Kahve Molalarında Dil Alıştırması Yapmanın 4 Yolu

Alıştırma yapmak için zaman bulmak yabancı dil öğrenimiyle ilgili en zor şeylerden biridir. Gittikçe yoğunlaşan yaşam tarzlarımız ve yapılacak işlerin bitmeyen listesiyle, sık sık biraz daha fazla şeyi geri plana atıyoruz.

Kahve Molalarında Dil Alıştırması Yapmanın 4 Yolu.

Gerçek şu ki, öğrendiğiniz bilgileri saklamak için pratik yapmak zorundasınız. Aksi takdirde ingilizcenin ya da diğer yabancı dillerin ana diliniz haline gelmesi çok daha uzun sürecektir.

“Programımın ne kadar meşgul olduğunu biliyor musunuz?”, “Cidden yaşayacak bir hayatım olduğunun farkındasın, değil mi? veya “Ne, 24 saatten daha uzun bir günün formülü var mı?” diye soruyor olabilirsiniz.

Elbette çok meşgul olabilirsiniz, iş dışında kendinize zaman ayırmak da isteyebilirsiniz ve evet bir gün hala 24 saat.

Ancak tüm bu bahanelerinize karşın yemek yerken, çalışırken TV izlerken veya alışveriş yaparken dil pratiği yapabilirsiniz. Çalışıyorsanız bunun için en doğru zaman kahve molasıdır.

O halde kahve molasında dil alıştırması yapmanın 4 yolunu birlikte keşfedelim.

İngilizce Oyun oynayın

Yeni bir dil öğrenmek eğlenceli olmalıdır. Ve evet oyunlar da çoğunlukla eğlencelidir.

Son zamanlarda piyasada pek çok dil öğrenme oyunu bulunuyor.  Bu oyunlarda bir seviyeyi tamamlamak ya da bir soruyu ya da bir işlemi tamamlamak en fazla beş dakika sürebilir.

Pratik yapabileceğiniz ve öğrenebileceğiniz bir oyun seçmeyi unutmayın. Kolay olan bir şeyi oynamak size bir şey kazandırmak, sadece zamanınızı boşa harcarsınız.

İngilizce Gazete okuyun

İngilizce ya da bildiğiniz diğer yabancı dillerde gazete okuyarak, dünyanın dört bir yanındaki ciddi durumlardan, Oscar’larda en iyi giyinenler gibi daha az ciddi şeylere kadar pek çok yeni şey öğrenebilirsiniz.

Bunun dışında bir gazete okuyarak dil öğrenip pratik yapabilirsiniz.

Açıkçası, ana dilinizin konuşulduğu bir ülkede değilseniz, hedef dilinizde bir gazete satın almak neredeyse imkansızdır. Ancak internetin güzelliği da işte tam burası! Google’da “Gazeteler + hedef dilinizi” arayın ve hemen okumaya başlayın.

Haberleri hedef dilinizde okumak, Oscar’larda en şık giyinenden dünyadaki ciddi durumlara kadar hemen her şeyi öğrenebileceğiniz ve dil öğreniminizi geliştirebileceğiniz anlamına gelir.

Gazetenin hangi bölümünü okumak istediğinizi seçebilirsiniz. Umarım ilgileneceğiniz bir şey olur, ayrıca gazeteyi bir kahve eşliğinde okumak biraz nostaljik olur, değil mi?

Yabancı dil ile yayınlanmış Podcastleri dinleyin

Podcast'ler, hedef dilinizin sesine alışmak, tonlamave telaffuzları anlamak ve dinleme anlayışınızı geliştirmeye başlamak için harika bir yoldur.

Ayrıca günlük planınızda ortaya çıkan küçük zaman aralıklarını doldurmanın harika bir yoludur. Otobüse bir yere mi gidiyorsunuz? Bir yere yürümek mi gerekiyor? Kahvenin demlenmesini mi bekliyorsunuz? O halde hemen bir podcast açın.

Reklamları hedef dilinizde izleyin

İnsanların çoğu reklamlardan nefret eder.

Ancak sayısız kötü özelliklerine rağmen reklamlar, dil alıştırması yapmak için harika bir yoldur. Neden mi? Çünkü çok fazla tekrar ve anahtar kelime içeriyorlar. İngilizce öğreniyorsanız bu dilde reklamlar size fayda sağlayacaktır.

O halde yapmanız gereken tek şey şu:  YouTube’da hedef dilinizde “reklamlar” kelimesini aratmak.

Bir kelimenin nasıl kullanıldığını öğrenmenin, örneklerini çoklu videolarda görmekten daha iyi bir yolu yoktur.

Reklamlarla ilgili en iyi şey, kısa olmaları ve hemen konuya girmeleridir. Bu nedenle 10 dakika içinde birkaç tane reklam izleyebilir veya bir kelimenin anlamını öğrenene kadar o reklamı tekrar tekrar izleyebilirsiniz.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı