İngilizceyi Kolay Öğrenmek İçin Her Zaman Bilinçaltına Motive Edici Cümleler Söyle

İngilizce basit cümleler kurarak konuşmaya başla, tavsiyesiyle başlayanlar ilk olarak zamanları, özneleri ve sıfatları öğrenmeye başlarlar. İngilizceyi sıfırdan kendi kendine kendi imkanları ile öğrenmeye başlayanlar çalışma kitaplarından gramer konuları ile ingilizce öğrenmeye başlarlar.

İngilizceyi Kolay Öğrenmek İçin Her Zaman Bilinçaltına Motive Edici Cümleler Söyle.

Evden kendi kendine ingilizce cümle kurmak için gramer kurallarını öğrenmeye başlayanlar ne çok öğrenecek şey var derler. İngilizce öğrenmek için çok çalışacak konu olduğuna karar verirler. İki üç konu sonra konuşmaya çalıştıklarında konuşamayınca konuşamıyorum derler. Konuşmaya başladığında doğru özneyi doğru yüklemi doğru kelimeyi cümle yapısında doğru yerde kullanmaya çalışırken zorlandıklarında kendilerine ingilizce konuşmayı beceremiyorum derler.

Evden kendi kendine ingilizce cümle kurmaya başladıysan veya başlayacaksan emir cümleleri ile öğrenmeye başlayabilirsin. Başlangıçta öğrenme veya çalışma motivasyonun yüksek olur. Evden kendi imkanları ile yabancı dil öğrenmeye başlayanların başlangıçta çalışma motivasyonun yüksek olması açısından anlaması en kolay konu emir cümleleridir. Emir cümleleri ile başlamak ilk öğrenmeye başlanıldığında kendimize pozitif cümleler kurmak açısından faydalı olacaktır. İngilizce birini uyarmak, ricada bulunmak, talimat vermek ve tavsiyede bulunmak için emir cümleleri kullanılır.

Yeni bir bilgi öğrenilmeye başlandığında kolay bir şeyler öğrenilerek başlamak önemlidir. Yeni bir dil öğrenmeye başlayanların motivasyonlarını her zaman yüksek tutacak öğrenme yöntemleri ile öğrenmesi gerekir. Bilim adamları beyni yönlendirmenin doğru komutu vermenin öneminden bahsederler. Yeni bir bilginin öğrenme sürecinde olumlu komut verildiğinde beynin muhteşem cevap vereceğini ve öğrenme motivasyonun yüksek olacağını belirtirler. Ama olumsuz bir komut yani zor öğreniyorum, zor konuşuyorum, konuşamıyorum gibi söylemlerin beynin olumsuz komut algıladığını ve öğrenme sürecinde yavaş ilerlenmesinin en büyük sebebinin bu olduğunu belirtirler.

Nöroloji uzmanları “Bilinçaltı mıknatıs gibidir. Kendi gerçeğine uyan şeylerle rezonansa girer. En sık verdikleri örnekte paranın zor kazanıldığına inanılıyorsa önünüze parayı zor şartlarda kazanmanızı sağlayacak deneyimler gelir. Olumsuz düşüncelerin bilinçaltı tarafından gerçekleştirmeye çalışıldığını” belirtirler.

Bu yüzden İngilizceyi yeni öğrenmeye başlayanların doğru tavsiyelerle ve yöntemlerle öğrenmeye başlaması çok önemlidir. Yanlış bir yöntemle öğrenmeye başlamak çalışma motivasyonun erken dönemde bitmesine sebep olur. Yabancı dilin öğrenme süresinin uzun olmasına sebep olur. Uzmanlar yeni bir bilgiyi öğrenmekte zorlanıldığında motivasyonun olmadığı durumlarda ilk yapılması gerekenin bilinçaltına yeniden doğru komutu verin derler. İngilizce bir konuda öğrenirken yapılan olumsuz cümleler dil öğrenme sürecinizin uzun sürmesine sebep olabilir. Bu yüzden zorlandığın her anında mutlaka beynine pozitif cümleler kurmalısın. “ingilizceyi kolay öğreniyorum, en yakın zamanda konuşabileceğim, kelimeleri kalıcı öğreniyorum” gibi.

İngilizce öğreniyorum

Ekonomik bir sebepten olmayıp evden İngilizceyi öğrenilmeye çalışılmasının en büyük sebeplerinden biri kişilerin İngilizcesi iyi olanlardan tavsiyeler alınmasıdır. Akıcı konuşan kişilerin tavsiyesi en doğru bilgi olarak kabul edilir. Her insanın öğrenme yöntemi farklıdır. Bilimsel araştırmalar beş duyumuzun bir şeyleri öğrenmekte çok etkili olduğunu ama her insanın en kolay öğrendiği beş duyu özelliğinin farklı olduğunu belirtirler. Bu yüzden birinin kendi duyu özelliklerine en kolay öğrendiği yöntem senin için uygun olmayabilir. O bilgiyi en doğru bilgi diye beynine verdiğin komutu ilk olarak değiştirmelisin ki yeni yöntemleri araştırmaya başlama niyetin olabilsin.

 

Akıcı ingilizce konuşanların çoğu yakın bir geçmiş zamandaki dil yöntemleri ile öğrenmişlerdir. Bazen kişiler ben hiç bilmiyordum, sadece dizi izleyerek öğrendim diyerek sadece dizi film izlemeni tavsiye ederler. Herkesin hiç bilmiyorum kavramı da farklıdır. Sadece dizi izleyerek ingilizce konuşmaya başladım diyenlerin en basit cümleleri konuşma alıştırması yaptığı dönemler olmuştur. Bu yüzden herkes sadece dizi izleyerek konuşabilecek diye bir doğru yoktur. Başkasının doğrusu senin için doğru olmayabilir. Sadece film izleyerek ingilizce konuşmaya başlanacağını düşünmek İngilizceyi yavaş geliştirmektir. Konuşmak için uzun bir film izleme mesaisi yapılması anlamına gelir. İnternette bir şeyler izleyerek öğrenme tavsiyelerine bakıldığında çok kolay olmadığını fark edersin. Zaten bir şeyler izleyerek öğrenmek pasif bir öğrenme yöntemidir. Gramer kitaplarından konuları çalışmaya başlamakla aynıdır.

Pasif öğrenilen bir bilgiyi kullanmak yavaş bir süreçtir. Hızlı ve en kolay şekilde öğrenmek istiyorsan konuşarak öğrenmek en önemli hedefin olmalıdır. Konuşarak aktif öğrenmeye başlayarak öğrenme sürecini hızlandırabilirsin.

Cep telefonumuzu veya bilgisayarımızı değiştirmek istediğimizde en iyisini alacak ekonomik gücümüz olmayabilir. Ama son teknolojiye yakın olanını alırız. Aynı mantıkla İngilizceyi geliştirmek için eski dönemlerde öğrenenlerin tavsiyelerini dinlememelisin. Yeni dil öğrenme tekniklerini araştırmalısın. Teknoloji geliştikçe akademik araştırmalar devam ettikçe dil öğrenme yöntemleri de gelişecektir. Bu yüzden eskiden öğrenenlerin değil senin çağında senin zamanında olan yöntemlere odaklanmalısın, araştırmalısın.

İngilizceyi konuşarak hızlı öğrenirsiniz

Konuşarak İngilizce

Günümüzde birbirinden farklı birçok dil öğrenme teknikleri vardır. Ülkemizde de dünyada başarılı olan metotlar eğitim kurumları tarafından uygulanmaktadır. Bu kurumlar arasında sana uygun olan yöntemi bulman çok kolay. Herkesin öğrenme yöntemi farklı da olsa değişmeyen kural ingilizce konuşularak öğrenilir. Bütün yabancı diller konuşularak öğrenilir. Çocuklar da konuşarak anadillerini öğrenirler. İngilizce öğrenirken hedefin konuşarak öğrenmek olmalıdır.

Evden konuşarak öğrenme imkanların oldukça fazla. İlk günden konuşarak ingilizce konuşma becerini geliştireceğin online ingilizce kurslarını araştırabilirsin. Sana evet kurs tavsiye ediyoruz, çünkü bir dili nasıl konuşarak nasıl öğrenebileceğini öğrenmen gerekiyor. Kendine doğru bir yol haritası edinmelisin. Eskiden öğrenenlerin tavsiyeleri arasında kaybolmadan, ilk günden her gün motivasyonun artarak İngilizceni geliştirmelisin. Bilinçaltını kolay öğreniyorum ile ilk günden kandırmalısın. Konuşarak konuşabildiğini bilerek her konuşmanda gelişerek bunu sağlayabilirsin. Güncel metotlarla profesyonel bir eğitmenin tavsiyeleriyle başlaman beynine olumlu bir komut olacaktır. Başlangıçta konuşma odaklı bir kursla doğru bir şekilde öğrenmeye başlamalısın. Yabancı dili öğrenmenin nasıl kolay olduğunu kendine ispatlamalısın. Yoksa konuşma odaklı kurslarla öğrenmeye başlamayıp yabancı dil öğrenmenin uzun bir süreç olduğunu ve çok emek harcamak gerektiğini duyarak bilinçaltını yanlış yönlendirmiş olursun.

Kolay İngilizce öğrenmek

Konuşma odaklı kurslara evden katılım gösterebilirsin. Hatta en sevdiğin bir manzaradan veya parktan… Bu tarz kursları konuşma odaklı ingilizce eğitim kurumları veya ilk günden konuşarak ingilizce yazarak bulabilirsin. Buldukların arasında karar vermen için de sana tavsiyemiz her kurumun müşteri hizmetleri ile iletişim kurmandır. İlk günden konuşarak öğretildiği belirtiliyorsa ücretsiz deneme ile sana bunun deneyimini kazandırtabilirler. Özellikle ilk günden 40 dakikada ingilizce konuşmanı sağlattığını belirten iddialı kurumlardan demo isteyebilirsin. Bu deneme ile birkaç dakikada ingilizce konuşabileceğini fark edersin. İngilizce cümleler kurmanın kolaylığını deneyimlemiş olursun.

İngilizceni geliştirirken en başında konuşarak nasıl geliştireceğine dair profesyonel bir destek alarak öğrenme sürecini kolaylaştır.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı