştırırken kursun ilk günden itibaren konuşma odaklı bir hedefinin olup olmadığına mutlaka dikkat edilmelidir. Özellikle eğitimin ilk gününde  40 dakikada kişilere istediği yabancı dili konuşturma becerisi kazandıran özel bir metod ile öğreten kurslar araştırılabilir.

Online İngilizce Eğitimi ile ingilizce öğrenmeyi hayatında kolaylaştır, sen de en yakın zamanda ingilizce konuşanlar arasına katıl…

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı