Mesleki İş İngilizcesini Geliştirmek İçin Tavsiyeler

Meslek hayatında kariyerinde daha iyi bir pozisyon hedefleyen kişilerin ilk yapmaları gereken mesleki iş ingilizcelerini en iyi şekilde geliştirmek olmalıdır. Hem kendi sektörlerindeki mesleki terimleri çok iyi bilmeliler hem de global dünyanın iletişim terimlerini çok iyi bilmelilerdir.

Mesleki İş İngilizcesini Geliştirmek İçin Tavsiyeler.

Globalleşen dünyada şirketlerin ingilizceyi kullanmadan işlerini büyütmesi neredeyse imkansız olduğundan şirketlerde en alt kademeden en üst kademeye kadar çalışanların ingilizce bilmesi de önemli bir gereksinim olmuştur. Rekabet ortamında yarışabilmek için artık sadece genel ingilizce bilmek de yeterli olmamaktadır. İş dünyasının iletişim diliyle konuşmak bir zorunluluk haline neredeyse gelmiş durumda…

Günümüzde şirketler daha hızlı global dünyanın iletişim diline uyum sağlayabilmek için iş başvurusunda bulunanlara ileri derece dil seviyesi becerisinden çok iş İngilizcesi bilgisine sahip olup olmadığına bakmaktadırlar.

İş dünyasının iletişim diliyle bağlantıların sağlanabilmesi için günümüzde iş İngilizcesi veya mesleki İngilizce eğitimleri popüler olmaya başladı.

Intermediate seviyesinde olup konuşamayan kişilerin sayısı çoktur. Bazı kişiler çok ileri derece yayınları dinlerken anlayabilseler de konuşurken aynı performansı gösteremeyebiliyor. İyi bir dilbilgisine sahip olup iş hayatında özel kalıplar, ifadeler veya cümleleri bilmeyen kişilerin de sayısı oldukça fazladır. Bu yüzden bu tarz eğitimleri araştıranların sayısı her geçen gün artmaktadır.

Sadece şirketlerde çalışanların değil akademik kariyer yapanların da araştırdığı bir programdır. Eğitim kurumlarında akademik İngilizce eğitimleri de bulunmaktadır. Fakat mesleki iş İngilizcesi diye araştıranların sayısı daha fazladır.

Mesleki iş İngilizcesinin kalıplarını veya kelimelerini en kısa sürede öğrenerek konuşma pratiği yapmanı kolaylaştıracak tavsiyelerimizi uygulamanı tavsiye ederiz.

  • Profesyonel hayat için yabancı dil geliştirmek için öncelikle kendi sektörü ile ilgili kelimeleri öğrenmeye başlayabilirler.
  • Kendi sektörleri ile ilgili en az 7 farklı web sayfasını inceleyerek kelime bilgilerini geliştirebilirler. Bu siteleri incelerken sektörleri ile ilgili kullanılan teknik kelimelere aşina olmaya başlarlar. Eş anlamlı olan eylemlerde hangisini kullanması gerektiğini gözlemlemiş olurlar.
  • Profesyonel hayatımızda meşgul olduğumuz sektörle ilgili twitter, medium gibi sosyal medya sayfalarını takip etmek de faydalı olmaktadır. Böylece hem sektörümüzle ilgili gelişmeleri yakından takip etmiş oluruz. Hem de sektörümüzle ilgili yeni kullanılmaya başlanan teknolojilerin, ürünlerin ingilizce kelimeleri ve terimleri hakkında da bilgi sahibi olmaya başlayabilirler.
  • Kariyer yaptığımız sektörle ilgili sektörel dergileri veya dijital yayınları da takip etmek çok faydalı olacaktır.

İster yeni bilgi öğrenelim ister yabancı dilimizi geliştirelim. Beynimizin yeni bilgi öğrenmesi aynıdır. Kişilerin her ne kadar beş duyu ile öğrenme şekilleri farklı olsa da beynin çalışma sistematiğinde değişmeyen şey etkili tekrar yöntemi ile yeni bilgilerin daha kolay kalıcı öğrenildiğidir.

Mesleki İş İngilizcesini geliştirirken kişilerin kendi sektörleri ile ilgili yayınları düzenli olarak dinlemesi çok faydalı olmaktadır.

  • Dijital dünyada çoğu firmanın kendi ürünleri ile ilgili videoları olmaktadır. Sadece firmaların değil akademik hayatta uzmanlaşmış kişilerin de konu anlatımlı videoları olmaktadır. Bu videoları dinleyerek kendi sektörünle ilgili kelimelere aşina olmaya başlarsın. Aynı zamanda birbirinden farklı videoları izlemek sektörünle ilgili en sık kullanılan kelimeleri duyacağın demektir. Bu da senin için etkili tekrar olacaktır.
  • Özellikle son yıllarda podcastler çok popüler olmaya başladı. Her sektörden uzmanın neredeyse podcast yayını olmaya başladı. Mesleğin ile ilgili yayınları dinleyebilirsin. Böylece kendi sektörünle ilgili kelimeleri işiterek de öğrenmeye başlarsın. Kulağın duymaya alıştıkça etkili tekrar olur ve beynin bu kelimeleri hafızaya almaya başlayacağından daha kolay kendini geliştirebilirsin.

GNR Eğitim olarak birçok yabancı dilde eğitim veren konuşma odaklı bir dil kurumuyuz. Hangi yabancı dili öğretirsek öğretelim o dilde ilk dersten itibaren konuşma alışkanlığını kazandırıyoruz. Konuşma odaklı bir eğitim kurumu olduğumuz için kişilere kalıplar, ifadeler GNR Metodu ile öğretilir.

Mesleki iş İngilizcesi eğitimi alan katılımcılara kendi sektörleriyle ilgili özel müfredat hazırlamaktayız. Konuşma pratiği kursundan daha faydalı olmaktadır. Çünkü hedef sadece meslek iş İngilizcesi becerisini en kısa sürede geliştirmektir.

Telefonda veya karşılıklı olarak akıcı konuşulabilme becerisi kazandırılır. Global dünya dilinin ifadeleri ve kalıplarıyla kazandırılır. Kişiler rapor veya sunum hazırlayabilecek seviyede geliştirilir. İş mülakatlarında sorulan sorulara kolayca cevap verebilme yeteneği kazandırılır.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı