Metaverse Dünyası İçin İngilizcen Hazır mı?

Yapay zeka temelli kurgusal bir dünya olan Metaverse dünyasında kendine sanal bir yaşam alanı oluşturanların sayısı her geçen gün artıyor.

Metaverse Dünyası İçin İngilizcen Hazır mı?.

Laptop, bilgisayar, android ve 3D cihaz teknolojileri ile sanal bir fiziksel ortama dahil olarak yaşamak çok popüler olmaya başladı.

Metaverse gerçek evren ve sanal evreni kapsayan çok boyutlu dijital bir evrendir. Çevrimiçi olarak üç boyutlu bütün sanal ortamları destekleyen bir internet yeniliğidir. İnternetin üç boyutlu evrenidir.

Sanal bir fiziksel ortam olan Metaverse evrenine teknolojik gelişmeleri yakından takip edenler ve gençler çok ilgi duyuyor. Geleceğin en popüler sosyalleşme ortamı olacağı kesin…

Bu teknoloji ile sanal arsa satışlarından İstanbul Boğazı’nda metaverse kullanıcıları parsel satın almaya başladı bile. Metaverse dünyası sanal ortamda fiziksel olarak katılımı sağlayan bir yenilik. Geleceğin yeni gerçekliği olarak tarif edilmekte. Bu dünya, entelektüel, ekonomik ve kültürel faaliyetler üretmek için gerekli alt yapıyı ve etkileşim olanakları sunuyor. Bu dünyada yaşayabilmek için sanal gerçeklik cihazları gerekmektedir. Sanal gerçeklik dünyasında alışveriş yapabileceksin, sinemaya gidebileceksin, kafede oturabileceksin.

Sanal gerçeklik dünyasına bağlanarak sosyalleşmek için VR gözlükleri takman yeterli olacaktır. Bu gözlükler ile telefonundan beğendiğin bir kıyafeti kendi üzerinde deneme imkanı yakalayacaksın. Kurgusal dünyaya dahil olduğunda telefonunu üzerine tuttuğunda beğendiğin kıyafet üzerinde olabilecek, sana yakışıp yakışmadığına karar verebileceksin. Bu yeni dünyada gözünüzün odaklandığı alanı seyredilme fırsatı buluyorsun. Futbol maçı izlerken bilgisayardan ve televizyondan izlemekten farklı olacaktır. Futbol maçında odaklandığın alanı seyretmeye başlayacaksın.

İnternetin üç boyutlu evreni Metaverse tarafında iletişim dili ağırlıklı olarak ingilizce olduğundan sosyalleşebilmek için ingilizce konuşabilmen gerektiğini şimdiden belirtmek isteriz.

Peki Metaverse Dünyasında İngilizce Konuşabilecek misin?

İngilizce bilmiyorsan yeni dünyada sosyalleşebilmek için en yakın zamanda ingilizce öğrenmeye başlamalısın. İngilizceyi az biliyorsan da İngilizceni geliştirmelisin. Ben bu dünyada da konuşmak istiyorum ama bilmiyorum, biliyorum ama konuşamıyorum diyenlerden de olabilirsin. Günümüzün gerçek dünyasında kendi dilin ile sosyalleşebilmek İngilizceyi mecburiyet haline sana getirmemiş olabilir. Ama geleceğin dünyasında metaverse popüler olacak. Bu ortamda sosyalleşmek için İngilizce bilmek gerekecek. Bu yüzden İngilizceyi en yakın zamanda öğrenmeni tavsiye ederiz.

Günümüzün de İngilizceyi öğrenmek geçmişe göre artık çok kolay…

Metaverse için ingilizce öğrenebilirsin

Artık konuşarak ingilizce konuşma becerisi geliştirilmektedir. Eskiden önce gramer kuralları anlatılırdı. Okuma ve yazma egzersizleri yaptırılırdı. Konuşma pratiği en az yapılan eğitim olurdu. Bir yabancı dil konuşurken geliştirilmelidir. Çocuklar kendi dillerini konuşarak geliştirirler. Hiçbir kural öğrenmeden sadece konuşarak dillerini geliştirirler. Bu yüzden günümüzün popüler ingilizce eğitimleri konuşarak yabancı dil öğreten ingilizce kurslarıdır.

Günümüzün popüler ingilizce dil eğitim kurumlarında konuşarak ingilizce geliştirilirken gramer kuralları konuşurken cümle içinde konuşarak kullanma alışkanlığı geliştikçe öğrenilir. Gramer kuralları konu anlatımlı öğrenilmemektedir. En basit cümlelerle konuşmaya başlarken en yakın sürede komplike cümleler kurmaya başlarsın.

Her ingilizce kursu konuşarak yabancı dil geliştirmemektedir. GNR Eğitim ilk günden konuşarak ingilizce öğretmektedir. Öğrenmeye başladığın ilk 40 dakikanın sonunda en basit ingilizce cümleleri kurarak konuşabilmenin motivasyonuyla bir sonraki seansı beklemeye başlarsın.

Yabancı dili konuşarak dil öğrettiğini belirten kursları iyi araştırmalısın. Konuşarak geliştirme metotları popüler olduğu için çoğu kurs sitesinde bu sloganı kullanmaya başladı. Doğru kursu bulabilmek için “40 dakikada İngilizce Konuş” veya “İlk günden İngilizceyi konuşarak öğrenme” diye araştırırken kursların birbirinden farklı metotları olduğunu da fark edeceksin. En iyi seçimi yapmak için bu kurslardan metotları ile ilgili ücretsiz deneme dersi talep edebilirsin. Bu demo dersler karar vermeni kolaylaştıracaktır. Demo dersinde aktif olarak konuşmalısın. Hatta İngilizceye düşünerek konuşmaya başladığını düşünmelisin.

Geçmişte ingilizce öğrenenlerin tavsiyesini de dinlememelisin. Geçmişte klasik dil eğitimleri ile yabancı dil geliştiriliyordu. Yavaş öğreniliyordu. Öğrenilse de konuşulamıyordu. Gramer konularına hakim olunsa bile konuşma becerisi gelişmiyordu. Bu yüzden kurslara karşı antipatik olanların sayısı çoktur. Klasik dil kursları da zamanın yani geçmişin iyi kursları idi. Ama her şey gibi eğitim alanında dünyada yenilikler devam ediyor. Yabancı dillerin en iyi nasıl geliştirileceğine dair sayısız akademik araştırmalar bulunmaktadır. Yeni dil öğrenme metotları bulunmaktadır. Sen de bu metotlarla ingilizce konuşma becerini geliştirmene öncelik veren kurslarla öğrenmeye başlamalısın.

İngilizceyi iyi bilenler geçmişteki yöntemlerle öğrenenler kursa gitmeden önce evde biraz kendin çalış sonra kursa gidersin diyebilmektedirler. Bu tarz tavsiyeleri dinlememelisin. Çünkü konuşma pratiği yaparak öğrenmeye başlayabilmek ilk günden bir alışkanlık getirir.

GNR Eğitim ile öğrenmeye başladığın anda ilk günden nasıl konuşarak geliştirebileceğini tecrübe edinmeye başlarsın. Yabancı dilini geliştirmende yol haritası çizerek, evden yabancı dilinin nasıl geliştiğini deneyimlemiş olursun. Hem de ilk günden konuşabilmenin verdiği motivasyonla uzun süre öğrenme aşkın bitmez. İlk günden hayatının akışına İngilizceyi yerleştirmeyi alışkanlık haline getirmiş olursun.

Belki daha önceden İngilizceyi öğrenme girişimleri olmuş birisindir. Kendini dil öğrenme konusunda yavaş bulup bırakmış olabilirsin. Dil öğrenme yeteneğinin olmadığını düşünmüş olabilirsin. Hiç bilmediğini düşün ve ilk günden aktif öğrenerek geliştirmeye başla. En basit cümleleri kurarak konuşmaya başla.

Belki kurs için zamanın yoktur. İş ve trafik çok vaktini alıyordur. Yeni kursların online yani uzaktan bağlanabilme imkanları oluyor. Yaşadığın şehirden istediğin şehirdeki kursa internet sayesinde online kurslar katılabiliyorsun. Kendi şehrinde ilk günden konuşarak sana öğretecek kurs bulamadıysan üzülme. GNR Eğitim ile istediğin saatte kendi yoğunluğuna göre plan yapabiliyorsun.

Metaverse dünyasında sosyalleşmene ingilizce engel olmasın.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı