İngilizceyi En Kısa Sürede Öğrenebilmenin Gerçeği

Gerçeklik, insan zihninden bağımsız olarak var olan herhangi bir şeydir. Gerçek kişiye göre değişen bir şey değildir. Yeni bir dil öğrenirken hangi yöntemle öğrenilirse öğrenilsin değişmeyen tek şey öğrenilenlerin tekrar edilmesidir. En kısa sürede konuşabilenler öğrendiklerini kendi sesleri ile konuşarak tekrarlayanlardır.

İngilizceyi En Kısa Sürede Öğrenebilmenin Gerçeği.

İster yabancı dil öğren ister yeni bir bilgiyi öğren. Birine öğrendiğini anlatman için akıcı bir şekilde bildiklerini anlatman gerekir. Anlatamıyorsak bilmiş sayılmıyoruz. Zaten insan kendi kendini bilmiş saymıyor…

İngilizceyi gramer kurallarını ile çalışıp konuşamayanların sayısı oldukça fazladır. Çünkü öğrenilen bilgiler tekrarlanmadığında beynimiz bize bu bilgileri hafızadan sunamamaktadır. Gramer kuralları ile öğrendiklerimizi konuşurken kullanabilmemiz için daha ilk çalışırken tekrarlama alışkanlığı kazanmalıyız. Tekrarlama alışkanlığı olmadan ilerlendiğinde konuşulamamaktadır.

İngilizceyi en kısa sürede konuşabilmenin gerçeği öğrenirken cümleleri kendi sesimizle kendimize bile olsa tekrarlamaktır. Beynimiz kendi sesimizle o cümleleri birkaç kez duymalıdır. O zaman hafızaya kalıcı yerleşebilmektedir.

Hangi bilgiyi öğrenirsek öğrenelim o bilgiyi başkasına aktarabilmek için insanın beyin sisteminin gerçeği bilginin tekrar edilmesidir. Ormanlık bir yolda gece arabamızla yolculuk yaparken tavşan arabanın ışığına maruz kalınca hareketsiz kalır. Önümüzden çekilmesi için ışığı kapatmamız gerekir. Bizde yeni bir dil öğreniyorsak beyin sistemimizin gerçeğine göre hareket etmeliyiz. Hangi yöntemle çalışırsak çalışalım her yeni bilgi için etkili tekrar yapmalıyız.

Yeni bir dil geliştirirken etkili olan yöntemlerden biri uyurken bir şeyler dinlemektir. Çünkü insanlar uyusa da beyin çalışmaya devam eder. İnsanlar uyusa bile beyin o an duyduğu sesler, kelimeler, cümleler tekrarlanırsa hafızaya almaya devam etmektedir. Örneğin İngilizce haber kanallarından birini açık bırakarak uyumaya başladın. Çok kısık ses bile olması yeterlidir. Çok kısık seste bile olsa haberlerde en çok kullanılan kelimeler cümle içerisinde birkaç kez tekrarlandığından beynimiz sık kullanılan kelimeleri hafızaya almaya başlar. Ne dinliyorsa cümle kalıplarını formüle etmeye başlar. Biz uyandığımızda fark etmeyiz. Ama kısa sürede konuşulmaya başlanmasında etkilidir. Tabii tek başına yeterli bir yöntem değildir. Ama faydalıdır.

Günümüzde İngilizceyi en kısa sürede konuşabilmek için konuşarak geliştirmeliyiz. Çalıştıklarımızı kendi sesimizle üşenmeden vakit kaybı görmeden tekrarlamalıyız. İster yeni kelime ister gramer kuralı olsun asıl tekrarlamadan ilerlenmesi asıl vakit kaybıdır. Hafızaya yerleştirmeden ezberlenerek ilerlendiğinde konuşurken bilgiler kullanılamamaktadır. Konuşurken kelimeler veya gramer kuralları hatırlanmaması moral bozukluğu yaşatır. Bu durum çalışmaya devam etme motivasyonunu da kaybettirir. Eğer çalışırken etkili tekrar yapılırsa konuşurken hatırlanabilmektedir. Böylece her çalışma çabamız bizim için avantaj olur.

Örneğin geniş zaman çalışıyorsun. Hayatımızın rutinleri geniş zamanda anlatılır. Doğanın değişmeyen kuralları da geniş zamanda konuşulur. Bu yüzden İngilizceye ilk defa konuşmaya başlayanlar geniş zamanda konuşturulur. Sabah erken kalkmamız, suyun belli derecede kaynaması, kar yağınca havanın soğuk olması, yağmur yağınca insanların ıslanması, kedilerin miyavlaması, her gün yemek yememiz, banyo yapmamız yaşamın rutinleridir. Bu konuda verilen örneklerle ilgili etkili tekrar yaparak konuşma pratiği yapman gerekir. İlk ay her gün sabah kaçta kalktığını kendi rutinini kendi sesinle kendine söylemen etkili tekrar olur. Hangi sporu sevdiğini kendine her gün bir kere söylemen etkili tekrar olur.

Örneğin İngilizcenin ilk çalışma konularından kişi zamirlerinde kişi zamirlerini hiç durmadan konuşarak cümle içerisinde kullanmak önemlidir. O kalemdir, bu silgidir, onlar Mary ve Jack, biz öğrenciyiz, ben mühendisim, sen bitki değilsin gibi cümleleri arka arkaya kurmalıyız. Çalışma odamızdaki her nesne için kullanmalıyız. Çoğu kişi Türkçe ben, sen, o, biz gibi kişi zamirlerinin karşılığını öğrendiğinde hemen yeni konuya geçmektedir. Oysa konuşma alışkanlığı kazanmanın en önemli başlangıç konularındandır. Sonra aitlik sıfatları ile ilgili cümleler kurmak önemlidir. Onun adı Julia, Onun adı Jack mi, O benim kedim, O annemin kalemi gibi kısa ve basit cümlelerle ilgili vakit kaybı görmeden sayısız cümle kurarak konuşulmaya çabalanmalıdır.  

İngilizce soru kalıplarında kullanılan what ve when dışında çoğu soru kelimeleri konu konu çalışılarak ilerlendiğinde hatırlanmaz. En başında etkili tekrar yapılmalıdır. Onun evi nerede, onların babası kim, niçin mutlu, niçin üzgün gibi kısa ve basit cümlelerle ilgili çok örnek cümle tekrarlamalıyız. Başlangıçta basit cümlelerle ilgili konuşma pratiği yapılmadığında her yeni kelimeyi kuralıyla yerleştirmek zor olmaktadır. Konuşurken cümleler kurulmaya başlandığında hangi soru kalıbını kullanmalıyım diye düşünmekten akıcı konuşamayanlar çoktur.

GNR Eğitim olarak kendimizin geliştirdiği özel yabancı dil öğrenme metodumuz olan GNR Metodunda etkili tekrarın önemini bilerek yöntemimizi geliştirdik.

Konuşma odaklı eğitim kurumu olarak ilk dersde ilk dakikadan itibaren katılımcılarımızı konuşturarak yabancı dillerini geliştiriyoruz. GNR Metodu, yeni bir bilgiyi öğrenmede en etkili yöntem olan Doğal Çoklu Tekrar Yöntemini esas alır. Ayrıca Davranışçılık Ekolü'nden etkilenmiştir. Çünkü çocuklar kendi ana dillerini çok kısa sürede konuşmaya başlarlar. Önce kelime kelime sonra basit cümlelerle konuşurlar. İngilizceyi yeni öğrenmeye başlayanlar bazen kelime kelime bile konuşamazlar. Kelimeyi hatırlamazlar. Bu yüzden eğitimlerimizde Doğal Çoklu Tekrar yöntemi ile çeşitli tekrar, taklit ve şartlandırma yoluyla yabancı dil geliştirmekteyiz. Eğitimlerimizde tekrarlarımız aynı cümleyi 5 kez tekrarlamak gibi değildir. Özel bir tekniğimiz bulunmaktadır. Ama sen evde çalışıyorsan cümleleri en az 3 kez mutlaka kendi sesinle kendine söylemelisin.

GNR Eğitim olarak Dünya'nın en zor öğrenilen dillerini bile 3 ay gibi kısa bir zamanda konuşabilir hale getirebilmekteyiz.

İngilizce çalışırken etkili tekrar yapma alışkanlığı zor geliyorsa bizimle öğrenmeye başladığında hem etkili tekrar yapma alışkanlığı hem de konuşarak geliştirme alışkanlığını kazanmaya başlarsın. Önce evde sonra kursa giden insanlar vardır. Biz metodumuzla Türkçe günlük konuşmaları çok kısa bir zamanda İngilizce konuşabilir hale getirdiğimizden önce bizle sonra evde çalışmanızı tavsiye ediyoruz.

GNR Eğitimin metodunun avantajları hakkında internet sayfamızdan bilgi alabilirsin. En yakın zamanda konuşabilmen dileğiyle…

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı