İngilizcesini İngilizce Bir Şeyler İzleyerek Geliştiremeyenlere Tavsiyeler

İngilizceyi geliştirmek için en çok verilen tavsiyelerden biri İngilizce bir şeyler izlemektir. Belki bugüne kadar birçok şarkı dinlemiş, film ve video izlemişsindir ama hala konuşmak ve dinlediğini anlamak konusunda kendini yolun başında hissediyorsundur.

İngilizcesini İngilizce Bir Şeyler İzleyerek Geliştiremeyenlere Tavsiyeler.

Her insanın yeni bir şeyler öğrenme tekniği farklıdır. Herkesin karakteri, hobisi, mesleği ve eğitim hayatının farklı olduğu gibi. Ama şunu bilmelisin her ne kadar farklı özelliklere sahip olursak olalım hepimizin yeni bir dil öğrenme yeteneği vardır. Kimimiz çok hızlı ilerleriz kimimiz yavaş ilerleriz. Ama neticede herkes ingilizce konuşabilir.

İngilizce konuşma yeteneğini geliştirenlerin ortak özelliği farklı tekniklerle dillerini geliştirseler de hayatlarının akışına İngilizceyi yerleştirmeleridir. Motivasyonlarını kaybetmemeleridir. Kendilerinin en iyi öğrenme tekniklerini bıkmadan usanmadan araştırarak yabancı dillerini geliştirmeleridir. Azimle İngilizceye odaklanmalarıdır. İngilizce öğrenmeyi bir mecburiyet olarak öğrenme fikrinden uzaklaşıp kendilerini eninde sonunda ingilizce konuşacakları konusunda gelecekten umutlu olmalarıdır. Geliştirmek için gerekli çabayı harcamaktan kaçınmamış olmalarıdır. İngilizcenin kariyer ve sosyal hayatları için çok önemli olduğunu özümseyip ingilizce vakit harcamaktan keyif almalarıdır. Bir vakit kaybı görmemeleridir. İngilizceyi en iyi şekilde öğrenmek için öncelik sırası yapmalarıdır. Örneğin spor yapmak en önemli hayat enerjisi ise sporunu yaparken İngilizcesini geliştirecek teknikleri araştırmışlardır. İngilizcelerini geliştirmek için gerekli tekrarları üşenmeden yapmışlardır. Başlangıçta tekrarlarla yavaş ilerlerken belli bir süre sonra hızlıca geliştirmişlerdir. Kısaca motivasyonları hep yüksek, İngilizceyi konuşabilme umutları vardır. İngilizceyi öğrenmeyi bir hevesle başlayıp bırakmamışlardır.

Yeni bir yabancı dili öğrenmenin en iyi tekniklerinden biri etkili tekrar yöntemidir. Akademik araştırmalarda etkili tekrar yöntemi ile dil öğrenenlerin daha kısa bir sürede dillerini geliştirdikleri belirtilmektedir.

Sen de İngilizceyi severek öğrenmelisin. En yakın sürede konuşabileceğine inanmalısın. Sana çok faydalı olacağına yürekten inanıp tekrarlamalısın. Düzenli vakit ayırmalısın. Hayatının akışına yerleştirmelisin. İnternette hayatının akışına İngilizceyi yerleştir ile ilgili blog yazıları var. Bu yazıları okuyarak kendi hayatına İngilizceyi yerleştir.

Her insanın kendine özgü duyusal özellikleriyle yeni bir şeyler öğrenme yeteneği vardır. Kimi görsel öğrenir kimi işitsel. Hayatında en iyi bildiğin konuları düşün. En çok dinlemekten keyif aldığın konuları düşün. Birine anlattığında en iyi anlattığın konuları düşün.

Senden bunları düşünmeni istedik. En keyif aldığın konularla İngilizceni geliştirme tavsiyemizi vermek için.

İzlemekten hiç bıkmadığın bir yerli dizi düşün. Bölümlerini iyi biliyorsundur. Bölümlerde artık ne olacağını en iyi bildiğin dizileri düşün. Tabii film de olabilir. Bunlardan birini aç ve alt yazısı ingilizce olsun. Kulağınla replikleri dinlerken alt yazıya odaklan. Aynı bölümü 3 kez Türkçe izle ama mutlaka alt yazısına bak. Sevdiğin Türkçe repliği not defterine yaz tabii ki İngilizcesini de yaz. İngilizcesini en az 5 kez tekrarla. Tekrarlamaktan bıkmak ve üşenmek yok. Ertesi gün öğrendiklerini en az 2 kez tekrarla. Kendi sesini kulağınla duy. Bunu yapmandaki amaç kulağınla konuşurken akıcılığını kaybetmeden ingilizce cümleyi söyleyebilmeni istiyoruz. Amacımız önce beynini ingilizce konuştuğuna ikna etmek. Sen farkında olmasan da tekrarlarken beyin cümle kalıplarını hafızaya almaya başlayacaktır. Kısa bir süre içerisinde aksamadan tekrarladıkça hiç düşünmeden söylemeye başlayacaksın. Beynin aksamadan tekrarladıkça deneme yapmadığını ingilizce dilinin cümle yapısının matematiğini kaydetmeye başlayacaktır. İhtiyacın olduğunda İngilizceni geliştirirken sana kullandırtacaktır.

Seyahat etmeyi belki çok seviyorsundur. Kendine bir ülke seç. O ülke ile ilgili Türkçe en az 3 blog oku. İyice Türkçe o ülkenin özelliklerini öğren. Aynada sanki bir arkadaşına anlatıyor gibi o ülkeyi kendine Türkçe anlat. İyice ülkenin özelliklerine hakim olduktan sonra birbirinden farklı bu ülke ile ilgili ingilizce 5 web sayfası oku. Zaten kelimeleri öğrenmek için ezberlemene gerek kalmayacak. Türkçe neden bahsettiklerini iyice bildiğinden 5 farklı sitede okudukça hangi kelimenin neye karşılık geldiğini otomatik öğreneceksin. Sonra ayna karşısında kendine bir hafta boyunca bu ülkeyi ingilizce anlat. Gerekirse anlatmak istediklerinin İngilizcesini not defterine yaz. Bilgisayar çıktısı alma. Lütfen elinle yaz. Yazarak öğrenme de en iyi öğrenme yöntemlerinden biridir. Ayna karşısında bir hafta anlat. Tekrar tekrar 1 hafta aynı şeyi yapmaya üşenmemelisin.  Her yeni günde akıcı olarak ingilizce anlattığını fark edeceksin. Moralin yükselmeye başlayacak. Aynı zamanda beynini ingilizce konuştuğuna ikna etmeye başlayacaksın. Beynin ingilizce cümle yapılarını formüle etmeye başlayacak.

Evet 1 hafta sonunda ülkeyi kendine ingilizce çok iyi anlattıktan sonra internette Türkçe o ülkeyi anlatan bir blogger veya rehber araştırıyorsun. Video Türkçe olabilir ama mutlaka alt yazı ingilizce olmalı. Kulağın o ülkenin nasıl anlatıldığında olabilir ama gözün mutlaka ingilizce cümlelerde olmalı. En az üç farklı bloggerdan seyret. Anlatmaları farklı olacağından ingilizce cümlelerde farklı olacaktır. Ama neticede anlatılan konuya hakim olacaksın. İngilizce nasıl aktardıkları ile ilgilenmeye başlayacaksın. Farklı anlatımlara algın açık olacak. Sonra aynı ülkeyi ingilizce anlatan 3 blogger bulmalısın. Üçünün anlatımını ayrı ayrı en az 5 kez izlemelisin. İlk 2 anlatımda altyazı olabilir. İngilizce dinlerken alt yazıyı okuyabilirsin. Ama son 3 izlemeyi alt yazısız izlemelisin. İngilizce dinlediğini anlamak senin dilini geliştirmende motivasyonu artıracaktır. İzlediğin kişinin anlattığı ülkenin bilgilerini çok iyi bildiğinden anlamanın keyfini süreceksin. Ama en önemlisi dinlerken kendinin ingilizce nasıl anlatacağını beyninde düşünmeye başlayacaksın. Neden bahsettiğini bildiğin için karşındaki kişi konuşurken hangi kelimeyi kullanacağını beynin ondan önce sana söylemeye başlayacak. İngilizce düşünmeye başlamak ve hafızandan ingilizce kelimeler veya cümleler kullanmak sana çok iyi gelecek. Ama daha önce belirttiğimiz gibi üşenmemelisin azimle yapmalısın. Beynini İngilizceyi hayatının akışına yerleştirdiğini ikna etmelisin.

Bu uygulamayı tamamladıktan sonra bu ülke kültüründe başka bir ülke seçmelisin. Bu yeni ülke ile ilgili ingilizce videoları izlemelisin. İlk ülkedeki gibi Türkçe kısımlarını yapmana gerek yok. Yeni ülkeyi ilk izlediğinde o ülkenin farklı özellikleri olduğundan farklı kelimelere rastlayacaksın. Bu yüzden birbirinden farklı internet sitelerinden seyretmelisin. Bilmediğin kelimeleri video görsel anlatım olduğun için kendin bulacaksın. Yeni ülkeyi iki kez alt yazısız seyret. Sonra alt yazılı 2 kez izleyebilirsin. Sonra yeni ülkeden kendi not defterine ingilizce yazarak bahset. Yazdıklarını sesli kendine de anlat. En son akıcı anlattığında o ülke ile ilgili web sayfalarını aç ve o ülkenin yazılı olarak nasıl anlatıldığını kendi ingilizce cümlelerinle karşılaştır.

Biz sana ülke örneği verdik. Senin ilgi alanın kişisel gelişimse, bu konuda seçip yapıp yöntemi kullanmalısın. İlgi alanın psikoloji ise psikoloji ile ilgili bir konu seçmelisin. İlgi alanın tarih ise tarih seçmelisin. İlgi alanın futbolsa bir futbol takımını araştırabilirsin. Sonra başka bir futbol takımına geçiş yapabilirsin. İlgi alanın ne olursa olsun ilerleme şeklini yazdık. Üşenmeden bıkmadan yapmalısın. Tekrarlamalısın.

Ülke ile yaptıktan sonra başka bir ilgi alanına giren konu ile de çalış. Beynin ingilizce ile meşgul olduğunun farkına varacak. Farkına vardıktan sonra motivasyonun yükselmişken ingilizce dizi veya film izleyerek, bir şeyler dinleyerek en çok verilen tavsiyeleri uygulamaya başlayabilirsin.

İlave olarak en iyi yapacağın bir diğer uygulama ise ilk günden sana konuşarak ingilizce öğretmeyi hedefleyen kursu araştırmak olacaktır. Etkili tekrar yöntemiyle İngilizceyi konuşarak aktif öğreten kurslar sana çok fayda sağlayacaktır. Online veya yüz yüze eğitim alabilirsin. Profesyonel bir eğitmenle konuşmak konuşarak İngilizceni ilk günden geliştirmeye başlamak sana çok iyi gelecektir.

Kendine güven. Her insanın yeni bir dil öğrenme yeteneği vardır. Kendi öğrenme yöntemlerini geliştir sen de en yakın zamanda ingilizce konuşanlar arasına katıl…

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı