Kurumsal İngilizce Eğitiminin Size Kazandırdıkları

Kurumsal İngilizce Eğitiminin Size Kazandırdıkları.

Küresel ekonomide mesleki dil akıcılığına büyük önem verildiği yadsınmaz bir gerçek. Küresel ekonomi büyüdükçe bu konudaki talebin de doğrudan artacağını söyleyemek sanırız yanlış olmaz.

Dünyanın dört bir yanındaki iş liderleri, uluslararası bir müşteri tabanına hizmet eden ve giderek daha çeşitli iş gücünü sürekli olarak yönetmek zorundadır. Çok uluslu bir şirkette sorumlu CEO'dan göçmen topluluğundaki küçük bir işletmeyi yöneten yerel bir tesisatçıya kadar, profesyonel dil becerileri genellikle yeni müşterilere ulaşmak veya onları daha iyi eğitimli rakiplere bırakmamak temellidir.

Bir şirketin başarısı, büyük liderlik, yenilikçilik, güçlü finansal yönetim, iyi tanımlanmış bir vizyon ve diğerleri gibi farklı faktörlerin sinerjisini içerir. Bununla birlikte küresel erişimi hedefleyen şirketler, iş gücü ve müşterileri için hem nicel hem de nitel faydalarla stratejilere öncelik vermelidir.

Burada kuruluşların sıklıkla gözden kaçırdığı önemli bir yaklaşım ingilizce dil eğitimidir. Yabancı dil eğitimi konusunda yapılan önemli bir araştırma, ankete katılan çalışanların yüzde 81’inin hayatın erken dönemlerinde dil eğitimi aldığını ancak bu kişilerin sadece yüzde 46'sının öğrendiklerini işyerinde etkili bir şekilde kullandığını gösteriyor.

Yazının başında da dediğimiz gibi yabancı dil becerileri günümüzün küresel ekonomisinde hayati bir öneme sahiptir. Dil yeterliliği, yöneticilerin kariyerlerinde ilerlemelerini sağlar ve çok uluslu şirketlerin büyümelerini hızlandırmasına yardımcı olur. Şirketine ve çalışanlarına kurumsal İngilizce eğitimi veya dil eğitimi aldırmak isteyen bir IK yöneticisi veya CEO, çoğunlukla dil eğitiminin iş için ne kadar değerli olduğunu ve faydalarını ölçmek ister. Neyse ki ikna olmalarına yardımcı olacak çok sağlam verilerimiz bulunuyor.

Kurumsal dil eğitimi alan çalışanlar daha iyi performans gösterir

Araştırmalara göre çalışanların yüzde 70'i dil eğitimini başarıyla tamamladıktan sonra çalışmalarına; ekiplerine, ortaklar ve satıcılarla etkileşimlerine daha fazla güven duyuyor. 

Ayrıca geliştirilmiş dil becerilerinin çalışanlara haftada ortalama üç saat veya daha fazla tasarruf sağladığı bildiriliyor. Bu araştırma da bize boşa harcanan saatlerin genellikle çalışanlar veya çalışanla patron arasındaki iletişimsizlikten kaynaklandığını gösteriyor. Kısacası ister bir işçi olun, isterseniz yurt dışında önde gelen bölgesel operasyonlardan birinin başında olun, dil yeterliliği üretkenliğinizi ve genel iş performansınızı artırır.

Kurumsal dil eğitimi beklentileri artırır

Ana dili İngilizce olmayan kişiler genellikle kendilerini ana dili İngilizce olanlara yabancı gibi ifade eder. Kurumsal dünyada akıcı olmama, kişinin kariyer gelişim fırsatını zedeleyebilir. Profesyonel dil eğitimine yatırım yapmak isteyen şirketler, giderek daha rekabetçi bir yetenek havuzundan aday seçiyor. Bu da işletmelerin iç iletişim ile verimliliklerinin artmasını sağlıyor.

Unutmadan paylaşılan dil çalışanların elde tutulmasını artırır. Bu ne demek peki? CEO ve insan kaynakları yöneticileri için en büyük ve en yaygın zorluklardan biri çalışanları mutlu etmektir. Bu konuda sürekli araştırmalar yapıldığını biliyoruz. Farklı şirketlere yapıtırılan bu araştırmaların ortak noktası şirket yöneticileri çalışanlarını elde tutmakta zorlanıyor ve çoğu şirketin birincil stratejik önceliği bu.

Yazılı yabancı dil yeterliliği daha hızlı iş dönüşü ile sonlansa da, çalışanların ortak kullanılan dillerinde iş arkadaşları ve yöneticiler ile rahatça iletişim kurabilmeleri de aynı derecede önemlidir. İşe yeni başlayan bir çalışan takımının dilini bilmiyorsa günlük işleri fazlasıyla aksar. Hem kişinin kendini dışlanmış hissetmesi de cabası.

Bu arada, kurumsal dil eğitimi alan çalışanlar, şirketleri kişisel ve mesleki gelişimlerine yatırım yaptıkları için ödüllendirilmiş hissediyor ve işlerine daha fazla ilgi duyuyorlar. 

Kurumsal dil eğitimi müşteri deneyimini geliştirmeye yardımcı olur

Herhangi bir kurumsal dil eğitim programının önceliği müşteri memnuniyetini artırmaktır. Dil eğitimine yatırım yapan şirketler,  yapmayanlara göre her zaman daha iyi olumlu müşteri dönüşleri alıyorlar. Yerel dili bilmek yabancı pazarlarda başarılı olmak için çok önemlidir. Eğer karşınızdakini anlamıyorsanız müşterilere hizmet veremezsiniz. Çoğu ülkede birden fazla dil konuşulabilir. Tek dil konuşulsa bile ton, telaffuz ve konuşmadaki nüansların tümü insanların göndermek istediğiniz mesajı nasıl algıladığını etkiler. Bu nedenle de tüketici önceliği belirleyen küresel işletmeler çalışanlarının nerede olurlarsa olsunlar müşterilerinin dilini konuşması gerektiğini kabul eder. 

Kurumsal dil eğitimi engelleri azaltmaya yardımcı olur

Dünyada sadece tek bir dilin konuşulduğunu düşünün. Eğer böyle olsaydı insanlar herhangi bir yere gidip kolayca iletişim kurabilir, iş yapabilir ve herkesle etkileşim kurabilirdi.

Dünyanın herhangi bir yerinde üreticiler, tedarikçiler ve müşteriler arasında ortak bir dil varsa, profesyoneller şirketin faaliyet gösterdiği herhangi bir ofiste, departmanda, şehirde veya ülkede çalışabilir; kendilerini evlerinde gibi hissedebilirler. Kurumsal dil eğitimi şirketlerin iş ortakları arasındaki engelleri azaltmaya yeni müşterilere ulaşmaya hizmetlerini iyileştirmeye ve bir şirketin küresel ayak izini genişletmesine yardımcı olur.

Çalışanlarınız için kurumsal dil eğitimi tasarlamanız yalnızca kuruluşunuz için doğrudan yararlı olmakla kalmaz aynı zamanda mükemmel bir çalışan yararı olarak da işlev görür. Dil eğitimi çalışanlarınızın sadece yeni bir beceri kazanmasını değil aynı zamanda kişisel ve profesyonel olarak gelişmesini de sağlar. Grup dil ​​kursları, iç iletişimi, morali ve üretkenliği geliştirmeye yardımcı olur. Ekip ruhunu korumak ve verimli  grup çalışmaları oluşturmak için bir fırsat sağlar.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı