Kariyeriniz İçin Hangi Yabancı Dilleri Öğrenmelisiniz?

Gelişen dünyada küresel fırsatlardan tam olarak yararlanmak istiyorsanız en az bir yabancı dil bilmeniz gerekecektir.

Kariyeriniz İçin Hangi Yabancı Dilleri Öğrenmelisiniz?.

Kabul edelim ki hiçbir çağda insanlar bu kadar kolay iletişim kuramadı. Bugün ister Amerika’da ister Çin’de olun istediğiniz kişiyle rahatlıkla iletişim kurabilirsiniz. Ve evet bu gerçekten çok heyecan verici!

Bunda elbette teknolojinin ilerlemesinin payı büyük. Teknolojinin ilerlemesi sayesinde eğlence, iletişim ve iş dünyasındaki hemen her şey küresel ölçekte yapılıyor. Bu da hayatımızda on yıl önce mevcut olmayan girişimciler, sanatçılar ve profesyoneller için inanılmaz iş fırsatları yaratıyor. Ancak bu küresel fırsattan tam olarak yararlanmak istiyorsanız birazdan söz edeceğimiz yabancı dillerden en az birini mutlaka öğrenmeyi denemelisiniz.

Microsoft şirketinin kurucularından biri olan Bill Gates kendisiyle yapılan bir röportajda hayattaki en büyük pişmanlığınız nedir sorusuna sadece İngilizce konuşabilmek, yanıtını vermiştir.

Bu iş dillerini sizinle paylaşmadan önce, bu önemli dilleri neden öğrenmeniz gerektiğine değineceğiz. 

İş her zaman insanlarla yapılır

Çeviri araçları ne kadar gelişmiş olursa olsun, gerçek işler her zaman gerçek insanlarla yapılır. İster girişimci olun, ister bir kuruluş için çalışın, iş yapmak için her zaman potansiyel müşteriler, tedarikçiler veya iş ortaklarıyla iletişim kurmanız gerekir.

Çok daha değerli hissedersiniz

Daha fazla işletmenin küresel ölçekte büyümesi ile ikinci bir dil konuşabilen çalışanlar bulmak ve bu çalışanları elde tutmak hiç bu kadar önemli olmamıştı. Dünyanın en iyi şirketlerinin yöneticilerinin yüzde 64’ü dil engellerinin uluslararası alanda büyümenin önündeki en büyük engel olduğunu belirtiyor.

Bu yüzden birazdan açıklayacağımız yabancı dilleriden herhangi birini konuşabilen şanslı kişiler, sadece bir dili konuşabilenlerden çok daha fazla kazanç sağlarlar.

Dünyadaki insanların nasıl düşündüklerini anlayacaksınız

Yepyeni bir yabancı dil öğrenmenin gizli yararlarından biri de aldığınız kültürel bilgidir.  Örneğin, eğer İspanyolca konuşmayı öğrenirseniz, ana dili İspanyolca olan kişilerin düşüncelerini daha iyi anlarsınız. Elbette aynı şey Fransızca, Mandarin ve diğer diller için de geçerlidir.

Yeni dili anlamaya başladığınızda, doğal olarak, dili konuşan insanlarla tanışmak, TV şovları, filmler izlemek ve daha fazla içerik tüketmekle daha fazla ilgileneceksiniz.

Umarız iş için yeni bir dil öğrenmenin bu çekici avantajları sizin için yeni bir ilham kaynağı olur.

Şimdi iş için öğrenilecek en önemli diller hakkında konuşalım. Her dil için ana dili konuşanların sayısını ve dilin ne kadar kolay öğrenileceğini de paylaşacağız.

1. İspanyolca

Anadili konuşan kişi sayısı: 570 milyon 

Öğrenme zorluğu: 3/10

Eğer Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşamayı veya çalışmayı düşünüyorsanız ve bununla ilgili ufak bir araştırma yaptıysanız bile İspanyolca’nın iş dünyasında ne kadar önemli olduğunu biliyorsunuzdur.

ABD nüfusunun yüzde 30'undan fazlası bugünkü hispaniktir ve 2020'ye kadar 60 milyondan fazla hispaniğin orada yaşaması beklenmektedir.

Ayrıca bu oran sadece Amerika Birleşik Devletleri’nde değil diğer ülkelerde de benzer seviyede. Amerika Birleşik Devletleri'nin ötesinde, en hızlı gelişen uluslardan çoğu İspanyolca konuşuyor.

Buna Meksika, Kolombiya ve Paraguay gibi ülkeler dahildir. Dünya çapında 20'den fazla ülke İspanyolca'yı resmi dili olarak kullanıyor ve dolayısıyla da İspanyolca öğrenmenin faydaları tartışılmaz.

2. Mandarin

Anadili konuşan kişi sayısı: 1.05 milyar

Öğrenme zorluğu: 8.5 / 10

Bir milyar! Bu dili kaç kişi konuşuyor. Mandarin sadece dünyanın en çok konuşulan dili değil, aynı zamanda ekonomik bir güç merkezi olan Çin'in birincil dili.

Çin'de her yıl trilyonlarca dolar değerinde ürün üretiliyor ve ithal ediliyor. Bu rakam her geçen gün artış gösteriyor. Alibaba gibi küresel işletmeler batı ülkelerine doğru ilerlerken, Çinli müşteriler, ortaklar veya tedarikçilerle iş yapmak kaçınılmazdır.

Uluslararası ticarette bir avantaj istiyorsanız, Mandarin muhtemelen iş için öğrenilecek en önemli dillerden biridir.

3. Portekizce

Anadili konuşan kişi sayısı: 202 milyon

Öğrenme zorluğu: 5/10

Portekizce, İspanyolca kadar popüler olmayabilir, ancak 200 milyondan fazla kişinin bu dili konuştuğu gerçeği inkar edilemez. Daha da önemlisi,  Portekizce dünyanın 7. büyük ekonomisi olan Brezilya'nın resmi dilidir.

Brezilya, oldukça genç bir nüfusa sahip. Yüzde 60’tan fazla kişi 30 yaşın altında. Eğer Y kuşağını veya daha gençleri hedefleyen bir işletmede iseniz, Portekizce konuşmayı öğrenmek sizin için büyük bir yatırımdır.

4. Rusça

Anadili konuşan kişi sayısı: 160 milyon

Öğrenme zorluğu: 7.5 / 10

Rusya, zengin olmak isteyen hırslı ve genç insanlarla doludur. İster müşteri tabanınızı genişletmek isteyen, ister yeni kariyer fırsatları arayan bir birey olun, Rusya sizin için altın bir cennettir.

Ancak, diğer zengin ulusların insanların aksine, birçok Rus İngilizce konuşmayı tercih etmez. Bu nedenle Rusya ile veya Rusça konuşan diğer ülkelerden biriyle iş yapmak istiyorsanız yapabileceğiniz en kazançlı şey mutlaka Rusça öğrenmek! 

5. Arapça

Anadili konuşan kişi sayısı: 422 milyon

Öğrenme zorluğu: 8/10

Arap Dünyası, hızla dünyanın en zengin bölgelerinden biri haline geliyor. Dubai gibi zengin uluslara ev sahipliği yapıyor ve dünyanın bu bölgesinde sürekli yeni kariyer fırsatları açılıyor.

İyi haber şu ki, bugünkü talebe kıyasla çok az Arapça konuşan var. Eğer Arapça konuşabilecek yeterliliğe ulaştıysanız kapınızda bir iş teklifi sizi bekliyor olabilir.

6. Almanca

Anadili konuşan kişi sayısı: 105 milyon

Öğrenme zorluğu: 6/10

The Economist'e göre, Almanca bilenler Fransızca ve İspanyolca bilenlere kıyasla daha yüksek ikramiyeler alıyor.

İspanyolca - yüzde 1.5 bonus

Fransızca - yüzde 2.3 bonus

Almanca - yüzde 3.8 bonus

Almanca sadece Avrupa'nın en çok konuşulan dillerden biri değil, aynı zamanda Almanya, İsviçre, Belçika, Avusturya ve Danimarka gibi zengin Avrupa ülkelerinin resmi dilidir. Almanca konuşmayı öğrenmek, Avrupa'da iş yapmak ya da kariyer yapmak isteyen herkes için önemli faydalar sağlar.

7. Fransızca

Anadili konuşan kişi sayısı: 75 milyon

Öğrenme zorluğu: 5/10

Ana dili İngilizce olanların toplamına baktığımızda Fransızca listede oldukça altlarda yer alıyor. Bununla birlikte Fransızca konuşabilen pek çok Afrika ülkesi olduğundan toplam konuşmacı sayısı 300 milyonlara kadar çıkabilir.

Rusya gibi, Fransa ve Kongo gibi Fransızca konuşan ülkelerin çoğu, yalnızca Fransızca konuşanlar ile iş yapmayı tercih ediyor. Bu nedenle eğer Fransızca konuşmayı öğrenirseniz bu öncelik avantajını kullanabilirsiniz.

Ayrıca iyi haber şu ki, zaten İngilizce konuşuyorsanız, Fransızca öğrenmek çok zamanınızı almayacaktır. 

Umarız burada verdiğimiz bilgiler işinize yarar ve kariyer basamaklarını çıkmak için bu dillerden birini öğrenmeye başlarsınız.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı