İngilizceyi Yeni Öğrenmeye Başlayanlara İlk 40 Dakikada Konuşabilme İmkanı

İngilizceyi sıfırdan öğrenmeye başladıysan daha yolun başındayken ilk günden konuşarak geliştirebilme imkanın olduğunu bilmelisin. Çağımızın yabancı dil eğitimlerinde öncelik konuşarak İngilizceyi geliştirmektir.

İngilizceyi Yeni Öğrenmeye Başlayanlara İlk 40 Dakikada Konuşabilme İmkanı.

Geçmiş yıllarda yabancı diller önce gramer kurallarının anlatılarak öğretiliyordu. İnternet olmadığından kitaplardan, videolardan yabancı dil geliştirilirdi. Günümüzde bir yabancı dilin konuşarak en hızlı şekilde geliştirildiği bilinmektedir.

Geçmişte yabancı dilini geliştirmeye çalışanlar konuşma becerisi dışında diğer dil becerilerini ileri seviyelere yükseltebilirlerdi. Bireyler sesiyle iletişim kurabilmek için ya özel ders alırlardı ya da yurt dışına giderlerdi. Bu yüzden eskiden yabancı dilini geliştirenler yeni öğrenenlere evinde gramer kurallarını çalış sonradan bir kursa git tavsiyesinde bulunurlardı. Ayrıca devamlı dizi ve film seyretmelerini tavsiye ederlerdi. Artık konuşma becerisini önce geliştirmeyi hedefleyen kurslar daha popüler olmaya başladı.

Günümüzde İngilizce kurslarında katılımcılara kendi sesini duyması sağlatılarak yabancı dil geliştirilmeye başlandı. Konuşurken gramer kuralları öğretilmektedir. Bireylere konuşma odaklı bir eğitim sistemi uygulanmaktadır.

GNR Eğitim olarak yabancı dilleri sadece konuşarak geliştiriyoruz. 3 ay gibi kısa bir sürede kişilere bu yeteneği kazandırıyoruz. 3 ay sonunda temel günlük konuşmaları yapabilme becerisi kazandırıyoruz. Aynı zamanda biriyle iletişim kurduklarında karşı tarafı dinleyip anlama imkanı sunuyoruz. Çünkü bir yabancı dilin aktif öğrenilmediğinde yani konuşarak geliştirilmediğinde hızlı ilerlenmediğini biliyoruz. Birçok insanın İngilizceyi okuyup, yazıp, dinlediğini anladığı halde konuşamadığını biliyoruz. Bir dili biliyoruz demek için konuşabilmemiz şarttır.

GNR Eğitim olarak kendi geliştirdiğimiz GNR Metodu sayesinde yeni öğrenmeye başlayanlara ilk dersin 1.dakikasından itibaren konuşma imkanı veriyoruz. Basit cümlelerle günlük yaşantısından bahsetmeye başlatıyoruz.

Hiç kelime bilmeden veya hiç cümle yapısı bilmeden bir insan nasıl konuşabilir ki diye düşündüğünü duyuyoruz.

GNR Metodu ile bunu başarıyoruz.

Özellikle bize başvuran katılımcılara talep ederlerse ücretsiz bir ders ile 1.dakikadan itibaren başlatabildiğimizi ispatlıyoruz. Talep edenlerin İngilizceye kulak aşinalığı olduğunu varsayarak onlara hiç bilmedikleri kulak aşinalığı olmadıkları bir dil olan Rusça ile deneme dersi imkanı sunuyoruz. Katılımcılar ilk 40 dakikada Rusça konuşabildiklerini deneyimleyebilmektedirler. Böylece metodumuzun gramer kurallarını, kelimeleri, cümle yapılarını sadece konuşarak geliştirdiğine ikna olmuş oluyorlar. Bunun en büyük avantajı İngilizce öğrenmeye büyük bir motivasyonla başlıyor olmalarını sağlamaktır.

"İnanmak başarmanın yarısıdır" Thedore Roosvelt

Bir yabancı dili geliştirmekteki en önemli şeylerden biri öğrenirken öğrenme motivasyonun yüksek olmasıdır. Yavaş ilerlemek, zorlanmak ve öğrenecek çok şeyin olduğunu bilmek biraz motivasyonu alçaltan şeylerdir. Eğlenerek öğrenmek motivasyonu yüksek tutar. GNR Metodunun denemesini alan katılımcı adayları 1.dakikadan konuşabildiklerini deneyimlemektedirler. 3 ay sonunda günlük yaşantısından konuşabileceğinin heyecanı ile derslere katılmaktadırlar.

Deneme dersinde ilk 40 dakikada Rusçayı konuşmaya başlamak bize inanmalarını güvenmelerini sağlamak için çok önemli bir motivasyon olmaktadır.

GNR'nin önceliği Türkçe günlük konuşmaların İngilizcede de konuşulabilmesidir.

GNR Metodu Nasıl Geliştirildi?

Moskova Devlet Üniversitesi tarafından temeli atılmış İngilizce, Rusça ve diğer yabancı diller üzerinde kapsamlı çalışmalar ve araştırmalar yapılmıştır. GNR Eğitim tarafından bu çalışmalar daha da geliştirilerek Uluslararası patenti Türkiye’de sadece GNR tarafından uygulanan GNR Metodu geliştirilmiştir.

GNR Metodunun Yöntemleri

  • İşitsel-Dilsel Yöntemi: Güncel konuşma dili dikkate alınarak doğal çoklu tekrar. 2 yaşındaki bir çocuğun ilk konuşmaya başladığı süreç üzerinde yapılan araştırmalardan geliştirilen bir tekniktir. Çocuklar işiterek edindikleri sesleri anlamlı anlamsız denemeler ile dil algılarını yaşama geçirmeye başlarlar. Sistemli ve düzenli olarak katılımcıların kelime dağarcığı geliştirilir.
  • Davranışçılık Ekolü: Yabancı dil davranışlar gibi uyarıcı -tepki bağlamında çeşitli taklit, şartlandırma ve tekrar ile geliştirilir. Öğrenilen bilginin kalıcı olarak öğrenilmesini sağlayan bir yöntemdir. Ezberlemeden "Duy-tekrar et" şeklinde öğreterek yabancı dilin hafızaya kalıcı olarak yerleştirilmesini sağlayan bir tekniktir.

Evde kendi kendine çalışmadan ilk günden konuşarak bir yabancı dilin nasıl kısa bir sürede geliştirildiğini GNR ile deneyimleyebilirsin. Günlük konuşmaları 3 ay gibi kısa bir sürede konuşarak geliştirebilme yeteneği kazanmış olursun. Gramer kurallarını ders çalışır gibi öğrenmek yerine aktif bir şekilde çocuklar gibi konuşa konuşa yabancı dilini geliştirebilme imkanını yakalamış olursun.

GNR Metodu ile kısa bir sürede kendini geliştirmek için İstanbul’da olmana gerek yok. Hangi şehirde yaşarsan yaşa Online İngilizce Eğitimimiz sayesinde istediğin saatte istediğin yerden katılabilirsin.

Dizi ve film izleyerek öğrenmek için bir iş yerinde mesai yapar gibi bilgisayar başında mesai yapmak gerekir. Dizi veya film seyretmek bir yabancı dilin geliştirilmesi çok iyi yardımcı yöntemdir. Ama aktif öğrenme değil, pasif öğrenme yöntemidir. GNR Metodu varken saatlerce bir şeyler izlemek zorunda kalmadan keyifli ve eğlenceli bir şekilde İngilizce konuşabilirsin.

Klasik yabancı dil öğrenme yöntemlerini geride bırakıp sende en yakın zamanda GNR Metodu ile İngilizce konuşanlar arasına katıl…

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı