Ne Kadar Sürede İngilizce Konuşabilirim

İngilizceyi yeni öğrenmeye başlayanlar cümlenin neresine özne, yüklem, sıfat ve isim yerleştireceğini düşünmekle öğrenmeye başlarlar. Sonra birkaç sıfat, yüklem v.b. ile İngilizce konuşmaya çalışırlar.

Ne Kadar Sürede İngilizce Konuşabilirim.

Yeni öğrenilen İngilizce kelimeleri cümle içinde doğru yerde kullanmaya çalışırken elerler. Çünkü konuşurken cümlede ilk söylediği kelimeden yani özneden sonra hangi yüklemin kullanılacağı düşünülür. Yüklem hatırlansa hangi kalıpta veya ek alarak kullanılacağı düşünülür. Yüklemi doğru bir şekilde konuşurken sonrasında kullanılacak isim veya sıfatın önünde bir edat vb. bir şey olacak mı düşünülmeye başlanır.

İnternette konuşurken nasıl kolay cümle kurarak konuşulur teknikleri araştırıldığında en önemli tavsiyenin basit cümleler olduğu görülür. Üç kelimeden oluşan basit cümleler kurmak tavsiye edilir. Ama basit cümleler kurmak hayatın içinden İngilizce bir şeyler söylemenin olmadığı fark edilir. Basit cümle ile en çok kendi dilimizde kullandığımız bir cümleyi söylemekte zorlanılır. Her gün spor salonuna gidildiğini İngilizce söylemek için 3 kelimenin yeterli olmadığı yer edatlarının kullanılması gerektiği hemen fark edilir. Bu edatları öğrenirken kolay ama birkaç ayrıntının olması, kişileri ne çok öğrenilecek ayrıntı var diye düşündürtür.

Hangi yabancı dil öğrenilirse öğrenilsin o yabancı dilde konuşabilmek için basit cümleler kurabilmek için ne anlatmak istendiği de önemlidir. Yani bir şeyler konuşmak için ne konuşulmak istendiğini belirlemek de önemlidir. Bu durumda önce Türkçe en çok kullandığımız cümleleri söylemeye niyetleniriz veya belirleriz. Örneğin “Ona inanmıyorum” Türkçe çok basit bir cümledir. İngilizcesi “I don’t believe him/her/it”. İngilizcesi de çok basit bir cümledir. Ama yeni öğrenmeye başlayan biri doesn’t mı don’t mu kullanacak düşünür. Believe mi believing mi düşünürken acaba “I am not believing” mi diye düşünmeye başlayınca konuşma çabalamasında motivasyon düşüklüğü başlar. Ki bir yabancı dil öğrenirken en basit cümleleri konuşurken motivasyonu kaybetmemek İngilizce öğrenme süresinde etkilidir.

İngilizce Öğrenmek

İngilizce konuşurken eğer sıfat, isim, özne ve yüklemin, cümle içinde nasıl kullanılacağını bir gramer kitabından veya bir çalışma kaynağından öğreniliyorsa bu ilk öğrenme pasif öğrenme olmaktadır.

İngilizceyi yeni öğrenmeye başlayanların konuşurken sıkıntı yaşamasının tek sebebi İngilizceyi pasif öğrenmeye başlamaktır. Pasif öğrenerek konuşmaya çalışanlar en basit cümle yapısında bile eleyerek konuşabilirler. Bilgilerini konuşurken kullanırken zorlanırlar.

Çocukları düşünelim. Çocuklar okul hayatları başlamadan kendi anadillerini konuşmaya başlarlar. Aileler, çocukların en basit cümlelerle konuşmalarını sağlatabilmek için önce özne ile konuşmaya başlanıyor dememektedir. Çocuklar dinleyerek hangi nesnelerin hangi kelimelerle tanımladığını öğrenirler. Türkçe’de yüklemin cümlenin en sonunda kullanılması gerektiği çocuklara özel olarak anlatılmamaktadır. Çocuklar anadillerini konuşurken öğrenirler. Yani anadillerini aktif öğrenirler. Aktif öğrendiklerinden bildikleri kelimelerle akıcı konuşabilirler. Cümlede yanlış konuştuklarını umursamazlar. Ne anlatmak istediklerini bildikleri kelimelerle konuşurlar. Bu yüzden bir yabancı dil geliştirilirken mutlaka kişilerin kendi seviyesine uygun o dilde hikaye kitapları okuması çok önemlidir. En basit hikaye kitaplarında hikayelerde kelimelerin veya olayların mutlaka fotoğrafları vardır. Çocuklar bir hikaye kitabını ailesi okurken görsellerle kelimeleri anlamaya başlarlar.

İngilizceyi öğrenmeye aktif öğrenerek başlamalısın. Yani küçük bir çocuğun anadilini konuşma sürecini kendine yaşatarak öğrenmelisin. Bu şekilde öğrenmeye başladığında hızlı bir öğrenme sürecin olur. İlk günden motivasyonun yüksek olur ve öğrenmeye arar vermeden kendini geliştirmeye devam edersin. İlk günden konuşabilerek öğrenmek insanın beynine “kolayca öğreniyorum” komutu vermesini sağlar. Kişisel gelişim kitaplarında veya yeni öğrenilen bilgilerin kolayca öğrenilmesinde en sık tekrarlanan cümle “beyninizi kandırın”

Kısa Sürede İngilizce Öğrenin

İlk günden konuşarak öğrenmeye başlamak beyne “kolayca öğreniyorum” komutunu başlangıçta verebilmektir. İlk günden öğrenirken saniyelik bir zorlanma ile beyine “çok zorlanıyorum” yanlış komutu verip yakın zamanda yabancı dilini geliştirmeyi bırakanlar çoktur.

 

Özneleri çalışıyorsan özneleri arka arkaya kendine kendi sesinle söylemelisin. İngilizcede özneden hemen sonra yüklem gelir. Özneleri kendi sesinle kendine söyleme çalışmasından sonra özneden sonra bildiğin bir yüklemi kullanmaya çalışmalısın. O yüklemi her özne ile kendine söylemelisin.

Belki önce biraz İngilizce gramer konularını çalışıp sonra bir konuşma odaklı İngilizce kursuna gitmeyi düşünüyorsundur. Ama sana tavsiyemiz ilk başlangıçta sana konuşarak aktif öğreterek sana konuşarak öğrenme alışkanlığı kazandıracak bir profesyonel destek almandır. Konuşma odaklı bu kurslar ile İngilizce aktif konuşularak öğrenildiğine dair tecrübe edinmiş olursun. Profesyonel bir destek ile ilk günden çok hızlı bir öğrenme yolu öğrenmiş olursun.

Özgüvenle ilk günden konuşmaya başlamak veya aktif öğrenerek başlamak tüm yabancı dillerde dil öğrenme serüvenin akışını belirlemektedir.

Ne kadar sürede öğrenebileceğinin cevabı bu öğrenme serüvenin akışındadır.

İngilizce konuşmaya yanlış bilinenlerle başlanmaması, korkularla başlanmaması veya konuşmadaki olası engellerin yaşanmaması kısa sürede İngilizcenin geliştirilmesinde etkilidir. Başlangıçta doğru bir yönlendirme ve başarılı bir metot ile öğrendiğin yabancı dili konuşan birine dönüşebilirsin. Kelimeleri bir kağıda bir liste yaparak öğrenmen pasif öğrenmeni sağlayacaktır. Kelimeleri sistemli ve düzenli aktif öğrenerek öğrenmelisin. Akademik araştırmalar konuşurken öğrenilen her türlü bilginin unutulmadığını ve kalıcı öğrenildiğini belirtir. Çocuklarda anadilini bu yüzden kalıcı olarak öğrenip unutmazlar.

Günümüzde ilk günden konuşarak İngilizceyi aktif öğretmeyi hedefleyen eğitim kurumları bulunmaktadır. Bu kurumlar gramer kurallarını anlatıp konuşmanı beklemezler. Gramer kurallarını konuşurken öğrenmeni hedeflerler. Özellikle internette küçük bir çocuğun anadilini konuşma sürecini sana yaşatarak öğretecek İngilizce kurslarını araştırabilirsin. Bu tarz kurslar ilk günden iki kelime ile sana bunu yaşatırlar.

Günümüzde İngilizceyi konuşarak geliştiren birçok kurs alternatifi bulunmaktadır. Yeni öğrenmeye başlayan bu tarz kursları araştırırken de bu sefer hangi metot daha iyi diye düşünmekten karar veremezler. Karar vermeni kolaylaştıracak en iyi şey iletişim halinde olduğun kurstan sana bir ücretsiz deneme istemek olur. Metotlarının en iyi yöntem olduklarını belirtip ilk günden konuşarak öğrenmeye başladığınızı belirtiyorlarsa ücretsiz ingilizce deneme dersi ile sana bunu ispatlamalarını isteyebilirsin.

Yeni bir bilgi öğrenilirken en iyi yer konforumuzu en iyi sağladığımız yerdir. Online İngilizce kursları ile kendini en konforlu hissettiğin yerde konuşarak öğrenmeye başlayabilirsin. Yeter ki internetin olsun ve bağlanabileceğin bir cihazın olsun. Online eğitimin en önemli avantajlarından bir diğeri de istediğin saatte eğitim alabilmektir. Tatile gitmen veya iş gezisine gitmen eğitimine ara vermeni gerektirmez. Çünkü internet sayesinde istediğin yerden bağlanabilirsin. Ayrıca araştırdığın ve gitmek istediğin kursun senle aynı şehirde olmasına bile gerek kalmaz. İstediğin şehirdeki kurstan faydalanabilirsin.

İngilizceyi ilk günden konuşarak öğrenmeye başla, en kısa sürede sende İngilizce konuşanlar arasına katıl…

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı