Kurumsal Yabancı Dil Eğitimi ile Firmalar Kazanıyor

Yabancı dil bilgisi, günümüzde kurumsal firmaların bir çalışanında aradığı en temel özelliklerden biri.

Kurumsal Yabancı Dil Eğitimi ile Firmalar Kazanıyor.

Peki, yabancı dil öğrenmek çalışanlar için gerçekten bir gereklilik mi ya da kurumsal yabancı dil eğitimi firmalara ne gibi avantajlar sağlıyor?

İngilizce veya herhangi bir yabancı dilin iş hayatı için önemli olup olmadığına karar vermek, genel olarak o dile daha çok önem verildiği anlamına gelmez. Şu an iş hayatında İngilizce’nin önem kazanması tamamen başarılı bir iletişim stratejisidir.

Çünkü İngilizce,

  • Dünya çapında iş ve iletişim dilidir.
  • Hayatımızın önemli bir parçası olan internetin dilidir.
  • Takip ettiğimiz veya içinde yaşadığımız popüler kültürün dilidir.

Bu nedenle de şirketler çalışanlarının iş yerinde daha iyi iletişim kurması, anlaşılması, global iş yapıyorsa profesyonel işler gibi nedenlere İngilizce dil eğitimi almalarını tercih eder.

Üstelik şunu unutmamak gerekir ki İngilizce sadece uluslararası ticarette birincil dil değil aynı zamanda dünyadaki bütün iletişim türlerinde ortak dildir. Kurumsal yabancı dil eğitimi ile çalışanlar, deneyimlerini ve referanslarını diğer meslektaşlarıyla paylaşabilir.

Firmaların tercihi çalışanlarının yabancı dil bilmeleri

Globalleşmeden önce İngilizce bilmek çalışanlar için bir artıydı. İster beğenin ister beğenmeyin kişinin bilgi sahibi olduğunu işaret ediyor ve etkileyici bir sıfat kazandırıyordu. Bu nedenle de şu an hemen her şirket geçmişinden, eğitiminden veya yetiştirilme tarzından bağımsız olarak bünyesindeki çalışandan iyi düzeyde İngilizce bilmesini istiyor.

Yapılan pek çok araştırma yabancı dil bilgisine sahip kişilerin daha özgüvenli, insan iletişiminde daha başarılı, takım çalışması ve işbirliğine daha yatkın olduğunu gösteriyor. Uluslararası bir şirkette çalışanlar İngilizce bilmiyorsa bu çok büyük sorunlara ve yanlış anlamalara da sebebiyet verebilir. Firma, kurumsal yabancı dil eğitimleri ile bu hataların ve yanlış anlamaların sona ermesini sağlayabilir.

İngilizce özellikle söz konusu iş hayatı olduğunda sunum dilidir. Yukarıda da belirttiğimiz gibi İngilizce kurumsal bazda etkili bir iletişimin anahtarıdır. Herkesin yabancı olduğu bir toplantıda İngilizce bilmeyen bir kişinin sunum yapmak zorunda olduğunu varsayalım. Bu gerçekten çok stesli ve korkutucu değil mi? Üstelik hem şirketin prestiji ve geleceği hem de çalışanın kariyer yolculuğu için. İşte bu nedenle ortak kabul edilen bu dili iş hayatındaki herkesin iyi bilmesi ve konuşup yazması gerekir. Bu sayede ister bir toplantı ister sunum veya online görüntülü görüşmeler olsun herkes düşüncelerini ve fikirlerini herkesin anlayabileceği ve yanıt verebileceği cümlelere çevirebilir.

Günümüzde artık her şey aşırı hızlı ve pratik. Bu nedenle kurumsal dil eğitimi için çalışanlarınızı bir kuruma göndermek yerine eğitmenlerin kurumunuza gelmesini sağlayabilir veya tamamen online görüntülü sohbetleri tercih edebilirsiniz. Bu size hem zamandan hem de çeşitli yol masraflarından tasarruf sağlayacaktır.

Sonuç olarak kurumsal yabancı dil eğitimi ile hem firmalar hem de çalışanlar büyük faydalar sağlayıp, kazançlı çıkabilir.

Siz de tüm bu avantajlardan yararlanmak istiyorsanız kurumsal İngilizce eğitimi almayı deneyebilirsiniz.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı