İngilizcenizi Geliştirmek İçin Pratik İpuçları

Dil öğrenmede güçlük mü yaşıyorsunuz? Yanlış yaklaşıldığında dil öğrenmek tam bir işkenceye dönüşebilir.

İngilizcenizi Geliştirmek İçin Pratik İpuçları.

Bol Bol Kitap, Dergi ve Gazete Okuyun

İlginizi çeken konuları içeren kitap ve dergileri okumak ve gazeteleri takip etmek kelime haznenizi süratle geliştireceği gibi farklı tarzlarıyla siz farkında olmadan dilinizi de ilerletecektir.

İngilizce Bilen Arkadaşlarınızla Konuşun

En sevdiğiniz yemekten tutun da dünya gündemine kadar herhangi bir konu belirleyin ve İngilizce bilen arkadaşlarınızla o konu üstünde her bulduğunuz fırsatta günde en az yarım saat konuşmayı deneyin.

Yüksek Sesle Okuyarak Konuşma Pratiği Yapın

Sevdiğiniz bir kitabı yüksek sesle okuyarak da konuşmanızı geliştirmenin mümkün olduğunu unutmayın. Son derece ağır dünya klasiklerinden başlamanıza gerek olmadığını da unutmayın. Çocuk kitabı gibi daha basit şeylerle de başlayabilirsiniz.

Film ve Dizi İzleyerek İngilizce Kelime Haznenizi Geliştirin

Tercihen altyazısız olarak film veya dizi izlemek de bir yandan kelime haznenizi geliştirirken, bir yandan da bilmediğiniz kelimelerin nasıl telaffuz edildiğiyle ilgili size ciddi ipuçları vererek konuşmanızı geliştirmenizi zevkli bir hale getirecektir.

Karşılaştığınız Yeni Sözcük ve Deyimleri Not Alın

İngilizce kelime haznenizi geliştirecek yollardan biri de gün içinde karşılaştığınız yeni sözcük ve tabirleri not etmek ve sonrasında sözlükten ne anlama geldiklerine bakmak. Gelişen teknolojinin nimeti olan akıllı telefonlar sayesinde bunu yapmak için yanınızda not defteri taşımanıza bile gerek yok. Telefonunuza basit bir uygulama indirerek not alma sorununu kökten çözebilirsiniz.

Kendinize Güvenin ve Hata Yapmaktan Korkmayın

İngilizce konuşma fikri gerilmenize mi yol açıyor? Dil konusunda hissettiğiniz bu sıkıntı özellikle arkadaşlarınız veya anadili İngilizce olan insanlarla sohbet etmenize engel oluyorsa, dili öğrenme sürecinize ciddi ölçüde ket vurabilir. Dil konusundaki bu hata yapma kaygısının, dil öğrenen herkesin bir noktada karşılaştığı bir güçlük olduğunu aklınızdan çıkarmayın.

Kendinizi Gereksiz Yere Zorlamayın

Haftada iki saat çalışacağınıza, dil öğrenmeye günde 15 dakika ayırın. Bundan ne az ne de yapabiliyor olsanız bile fazla vakit ayırmayın. Bir önceki gün sınırları zorlamadığınız için ertesi gün dili çalışmanın çok daha keyifli bir hale geldiğini göreceksiniz.

İngilizceyi Şarkılardan Öğrenin

Sevdiğiniz şarkıları dinlerken kelime öğrenmekten daha eğlenceli bir yol var mıdır? Şarkıyı dinlemeden önce sözleri okuyup şarkının genel olarak ne anlattığını anlamaya çalışın. Gerekirse sözlerin içerisinde öğrenmek istediğiniz sözcük veya sözcük gruplarının anlamları için sözlüğe de bakabilirsiniz.

Hedef Belirleyin

Önünüze küçük, ulaşılabilir hedefler koyun. Örneğin pazartesiden cumaya her gün 10 kelime öğrenmek ve bunları cumartesi ve pazar tekrarlamak gibi. Küçük hedeflerinize adım adım ulaşmak, ulaşamayacağınız büyük bir hedeften çok daha motive edicidir.

Dil öğrenirken en önemli şeyin motivasyon olduğunu unutmayın. Kendinizi çabucak sıkılacağınız veya başarısız olacağınız durumlar içine sokmaktan kaçının.

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı