İş İngilizcesi Öğrenmek Neden Önemli?

İş İngilizcesi öğrenmek farklı ülkelerdeki şirketler arası ticari ilişkileri belli bir düzeyde ilerletmek için ingilizceyi ortak bir dil olarak kullanmanızı sağlar.

İş İngilizcesi Öğrenmek Neden Önemli?.

İngilizce, uluslararası alanda faaliyet gösteren herhangi bir şirket ve aracı arasında en sık kullanılan dildir. Bu sadece İngilizce konuşulan ülkelerde iş yapan şirketler için değil. Şirketler ana dilleri farklı olsa bile global dünyada var olmak ve iletişim kurmak için İngilizce kullanmaktadır. Bu nedenle de özellikle iş bağlamında kullanılan İngilizce bilgisi çok önemlidir.  İş İngilizcesi kişisel becerilerinizi geliştirmenin yanında kariyeriniz üzerinde büyük bir etkiye sahip olabilir.

İş İngilizcesi, gerek kendine özel kelime haznesi ve jargon kullanımı nedeniyle özel bir dal olarak kabul edilir. İş İngilizcesini öğrenmek için ilk olarak genel İngilizce bilgisini iyi şekilde kavramak gerekir. Bunun yanı sıra, uluslararası bir ortamda başarılı şekilde kariyer yapmak için özel formlarda derinlemesine bir anlayışa da ihtiyaç vardır. Bu bilgi, e-posta, mektuplar, telefon görüşmeleri, toplantılar, sunumlar ve bunlar gibi yazılı ve sözlü iletişim biçimleri için önemlidir.

Genel İngilizce ile İş İngilizcesi arasında farklılıklardan çok benzerliklerin olduğunu savunan birçok bilim insanı vardır. Bu genellikle doğrudur. Sonuçta iş İngilizcesi için de hem yazılı hem sözlü olarak İngilizce’nin temel kurallarını bilmek ve en kolay konuşmayı bile yapabilmek için bile temel bir kelime bilgisine sahip olmak zorundasınız. İş İngilizcenizi geliştirebilmek için akıcılık, dinleme, okuma ve yazma gibi bazı genel İngilizce becerilerine ihtiyacınız olacaktır.

Ancak iş İngilizcesi kesinlikle genel İngilizce’den farklıdır. Muazzam bir İngilizce konuşma beceriniz olabilir ancak bu iş ve ticaret ortamında kullanılan İngilizce bilgisine sahip olduğunuz anlamına gelmez. İş İngilizcesi öğrenmeye başladığınızda, işyerinde geçerli olan becerilere, telefon görüşmeleri, müzakereler, toplantılar vb. sırasında karşılaşabileceğiniz özel kelimelere ve ayrıca uluslararası ticaret ilişkilerinde ortaya çıkan genel konulara odaklanırsınız.

İş için İngilizce öğrenerek becerilerinizi ve iş bulma şansını da artırabilirsiniz.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı