Neden İngilizce Öğrenemiyorsunuz?

Size İngilizce öğrenmenizi engelleyen en yaygın mazeretler, tutumlar ve engellerden söz edeceğiz.

Neden İngilizce Öğrenemiyorsunuz?.

İngilizce öğrenmeye çalışıyor ancak akıcı konuşmakta zorlanıyor musunuz? Belki de önemli bir şeyin sizi geride tuttuğunu düşünüyorsunuz, ancak bunun ne olduğundan emin değilsiniz.

İster başlangıç, orta veya ileri düzeyde bir öğrenci olun, bu kendinizi kontrol etmek ve nasıl daha iyi bir öğrenci olabileceğinizi anlamak için iyi bir fırsattır.

Bahaneler ve Tutumlar

1. “Dillerle Aram Pek İyi Değil”

Bazı insanların dil öğrenmede diğerlerinden daha iyi olduğu doğrudur, ancak bazı insanların sadece daha fazlasını istediklerini kabul etmelisiniz.

Bu anlamda öğrenme için sahip olabileceğiniz en büyük hediye GERÇEKTEN İSTEMEKTİR. Bazı ciddi öğrenme eksiklikleriniz olmadığı sürece, tamamen İngilizce öğrenebilirsiniz. Daha fazla özveri ve sabır, daha iyi stratejiler, çalışma alışkanlıkları ve öğrenme tarzınızın farkında olmanız gerekebilir. Kısacası İngilizce öğrenirken sizi geride tutan şeyin dilde iyi olmamanız olduğunu düşünüyorsanız bu kesinlikle iyi bir mazeret değil.

2. “Konuşmaktan Çok Utanıyorum”

Eğer kullanmazsanız kaybedersiniz. Konuşmanızı engelleyen tüm utanç ya da tembellik, daha önce öğrendiğiniz her şeyin sürecin o noktasına kadar unutulmasına neden olacaktır. Bu, birçok İngilizce kursunda büyük bir sorundur.

Öğrendiğiniz temel şeyleri kullanmazsanız, yüzeysel olarak öğrendiklerinizi pekiştiremeyecek ve unuttuğunuz şeyleri daha kolay hatırlamayacaksınız. Çünkü uygulamadığınız için hiçbir gelişmiş dil bilgisi yardımcı olmayacaktır.

Dahası, konuşmamak tüm sürecinizin psikolojik blokajına katkıda bulunur. Peki en iyi tavsiye nedir? KO-NU-ŞUN! Sınıfta, duşta yalnız, az ya da çok konuşan arkadaşlarla, hatta gerçek hayatta ya da Skype'ta yabancılarla, utanmayı bırakın ve konuşmaya başlayın

3. “Yetişkinler Dilleri Çok İyi Öğrenmiyor”

Yetişkinler için dil öğrenen olmanın, öğrenme süreçlerimiz hakkında daha fazla öz farkındalık, ne istediğimizi bildiğimiz ve sürecimizi planlayabileceğimiz birçok avantajı vardır.

Yetişkin dil öğrencilerinin büyük çoğunluğunun aksanlarını tamamen kaybetmeyecekleri doğrudur, ancak bunu akıllı yöntemlerle düzeltebilirsiniz ve iyi iletişim kuruyorsanız, aksanlı olmanın nesi yanlıştır?  Dünya, iletişim kurmak için güzel bir iş yapan başarılı yetişkin dil öğrenenlerle doludur ve onlardan biri olamamanın bir nedeni yoktur.

4. “Zamanım Yok”

Doğru programa kayıt olmak ve programa katılmak size çok yardımcı olabilir ve size ek bir fırsat kazandırır, ancak zamanınız yoksa, hayal gücünüzü kullanın ve teknolojiyi kullanarak uygun bir şekilde öğrenin.

5. “İngilizce Konuşulan Bir Ülkeye Gitmem Gerekiyor”

Sadece İngilizce kullanarak iletişim kurmak için okyanusu geçip başka bir ülkeye gitmeniz gerekmez. Gerçekten etrafınıza şöyle bir dikkatlice bakarsanız her yerde İngilizce konuşan insanlar olduğunu göreceksiniz.

Şehrinizde yabancı kişiler bulabilirsiniz. Buna ek olarak, podcast, çevrimiçi radyo, TV şovları, filmler, müzik gibi İngilizce kaynakların sürekli akışıyla bir yaşam tarzı oluşturabilirsiniz .

En önemli kısım günlük hayatınıza İngilizce eklemektir. Eğlenceli hale getirmenin yollarını bulun.

Engeller

6. Amaç Eksikliği

Birçok insanın dili NEDEN öğrenmek istediğiyle ilgili güçlü bir nedeni yoktur. “Kariyerim için İngilizce Öğrenmeliyim” gerçeği olsa bile, İngilizceyi düşündüğünüzde aklınıza gelen ilk şey uzun ve yavaş ilerleyen acı verici bir süreçse bu gerçekten sizin için zor olacaktır.

Dış motivasyon açısından İngilizce öğrendiğini düşünen insanlar genellikle İngilizce öğrenmekten hoşlanmazlar. Kolayca sıkılır ve yorulurlar ve genellikle çok adanmış değildirler.

Peki çözüm nedir? Daha derin bir amaç arayın ve onu geliştirin. Gerçekten neden öğrendiğinizi keşfedin ve bunu ilham kaynağınız olarak kullanın.

7. Sorumluluk Eksikliği

Birçok insan, İngilizce öğrenmek ya da dili beyindeki bir çipmiş gibi edinmek için başka birinden yardım bekliyor. Bir dil öğrenmek için, önce kendi sürecinizin sorumluluğunu almanız ve onu öğretmenin veya okulun veya yaşam koşullarının omuzlarına koymayı bırakmanız gerekiyor.

Tabii ki, okul ve öğretmenin takip etmeleri gereken kendi sorumlulukları vardır, ancak öğretmen daha kolaylaştırıcıdır ve sadece öğrenciye kapıyı göstermek için gereklidir. Kendi irade gücünüzle kapıdan geçen SİZ olmalısınız.

İngilizce öğrenmek beyninizdeki bir çip değil, her gün katılmanız gereken samimi bir süreçtir. Evet her gün.

8. İyi Bir Plan / Yöntem Eksikliği

İngilizce öğrenecekseniz, karar vermeniz ve daha sonra güdülerinizi açıklığa kavuşturmanız, başarıya giden yolu iyi araştırmanız ve ardından hayatınızı kurup yürütmeniz gerekir. İnsanlar çoğu zaman hayatlarını İngilizce öğrenme süreçleriyle başarıya götürecek şekilde organize etmezler çünkü çok iyi bir planları yoktur, her gün (sınıf dışında) öğrenmek için zaman ayırmazlar ve iyi bir okulu ve / veya yöntemi neyin oluşturduğunu araştırmazlar.

İnsanlar yüzleşmek zorunda oldukları sorunlara hızlı ve kolay bir çözüm ararlar. İngilizce öğrenmede başarılı değilseniz, önce kendinize “Neden öğrenemiyorum?” Sorusunu kendinize sorun ve kendi sürecinizin sorumluluğunu üstlenin. SADECE size yardımcı olabilecek insanları aramaya başlamalısınız.

9. Hayal Gücü

Yaşam ve İngilizce, hayal gücünüzü öğrenmek için kullandığınızda iki ayrı şey değildir. Sorun şu ki, çoğu insan İngilizceyi bir dil öğrenmenin en kötü yolu olan bir okul dersi gibi görüyor. İngilizce’yi akıcı konuşmak için sadece ezber, dil bilgisi veya kitap alıştırmaları yapmak yeterli değildir. Bunlar elbette dil öğrenimize yardımcı olacaktır ancak akıcı bir konuşma için yapmanız gereken bambaşkadır. İhtiyacınız olan şey hayal gücü!

Hayal gücünüzü kullanmadığınızı gösteren birkaç işaret: Eğlenmiyorsunuz, öğrenmek için heyecanlanmıyorsunuz, mazeretler üretiyorsunuz ve doğal yeteneklerinizi kullanmıyorsunuz.

Öyleyse hayal gücünüzü nasıl canlandıracaksınız? Öğrenmek ve doğal yetenekleriniz, ilgi alanlarınız ve yaşamınız da dahil olmak üzere halihazırda yaptığınız ve zevk aldığınız şeylerle bağlantı kurun. Amacınızı netleştirin. Hayal gücü budur.

Bugün Yapabilecekleriniz

Kendinize meydan okuyun! Sizi geride tutan şeyin ne olduğunu düşünmek için 20 dakikanızı ayırın. Bir beyin fırtınası yapın. Aklınıza gelen tüm fikirleri kağıda dökün ve filtrelemeyin. Neden İngilizce öğrenmek istiyorsunuz? Neleri, İngilizce'ye nasıl uygulayabilirsiniz? İngilizce öğrenmeyi nasıl eğlenceli bir zevk haline getirebilirsiniz?

Bahanelerin sizi ele geçirmesine izin vermeyin. Sorumluluk alın ve cevapları kabul edin. Kesinlikle yapmayı sevdiğiniz bir şey düşünün ve İngilizce için aynı tutkuya sahip olmanın nasıl olacağını hayal edin. Unutmayın, tıpkı İngilizce öğrenmeniz gibi “Hayat bir yolculuktur, bir varış noktası değil”.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı