Kelime Ezberlemek Mi Yoksa Kelime Öğrenmek Mi?

Hangi seviyede olursanız olun İngilizcenizi ilerletebilmek için ihtiyacınız olan temel şey kelime dağarcığınızı zenginleştirmek. Kabul edelim ki bir kelimenin anlamını bilmeden onu kullanmanız pek de olası değil.

Kelime Ezberlemek Mi Yoksa Kelime Öğrenmek Mi?.

Peki, onlarca -hatta binlerce- kelimeyi barındıran ingilizceyi nasıl öğrenebilirsiniz? Oturup tek tek binlerce kelimeyi ezberleyecek vaktiniz var mı? O halde kelimeleri daha çabuk hatırlamanızı sağlayacak ipuçlarımıza mutlaka göz atmalısınız!

Ezberlemeyin, biriktirin

Her yeni kelime öğrendiğinizde bunları ezberlemeye çalışmak yerine bir yerde biriktirmeyi deneyin. Bir kitapta gördüyseniz altını çizin, filmde duyduysanız not defterinize veya telefonunuza kaydedin. Kendi sözlüğünüzü kendiniz oluşturun.

Sadece kelimenin köküne odaklanmayın

Bir kelime sadece yalın halinden oluşmuyor. O kökten türetilen bir çok kelime de bulunuyor. O nedenle kelimelerin türetilmiş hallerine de göz gezdirin. Bu sadece bir kelimeyi değil, o kelimenin diğer hallerinin anlamlarını da kavramanızda size yardımcı olur. Bu sayede bir kelimeden yola çıkarak çok daha fazla kelimenin anlamını tahmin edebileceksiniz.

Tekrar edin

Yapılan global araştırmalara göre yeni bir dil öğrenirken tekrar yapmak büyük önem taşıyor. O halde öğrendiğiniz her kelimeyi kendi oluşturacağını tekrar yöntemiyle tekrar etmeniz gerekiyor. Hangi tekrar yönteminin sizin için en uygun olduğunu bulun. İster yazarak, ister dinleyerek, isterseniz de çizerek yapabilirsiniz. Tekrarlarınızı belli bir periyotta yapmayı unutmayın. Örneğin iki günde bir tekrar ediyorsanız hep bu şekilde ilerleyin ki beyniniz bu düzene uyum gösterebilsin.

İngilizce Cümle kurun

Yabancı dil öğrenen çoğu kişinin düştüğü bir hata var. Yeni öğrendiği kelimenin karşına kendi dilindeki karşılığını yazmak! Ancak unutmayın ki bu şekilde kelimeyi öğrenmeye değil ezberlemeye çalışmış oluyorsunuz. Bir kelimenin anlamını cümle içinde çözmek her zaman daha kolaydır ve size öğrendiğiniz kelimeyi pratik yapma imkanı sağlar.

Okuma alışkanlığı edinin

Yeni bir kelime öğrenmek için yapacağınız ilk şey okumak. Okumak, kelimelerin nasıl kullanıldığını size gösterir ve unutmamanızı sağlar. Bu nedenle evet okumanız gerekiyor. Elbette bu konuda teknolojinin faydalarından da yararlanmanız çok yerinde bir karar olacaktır. Sesli kitaplar ve podcastler artık ulaşılması aşırı kolay şeyler. Daha önce okuduğunuz bir kitabın İngilizcesini okuyarak yeni kelimelere daha kolay odaklanabilirsiniz.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı