İngilizce Yeni Kelime Öğrenmek Gerçekten Zor Mu?

İngilizce yeni kelimeler havaya karışıp sonsuzluğa kavuşmadan önce onları yakalayıp hafızanıza kaydetmeyi istemez miydiniz?

İngilizce Yeni Kelime Öğrenmek Gerçekten Zor Mu?.

Her seviyeden dil öğrenenler ortak bir şeyi paylaşırlar.

Evet, Herkesin bir diğerinden daha fazla kelime öğrenmesi gerekiyor.

Hala kelimeleri bir araya getirme konusunda zorlanıyor olabilirsiniz ya da neredeyse bir yerli gibi konuşuyor olabilirsiniz, ne olursa olsun sonuçta kelime öğrenmeyi asla bırakamazsınız!

Her yaştan, yetenekten ve öğrenme stilinden öğrenciler için kelime dağarcığını geliştirmek 1 numaralı önceliktir.

Hatta sadece yeni bir dil öğrenirken değil kendi ana dilinizde de sürekli yeni kelimeler öğrenmeniz hep yararınıza olacaktır.

Dil bilgisi dilsel bedenlerimize yapı veren iskelet olabilir ancak kelime hazinesi hayati organlarımız anlamına gelir.

Söylemek istediğimizi söylemek istediğimiz şekilde kendimizi ifade etmemizi sağlayan şey budur.

Ders kitaplarımızda, filmlerde, diziler ya da sunumlarda sürekli yeni kelimeler sihirli şekilde beliriyor olabilir. Bu sonsuza kadar sürebilir. Yeni sözcükler hafızanıza kaydetmeyi istemez miydiniz? Elbette böyle bir şey mümkün olsaydı isterdiniz.

Uzun ve acı verici kelime listelerini ezberlemenize gerek kalmadan dili doğal olarak öğrenmenize yardımcı olmak için biraz çalıştık.

İşte size kelimeleri bir sünger gibi çekmek için yaratıcı ipuçları 

En iyi nasıl öğrendiğinizi öğrenin

Hepimizin beyni farklı şekillerde çalışır, yani bu demek oluyor ki hepimiz farklı şekilde öğreniriz.

Herkese uyan tek bir öğrenme metodu olduğu fikrini aklınızdan çıkarın.

Bazılarımız ağırlıklı olarak görsel zekaya sahiptir ve bu şekilde öğrenir. Bu kişiler hatırlamak için kelimeyi yazılı olarak görmek ister.

Bazıları kinetiktir, hatırlamak için ellerinin ve bedeninin bunu yazması, yapması veya dokunması gerekir.

En şanslı olanlar işitsel zekaya sahip olanlardır. Dil öğrenmek söz konusu olduğunda gerçekten işleri çok kolaydır. Yapmaları gereken tek şey, öğrenmek istedikleri şeyleri hafızaya almak için duymak.

Bir sınav için çalışmak zorunda kaldığınızda okula geri dönün. Sınav zamanı geldiğinde, ders kitabı sayfalarının nasıl göründüğünü hatırladınız mı? Yoksa uygulamalı bir etkinlik ya da deney yaparken öğrendiklerinizi mi hatırladınız? Ya da durun durun öğretmenin sesini daha net duyabiliyor musunuz?

Birçoğumuz bu tür öğrenme yöntemlerinden birini tercih edeceğiz, ama aynı zamanda hepimizin üç öğrenme türünü de farklı derecelerde kullandığımızı göreceksiniz. Bu nedenle, ideal durum, her üç yöntemi de birlikte uygulamak ve tercih ettiğiniz öğrenme stiline daha fazla vurgu yapmak olacaktır. 

Yapışkan notlar üzerine kelimeler

Şükürler olsun birisi yapışkan notlar icat etti. Tek kelime için mükemmel boyuttadırlar. 

Birçok dilde kullanılabilen ve kullanımı kolay çıkartma setleri ile evinizdeki ve ofisinizdeki öğeler için önceden hazırlanmış, renk kodlu etiketler bile alabilirsiniz .

Bunlarla işiniz bittiğinde, daha karmaşık kelimeler yazıp, buzdolabında, banyo lavabosunun üstünde, bilgisayarınıza vb yerlere yapıştırın. Böylelikle sürekli gözününüz önünde olacaklar.

Yapışkan notlar için çok fazla kelime biriktirdikten sonra, büyük harflerle bir poster yapabilirsiniz (bu önemlidir: değerli ücretsiz dakikalarımızı minik yazı okumak için harcamak için çok meşgul ve / veya stresliyiz) ve sık sık bakabileceğiniz bir duvara yapıştırabilirsiniz. Kelimeleri bilinçsizce gözünüzün köşesinden yakalamak bile beyninizin onları yakalamasına yardımcı olur.

İçinizdeki sanatçıyı çıkarın

Aramızdaki görsel öğrenciler ya da genel olarak sanatı ve grafikleri sevenler için, akılda kalıcı sanatsal bir yöntemimiz var. Sözcüğün ismini yazın ve ardından çizin. Bu resimleri her gün göreceğiniz bir yere yapıştırın. Bu çizimleri ve kelime yorumlarını meslektaşlarınıza, arkadaşlarınıza, ortaklarınıza ve çocuklarınıza uygulayın.

Aranızda “daha modern bir şeyler yok mu?” diye soranlar için; elbette var! Tabletiniz varsa hemen çıkarın ve herhangi bir çizim programıyla içinizdeki sanatçıyı keşfetmeye başlayın.

Tablet veya masaüstü arka planı olarak kullanacağınız resmi her gün bu kelimelerle değiştirin. İnanın kelime dağarcığınız bugünden daha iyi olacak. Hatta daha ileriye gidelim ve yaptığınız bu şaheser kelime hazineslerini poster haline getirip eşinize, dostunuza hediye edin.

Cümle kurun

Oldukça basit! İçinde yeni öğrendiğiniz kelimeyi barındıran bir cümle yazın.

Bu önemlidir çünkü kelimeyi bağlam içinde kullanıyorsunuz . Beyniniz bir dahaki sefere bu kelimeyle ilişkili durumları ve hareketleri hatırlayacaktır.

Ayrıca zaman zaman dışarı çıkıp bu kelimeyi tekrar tekrar gerçek hayatta kullanmayı unutmayın.

Birisiyle konuşmak ve konuştuğunuzda bu kelimeyi kullanmak sizin göreviniz olsun. Kuracağınız cümle tuhaf, komik veya hiçbir şey ifade etmeyebilir. Ama inanın beyniniz bunu kesinlikle hatırlayacaktır.

Kendi dilinizi kullanın

Kısacası bağlantı kurun. Bu gerçekten de eğlenceli olabilir. Hedef dilinizde şüphesiz kendi ana dilinizdekine benzeyen bazı kelimeler vardır. Aklınızda birbirleriyle ilişkilendirmek için elinizden geleni yapın.

Bu şekilde ne olacağını hemen söyleyelim. Ana dilinizdeki ilgili kelimeyi kullandığınızda aklınıza hemen yabancı dilde öğrenmeye çalıştığını o kelime gelecek.   

Hareketleri kullanın

Aranızdaki kinetik zekaya sahip kişiler için, bir kelimeyi bir jestle ilişkilendirmek son derece yararlı olabilir.

Unutmayın ki kullanacağınız doğal jestler daha akılda kalıcı kelimeler öğrenmenize yardımcı olacak.

Bir anda aşırı kelime öğrenmeye çalışmayın

Genellikle beynimiz çok fazla yeni bilgi alamaz, bu yüzden abartmayın ve günde 40 kelimeden fazla kelime ezberlemeye çalışmayın. Kendinizi günde en fazla 10 yeni kelime ile sınırlandırın. Önerimiz ve ideal olduğunu düşündüğümüz sayı günde 5 kelime. Düşünün günde 5 kelime, haftada 35, ayda 140 ve yılda 1.680 yeni kelime anlamına gelir ki. Bu cidden büyük bir adım.

Bu, düzenli olarak kullandığımız ortalama 2.000 kelimeye ve kelime dağarcığımızın özünü oluşturan şeylere ulaşma yolunda sizi yönlendirir. Hafızanızın çatlaklarından geçen eski kelime kelimelerini gözden geçirmeniz gerektiğini unutmayın.

Pratik mükemmelleştirir

Eskiler bu işi biliyor: pratik mükemmelleştirir.

Bisiklet sürmeyi nasıl öğrendiğinizi düşünün. Herkes nasıl öğrendi?

Birisi size bisikletin nasıl sürüleceğini açıkladı. Dinlediniz ve az çok anladınız. Deneyebileceğinizi düşündünüz. Denediniz ve düştünüz. Belki sonra biraz gözyaşı döktünüz ama geri dönüp tekrar denediniz ve sonra tekrar düştünüz. Bu durum sonunda kaslarınız hareketleri öğrenene ve yokuş  aşağı inmeyi başarana kadar devam etti.

Peki, hafıza sistemimizdeki çarkları hareket ettirmeyi ve uzun vadeli anılarımızdaki bilgileri hatırlamayı nasıl başaracağız?

Anahtar, tüm yeni şeylerde olduğu gibi, tekrarlamak, tekrarlamak ve tekrarlamaktır.

Dinleyin, çizin, görün, yazın, harekete geçin ve bu yeni kelimeleri tekrar tekrar söyleyin, sonsuza kadar olmasa da çok uzun bir süre için hafızanıza kalacaklardır.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı