İngilizceyi Özel Dersler İle Öğrenmek

Zamandan ve mekandan bağımsız size göre planlanan ingilizce özel dersler tam anlamıyla yabancı dil eğitiminizde esneklik sağlar.

İngilizceyi Özel Dersler İle Öğrenmek.

İngilizce Matematik değildir. Bu konuda hemfikiriz değil mi? Ancak neredeyse hepimiz İngilizce öğrenirken sanki Matematik veya Geometri öğreniyormuş gibi davranırız. Düzensiz fiilleri kaçımız bir Matematik denklemi gibi öğrenmeye çalışmamıştır ki?

İngilizce tüm gramer kurallarını ezberlediniz ama İngilizce konuşurken hala ana dilinizle düşünüyor ve sonrasında İngilizceye çeviriyorsunuz. İngilizce öğrenirken veya öğrenmeye çalışırken ezberlediğimiz tüm kurallar ve stratejiler ne kadar başarılı oldu? Bir düşünelim!  Artık biliyoruz ki gerçek hayatta İngilizce konuşurken, denklemleri kullanmıyoruz. Ezberlenen bilgi çok sık tekrar edilmediği sürece kalıcı olmaz. Ezberleyerek edinilen bilgiler kısa vadelidir. Bir süre sonra aklınızdan uçar gider ve bu da dolayısıyla verimsizlik anlamına gelir.

İngilizce öğrenmek çok önemlidir çünkü İngilizce dünyanın birçok yerinde konuşulmaktadır. İyi derecede yabancı dil bilmeniz hayatınızın pek çok alanında size avantaj sağlar. Çoğu zaman, insanlar sınıf dersleri veya İngilizce özel dersler arasında seçim yapma durumu ile karşı karşıya kalır. O halde ne yapacaksınız. Gelin birlikte İngilizce özel ders tercih etmeniz durumunda dil öğrenmenize ne gibi artılar sunacağına bakalım!

Bireysel İhtiyaçlarınıza Uygunluk

İngilizce öğrenirken özel ders tercih etmek bireysel dil ihtiyacınıza açısından oldukça faydalıdır. İngilizce özel dersler, yabancı dili nerede kullanacağına göre özelleştirilebilir. Daha kısa sürede sandığınızdan daha fazlasını başarabilirsiniz. Önceden bildiklerinizi, tekrar tekrar öğrenmenize gerek kalmaz. Eğitmeniniz, akademik ve bireysel ihtiyaçlarınızı, kariyerinizi, mesleğinizi, sosyal statünüzü ve en önemlisi öğrenme tarzınızı değerlendirerek size uygun şekilde eğitime devam edecektir. Doğru eğitimle doğru öğrenci ilişkisi öğrenci açısından elverişli bir öğrenme ortamı yaratır.

Esneklik

Tam zamanlı bir işiniz, gitmeniz gereken dersleriniz veya İngilizce öğrenmenizi engelleyecek başka durumlarınız olabilir. Özel dersler size esneklik sunar. Ders planınızı kendinize uyacak tarih ve saate göre planlayıp, bunlara istediğiniz an müdahale edebilirsiniz. Hatta özel İngilizce dersleriniz için ayrılan süreyi dilediğiniz gibi artırıp azaltabilirsiniz. Bu şekilde hem işinize, okulunuza gönül rahatlığıyla devam edebilir hem de dersleri kaçırınca oluşabilecek maddi kayıplar konusunda daha fazla endişelenmezsiniz. 

Sınavlar Konusunda Yardımcı Olur

Üniversite Hazırlık Atlama / Proficiency, TOEFL, IELTS, YDS, KPDS ve diğer sınavları geçmek akademik kariyerde ve iş başvurularında oldukça önemlidir. Özellikle de yurt dışında akademik kariyer yapma ya da yurt dışında çalışma ve yaşama gibi önemli planlarınız varsa. İngilizce özel derslerin sunduğu esneklik ve bireysel ilgi gibi avantajlar çalıştığınız alan veya alanlarda kendinizi geliştirmenize ve odaklanmanıza yardımcı olacaktır.

Mümkün olan en iyi sonucu elde etmek için sınav hazırlığı ile ilgili bilgi ve tecrübe sahibi bir eğitmenden özel ders almak hayallerinizi gerçekleştirmek için ihtiyacınız olan pek çok şeyi size sunabilir.

Kendine Güveni Artırır

Akıcı İngilizce konuşma yeteneği, okula, işyerine ve hatta sosyal etkileşimlerinize olan güveninizi artırabilir. Kendine güven, başkalarıyla etkileşim şeklimizi etkileyebilir.

İngilizce öğretmeninizin seçimi öğrenmenizi önemli ölçüde etkileyecektir.

Özel derslerin avantajlarına ek olarak şunları da söyleyebiliriz;

  • Eğitmeniniz, İngilizcenize, güçlü yanlarınıza ve üzerinde çalışmanız gereken alanlara odaklanabilir.
  • Ödevlerinizi ve okumalarınızı zamanında yaptığınız takdirde daha hızlı gelişme gösterebilirsiniz.
  • Ders konularını ve işlenecek başlıkları eğitmeninizle görüşebilir; ilginç bulduğunuz şeyleri inceleyebilirsiniz.
  • Üniversite projesi, iş görüşmesi, yurt dışı seyahati gibi belirli bir iş veya durum için İngilizce'ye ihtiyacınız varsa SADECE bu konuda çalışabilir, alıştırmalar ve provalar yapabilirsiniz.
  • Size özel derslerde sorularınızı rahatlıkla sorabilir, düzeltme ve açıklama isteyebilirsiniz.
  • Ders programınızı öğrenme hızınıza göre şekillendirebilirsiniz. Programın size ağır geldiğiniz veya İngilizce özel derste işlenen konuların çabuk işlendiğini düşünüyorsanız bunu eğitimeninize bildirebilirsiniz. Kısacası hızınıza göre gidebilirsiniz - çok hızlıysa, yavaşlayın! Çok yavaşsa? Hızlanın!
  • Kendi materyallerinizi derslerinize getirebilirsiniz ve eğitmeniniz sizin için özel olarak hazırlanmış dersler hazırlayabilir.
  • Sürekli yeni kelime ve dilbilgisi alıştırmaları yapar, gözden geçirir ve yeniden kullanırsınız
  • Eğitmenle doğrudan iletişim kurarsınız. Bu sayede de hatalarınızı çok daha çabuk görüp aksiyon alırsınız.
  • İngilizce özel ders alırken genellikle daha az dikkat dağıtıcı şeyler görürsünüz. Ve özel dersler genellikle çok YOĞUNDUR. Ancak, birçok öğrenci bunun büyük bir fayda olduğunu düşünmektedir. Sıkı çalışma daha büyük ödüller getirir! 

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı