Online Eğitimin Avantajları ile Özgeçmişine İngilizceyi Ekle

Ne zaman istersen katılım gösterebileceğin online ingilizce eğitimi ile İngilizceyi öğrenmen çok daha hızlı ve kolay.

Online Eğitimin Avantajları ile Özgeçmişine İngilizceyi Ekle.

İngilizce konuşabilenler arasına katılmak istiyorsan ilk günden konuşarak öğrenmeni hedefleyen eğitim kurumlarını seçmen, senin kendi hedefine hızlı bir şekilde ulaşmanı sağlayacaktır.

Online eğitimin en önemli avantajlarından biri kendi istediğimiz ortamda istediğimiz saatte eğitim alabilmemizdir. Tamamen kendi kontrolümüzde oluşturduğumuz konforumuzla eğitimi almaya başlarız.

İnsan bir sınıfta olduğunda ister ister istemez ders psikolojisine girer. Etrafında hiç tanımadığı insanlar oturur. Sağındaki solundaki ufacık bir hareket derse olan konsantrasyonu bozabilir. Eğitmenin anlattığını çoğunluk anladığında anlayamadığını söyleyemeyebilir. Bir konuyu bir iki örneği ile anlayamadığında ingilizce öğrenme yeteneğinin olmadığını düşünmeye başlayabilir. Hele sınıfta kelime bilgisi iyi öğrenciler varsa kelime dağarcığının az olmasının yüzleşmesiyle bütün konsantrasyonu gidebilir. Bazen dersi çok iyi anlarken kendi sesi ile o bilgileri duyamadığında öğrendiğini fark etmeyebilir. 6 kişilik bir sınıf olacağı belirtilmişken 10 kişi olabilir. Ders aralarında teneffüste fazla kalan katılımcılar nedeniyle yeni ders saati başlandığında ingilizce düşünmeye başlama konsantrasyonu yeniden sağlanamayabilir. Öğrenci veya çalışan biri ise akşam kursa gitmek zorunda kalmak çok zor gelebilir. Yorgun olarak nasıl yeni bir bilgi öğreneceğim diye kara kara düşünmeyen yoktur.

Online eğitimlerde katılımcı/katılımcıların konsantrasyonu iyi olsun diye 1 ya da 3-6 kişilik gruplar halinde dersler yapılır. Her katılımcının eğitimine katkıda bulunulması önemlidir. Eğitimin o günkü konusunu anlayıp anlamadığı mutlaka önemsenir. Konunun neresinde zorlandığı eğitmen tarafından tespit edilip zorluğu yenmesi sağlanır. Ders psikolojisine girmezsin.

Eğitime kendi istediğin kendini en rahat hissettiğin ortamdan katılabilmenin avantajıyla eğitimde önemsenmek herkes gibi senin de hoşuna gider. Sanki arkadaşlarına beraber bir etkinlik yapıyormuşsun gibi hissedersin. Belli kelimeler ile konuyu öğrenmen sağlanır. Bu belli kelimeleri iyice öğrenirsin. Konuşma odaklı eğitim kurumlarında konuşmak için gerekli kelimelerin öğrenilmesine öncelik verilir. Örneğin sıfatlar anlatılıyorsa sıfatların nasıl kullanıldığını anlatmak için birkaç sıfat ile konuyu anlamanız sağlanır. Hedef sıfatları doğru yerde kullanarak konuşmanızdır. Klasik yabancı dil eğitimlerinden farklı bir öğretme yöntemi ile yabancı dilini geliştirirsin. Dil becerilerin bir bütün olarak geliştirilir.

Konuşma odaklı kurslarda dil kurallarını sıkılmadan öğrenirsin. Konuşma odaklı olduğundan cümleyi kurman hedeflenir. Cümleleri tamamlamaya çalıştığın bir yapboz gibi düşün. Konuşurken eksik söylediğin edatları veya zarfları, bir yapbozun parçaları gibi düşün. Konuşurken konuşma akıcılığın bozulmadan eğitmenin tarafından bu yapboz parçaları konuşmana yerleştirilir. Konuşurken yapılan bu düzeltmeler dil kurallarını çok daha hızlı kavramanı sağlar. Grup dersinde isen kendi seviyende konuşan diğer katılımcıyı dinlerken sen de onun eksik yapboz parçalarını farkına varırsın. Kendin tamamlayabilirsin.

Online İngilizce Kurslarda ingilizceyi, grup derslerinde dil seviyesi aynı olan kişilerle ya da birebir online ders ile öğrenirsin. Kendin ile aynı seviye bulunan kişiler olduğundan dinlediğini anlaman kolay olur. Hem konuşma becerin gelişir hem de dinleme becerin gelişir. Bir diğer katılımcının cevabını beklerken kendin aklında cümleyi kurma fırsatı bulup senle aynı seviyede konuşan birinin nasıl cümleyi kurduğunu gözlemleyebilirsin.

Eğitim süresinde bazen çok sık kullanılan kelimelerin yazılması eğitmen tarafından katılımcılardan istenir. Böylece katılımcıların yazma becerisi de gelişir. Aynı zamanda eğitim sırasında eğitmen herkesin kurduğu cümleyi yazarak görsel olarak da kelimelere ve cümle yapılarına aşina olmanızı sağlar.

Grup dersleri dışında birebir de eğitim alabilme imkanın vardır. Sadece tek başına kendinde katılabilirsin.  Grup derslerinde şehirdışında bile olsan internet olan her yerden katılım gösterebilirsin.

İnternette kendi kendine yabancı dilini öğrenmeni sağlayacak birçok alternatifin olduğu arkadaşların tarafından söylenmiş olabilir. Bu alternatiflerde konuşma cesaretin artabilir. Doğru veya yanlış konuştuğun fark etmeksizin konuşmaya cesaret edersin. Bir cümle kurarsın. Başkası farklı bir şekilde kurar. Acaba yanlış mı kurdum diye bir tek kendine söyleyebilirsin. Karşı tarafa sorduğunda kendisininkine doğru der. Çünkü O da doğru bilgilerle konuşmaya başlamamıştır. Konuşurken ingilizce zamanları doğru bir şekilde konuşamayabilirsin. Bir yabancı dil sınavına girdiğinde konuşman akıcı bile olsa doğru temel kurallara konuşmadığın için başarılı olamayabilirsin.

Bu yüzden özel yabancı dil eğitimi aldığında eğitmen, alternatif hangi kelimeleri cümlede kullanacağın konusunda seni bilgilendirir.  Online Eğitimlerde derslerde az kişi olduğundan, konuşurken kurulan cümlelerin başka nasıl kurulacağı da öğretilir. Konuşurken kullandığın zamanın hangi ilave kelime ile kullanılması gerektiğini öğrenirsin. Türkçe düşünme şeklimize göre İngilizceyi ilk öğrenirken ingilizce konuşurken yanlış zaman kullanılabilmektedir. Eğitmenin sayesinde anında hangi zamanı neden kullanman gerektiğini mantığı ile öğrenirsin. Bir bilgiyi öğrenirken bir anı ile pekiştirmek daha etkilidir. Bu yüzden online ingilizce eğitimlerde bilgileri öğrenirken bir anı ile pekiştirerek hafızana kaydedersin. Hem doğru bir şekilde bilgiyi öğrenmiş olursun hem de hafızana yerleştirdiğinden kalıcı olarak öğrenirsin.

Kariyerin veya eğitimin için yabancı dil öğreniyorsan doğru yazabilmen ve okuyabilmen de önemlidir. Online ingilizce eğitimlerde doğru dil kuralları ile konuşman hedeflenir. Sen dil kurallarına boğulmadan keyifli bir şekilde öğrenirsin. Özgeçmişine ingilizce dil sertifikası ekleyebilmen için gerekli seviyeye ulaştırılırsın. Kendin tek başına çalışırken konular arasında dağılmamak için bir eğitmen ile ilerlemen daha faydalı olur. Doğru dil kuralları ile konuşmak için eğitmenin sana yol gösterecektir.

İngilizce pratik yapmak için dizi veya film izlemelisin, kelime oyunları oynamalısın, podcast dinlemesin, gramer testleri çözmelisin. Testleri çözerken kendinin düşündüğü cevap şıklarda bile olmayabilir. Bunları eğitmenine sorabilme imkanın olur. Eğitmenine sorduğunda eğitmenin senin cevabının da doğru olduğunu ama testte neden o doğru cevabın olduğunu da açıklar.

Özgeçmişine ingilizce sertifikası ekleyenler arasına sende en yakın zamanda katılmak için Online İngilizce Eğitim veya Online Konuşma Pratiği imkanlarından yararlan.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı