İş Dünyasında İngilizce Neden Bu Kadar Önemli

Hayatımızın gerçeklerinden biri gerek daha iyi bir ekonomik kazanç gerekse daha iyi bir kariyer için ingilizce iş dünyasının en önemli gerekliliklerinden.

İş Dünyasında İngilizce Neden Bu Kadar Önemli.

Sadece iş dünyası için değil. Sosyal hayatımızın da vazgeçilmez gerekliliklerinden…

Kariyer veya daha iyi bir ekonomik kazanç dışında insanın herhangi bir konuda kendini kişisel olarak geliştirmesi için de ingilizce çok önemli bir gereklilik.

Teknoloji ve internet artık hayatımızın her alanında…

2020 yılında pandemi nedeniyle internet kullanımı daha da arttı. Dijital pazarlama her sektörde önem kazandı. Yurtdışı ihracat da daha bir önem kazandı. 

Dünyada internetin imkanlarının hızla gelişmesi ile firmalar daha çok müşteriye ulaşmak için online pazarlamanın avantajlarını keşfetmeye başladı. Küçük işletmelerden büyük işletmelere herkes online pazarlama sayesinde eski reklam stratejilerinden daha uygun fiyata potansiyel müşterilerine ulaşabildiğini keşfetti. Firmalar sadece kendi şehrinde faaliyet sürdürmeyi hedeflerken başka bir şehre pazarlama faaliyetleri yapmayı hayal bile edemezken internet sayesinde yurtdışı pazarını hedeflemeye başladılar. Dünya pazarında ticaret yapabileceklerini ve devlere karşı rekabet edebileceklerini fark ettiler.

Günümüzde bir web sayfası olmayan küçük işletme bile kalmadı. Dijital pazarlama ile arama motorlarının veya sosyal medyanın sunduğu reklam kampanyaları ile kendisine daha geniş ve alakalı kitleye ulaşamayacağını bilmeyen kalmadı. İnternet dili ile yazmak gerekirse potansiyel müşterilerinin kendisine yalnızca bir tık uzaklıkta olduğunu bilmeyen kalmadı.

Firmalar internetin ne kadar önemli bir pazarlama platformu olduğunu keşfettikten sonra yurtdışına açılmak için ingilizce bilen insanlarla çalışmak hayati önem taşıdığını keşfetti. Dünya pazarında olmak ve ilerlemek için ingilizce bilen insanlara ihtiyaç duydular. İnternette hangi ülkelere açılması gerektiğini araştırmak için bile ingilizce bilen insanlarla çalışmaları gerektiğini fark ettiler.

Online mağazaları keşfedebilmek, satış yapabilmek, rakip analizi yapabilmek için ingilizce çalışan almaya başladılar. İlk zamanlarda ingilizce okuma ve yazma becerisi iyi olup konuşamayan çok insan vardı. Dijital pazarlama faaliyetlerinin sürdürebilmek için sadece ingilizce okuma ve yazma becerisinin olması bile çok önemli idi. Kariyerinin başında olup ingilizce okuyup anlayıp yazabildiği için yönetici olan çok insan oldu. Bu zamanlarda yönetici olup şu an özel iş İngilizcesi eğitimleri alarak İngilizcesini iş dünyasının kurallarına uygun olarak İngilizcesini geliştiren yöneticiler oldukça fazla.

Küçük işletmelerden büyük işletmelere herkesin yurtdışında faaliyetlerini sürdürebilmesi için İngilizcenin hayati önem taşıması zamanla İngilizcenin işe alınmalarda en önemli kriter olmasını sağladı. İngilizce iş hayatında olan her insan için hayati önem taşımaya başladı. Yurtiçi pazarında yabancı dil bilmek önemli olmasa da yurtiçi pazarda çalışacak kişilerde bile ingilizce kriter oldu.

Kısaca günümüzde ingilizce dünyada milyarca kişinin konuştuğu dil olmakla birlikte teknolojinin, internetin ve ticaretin dilidir. Böyle olunca ingilizce bilmek hangi sektörde kendimizi geliştirmek istememizden daha önemli olmaktadır. İş hayatının en önemli gerekliliklerindendir. Küreselleşen bir iş dünyasında ingilizce olmadan olmaz.

İş dünyasında İngilizce bu yüzden bu kadar önemli...

Daha da önem kazanıyor…

İster yeni mezun olup iş hayatına başlayacak biri ol ister orta düzey yönetici veya üst düzey yönetici ol istersen kendi işinin patronu ol… İş hayatında ingilizce bilmek şart.

Günümüzde başvuru formlarında ingilizce ile ilgili hangi becerinin iyi olduğu önemli bir kriterdir. İş ilanlarında başvuru formlarında yazma, konuşma ve okuma becerilerine ayrı ayrı puanlama yapılması gerekiyor. Bazen konuşma becerisi iyi olan biri önemli kriterken bazen okuduğunu anlama becerisi daha önemli olabilmektedir. Çünkü işverenler bazen sadece şirketinin yazışmalarını çok iyi bir şekilde sürdürebilecek ingilizce dilbilgisine sahip olan birine ihtiyaç duyabilmektedir. Mülakatlarda TOEFL, IELTS gibi dil yeterlilik sınav sonuçları bile istenebilmektedir. Bu yüzden öğrencilik hayatında ingilizce en iyi şekilde öğrenmek, ileri derece dilbilgisi seviyesine yatırım yapmak çok önemlidir.

İş dünyasında global firmalarda çalışmak için hem ileri derece ingilizce bilmek gerekli hem de iş İngilizcesi bilmek gerekli. Global bir firmada çalışmak için çok düzgün iş İngilizcesi bilgisine sahip olunmalıdır. Çünkü global bir firmanın kurumsal imajı çok önemlidir. Düzgün bir ingilizce ile konuşulmalı ve yazışılmalıdır. İş hayatının yazışma ve konuşma dilinin çok iyi bilinmesi gerekmektedir.

Ülkemizde kurumsal firmalarda da Türkçe yazışma ve konuşmalarda çok iyi Türkçe dilbilgisine sahip olunması gerekir. Günlük hayattaki konuşma ve yazışma diliyle iletişim kurulmamaktadır. Bu yüzden eğer iyi bir kurumsal global şirkette çalışmak istiyorsan ingilizce iletişim kurarken de çok iyi dilbilgisine sahip olmalısın. Global şirketlerde iş İngilizcesinin yazışma kalıplarını çok iyi bilmelisin. Sunum ve toplantılarda kullanılan iş İngilizcesine hakim olmalısın.

Ülkemizde çok başarılı iş ingilizce eğitimleri verilmektedir. Eskiden yurtdışına gidip yabancı dili geliştirmek gerekebiliyordu. Ama günümüzde yurtdışına gitmeden de çok başarılı ingilizce öğretilebilmektedir.

Yönetici olmak istiyorsan kariyerinde ilerlemek istediğin sektöre göre özel ingilizce eğitim alma şansına sahipsin. İnternette sektöre göre iş İngilizcesi eğitimi diye araştırma yapabilirsin. Bu tarz ingilizce kurslarında sektöre özel kelime ve cümle kalıpları öğretilmektedir. Eğitim içeriğin sektörüne göre belirlenmektedir. İş İngilizceni en kısa sürede geliştirmek için çok büyük bir avantaj.

Belki yöneticisindir. İngilizce konuşup yazışabiliyorsun. Sunum kalıplarında veya yazışma kalıplarında eksikliklerin vardır. Bu durumda internette yöneticiler için ingilizce eğitim imkanlarını araştırabilirsin.

Belki ingilizce okuyup yazışabiliyorsun. Çok iyi iş İngilizcesi bilgisine sahipsindir. Ama konuşamıyorsundur. Konuşma odaklı eğitim kurumlarını araştırabilirsin. Bu eğitim kurumlarının hedefi ilk günden itibaren ingilizce konuşarak öğrenmeni sağlamaktır. Bu eğitim kurumlarında özel konuşma pratiği dersleri olmaktadır.

İster iş İngilizcesi öğrenmek iste ister yöneticiler için ingilizce öğrenmek iste ister konuşma pratiği yapmak iste. Hepsinde online eğitim imkanı bulunmaktadır. Online ingilizce kurslarında hangi şehirde yaşadığının bir önemi yok. İnternetin olduğu sürece dilediğin şehirden katılımcı olup İngilizceni en iyi şekilde kurallara uygun geliştirebilirsin.

İş İngilizcesi eğitimi alarak sende en yakın zamanda iş dünyasının resmi dilini bilenler arasına katıl. Kariyerinde çok daha hızlı ilerle…

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı