İngilizce Yazılarınızı Kontrol Edebileceğiniz Uygulamalar

İngilizce Yazılarınızı Kontrol Edebileceğiniz Uygulamalar.

Okuma, yazma, konuşma ve dinleme becerilerini bir bütün olarak geliştirdiğimizde bir dili öğrenebiliriz. Yeni bir dil öğrenirken bu dört becerimizi geliştirmemiz gerekir.

İngilizce konuşma pratiğinizi geliştirmiş olabilirsiniz, dinlediğinizi de anlayabiliyorsunuzdur. Peki iyi İngilizce yazabiliyor musunuz?

Gramer kurallarına göre yazarken eksiklikleriniz olup olmadığını kontrol etmek ister misiniz?

İngilizceni geliştirirken, yazılan şeylerin doğru olup olmadığını merak etmeyen yoktur. İngilizce öğrenmeye başlayıp bir şeyler yazmaya çalışıp yakın arkadaşlarına kontrol ettirmeyen de yoktur. Yakın arkadaşlar ikinci kontrolden sonra çok istekli olmadıklarını belli etmeye başlarlar. İngilizce yazma becerinizi geliştirirken yakın arkadaşlarınızdan destek almak yerine ne yapabileceğiniz konular üzerine tavsiyelerimizi bu yazımızda bulabilirsiniz. Genelde İngilizce öğrenirken konuşma, okuma ve dinleme becerileri iyi gelişirken yazma daha az gelişebilmektedir. Online ingilizce kursu alıyorsanız yazmak yerine konuşma pratiği ağırlıklı ilerliyorsunuzdur.

Bu yazımızda sizlere yazma becerinizi geliştirebileceğiniz uygulamalardan bahsedeceğiz. Yazarken hatalarınızı bulabilmek yazma becerinizi iyi geliştirmektedir. Bu uygulamalar sayesinde yazdığınız cümleyi, metini, kelimeyi kontrol edebilme imkanına sahip olursun.

Bahsedeceğimiz uygulamalar sayesinde bir kelimeyi doğru yazıp yazmadığınızı imla kurallarına göre doğru yazıp yazmadığınızı gözlemlersiniz. Ayrıca özlem, yüklem, sıfat, edatları cümle içinde nasıl kullandığınızı ve nasıl kullanılması gerektiğini fark edersiniz. Kısa cümleleri birbirine bağlarken kullanılan bağlaçları kendi ana dilimizde de kullanırız. İngilizce kısa cümleleri birbirine bağlamak için kullanmanız gereken bağlaç kelimesinin hangisi olması gerektiğini öğrenirsiniz. İngilizce de en zor öğrenilen konulardan biri past perfect ve present perfect zamanların nerede kullanılacağıdır. Yazdıklarınızı kontrol ederken kendi kullandığınız cümlelerde perfect zamanları yerinde kullanma yeteneğinizi geliştirirsiniz.

Ginger

Google Chrome eklentisi uygulamalarından biridir. Gramer Düzeltici yazarak uygulama mağazalarında arama yapabilirsiniz. Ginger Klavye Türkçe + İngilizce, Giner Sofware İnc olarak bulabilirsiniz. Yükledikten sonra kanada İngilizcesi, İngiliz İngilizcesi ve Amerikan İngilizcesi olmak üzere üç İngilizce aksanından birini seçmeniz gerekir.

Gramer Düzeltici uygulamaları arasında en çok tercih edilenler arasında olmasının sebebi sadece kelimeleri kontrol etmekle kalmıyor aynı zamanda kullanılan bağlamı da kontrol etmektedir. Yazdığınız cümlenin başka bir şekilde nasıl yazılabileceğini de size göstermektedir. İngilizce telaffuzunuzda sıkıntılarınız varsa bunu da geliştirebilirsiniz. Yazılan metin içerisinde kullandığınız kelimelerin eş anlamlılarını da gösteren bir uygulamadır. Gösterilen eş anlamlı kelime alternatifi ile kendi yazdığınız kelimeyi değiştirme fırsatına sahip olursunuz.

İngilizceyi öğrenmede başlangıç seviyesinde iseniz mutlaka kullanmanızı tavsiye ederiz. Yazma becerinizi geliştirmenizde size çok faydalı olacaktır.

Sadece İngilizce dili için değil İspanyolca, Fransızca, Arapça ve Almanca gibi diğer dillerde de dilbilgisi denetleyicisi olarak kullanılabilen iyi bir uygulamadır.

Grammarly 

Grammarly, yazma becerinizi geliştirebileceğiniz en bilinen programlar arasındadır. İş hayatınızda sunum hazırlıyor olabilirsiniz, öğrenci olup ödev hazırlıyor olabilirsiniz. İngilizce konuşurken imla kurallarına çok dikkat etmeyebilirsiniz. Ama bir metin yazarken dikkat etmeniz gerekir. İmla kurallarını kullanmada kendi ana dilimizde de çok iyi olmayabiliriz. İngilizce yazarken grammarly sayesinde imla kurallarına göre yazıp yazmadığınızı kontrol etmek için yararlanabileceğiniz bir uygulamadır.

Grammarly, Google Chrome eklentisi olduğu için özellikle Google Dökümanlar üzerinden yazmanız daha avantajlı olabilir. Daha kolay yazım hatalarını düzeltebilirsiniz. Ancak Word kullanıyorsanız, Grammarly For Microsoft Office ile uyumlu versiyonunu yüklemeniz gerekir. Mail yazarken Outlook ile göndereceğiniz metinleri kontrol etmenizi sağlar.

Grammarly üye olduktan sonra size ne amaçla kullanılacağınız, hedefiniz sorulacaktır. İngilizce seviyenizi belirlemeniz istenecektir. Yazdığınız metnin nasıl bir kitleye hitap edeceğinizi belirtmeniz istenecektir. Resmi bir dil mi kullanacaksınız belirtmelisiniz. Yazma becerinizi geliştirmek için sohbet sitelerinde İngilizce yazışıyor olabilirsiniz. Sohbet ederken Türkçe kendi ana dilimizde naber yazarız. Naberin imla kurallarına göre yazılışı Ne Haber’dir. Bu yüzden sohbet ettiğiniz bir site için mi resmi bir yazı için mi belirtmeniz önemlidir.

Kullanmaya başladıktan sonra bir cümle yazdığınızda hatalı bir kelime varsa altını çizgili göstermektedir. Fare ile bu çizginin üstüne geldiğinizde doğru kullanımı görebilirsiniz. Doğru kelimenin üstüne tıkladığınızda yazdığınız metindeki kelime veya kelime öbeği otomatik olarak düzelecektir. Sadece tek cümle değil uzun bir cümleyi de kontrol edebilirsiniz.

Grammarly sadece yazınızı kontrol edeceğiniz bir uygulama değildir. Yazma becerinizi geliştirebileceğiniz bir uygulamadır. Grammarly tarafından yapılan düzeltmenin nasıl yapıldığına dikkat ediniz. Düzeltmelerde kendinizdeki hatalarınızı gözlemlemeyi unutmayın. Facebook, instagram iletilerinizin İngilizcesini mutlaka yazmaya çalışıp kontrol edin. Yazma becerinizi geliştirmeniz için sizi motive edecektir.

Yazınızın kontrollerini bitirip yazım becerilerinizi geliştirdikten sonra hangi yaş grubu tarafından kolayca anlaşabileceğinizi de görme imkanına sahip olmaktasınız.

Bu uygulamada hatalarınızı gözlemlemeniz görsel bir etkileşim olduğundan hızlı ve etkili grammer öğrendiğinizi fark etmek için hemen yükleyiniz.

Microsoft Word

Türkçe bir metin yazıldığında hatalı kelimelerin altını kırmızı yaptığını ve imla hatalarını gösterdiğini gözlemlemişinizdir. Aynı şekilde dili İngilizce seçtiğinizde de bu özellik bulunmaktadır. Yanlış yazılan sözcüklerin altını kırmızı, imla kurallarına göre hatalı olan dilbilgisi hatalarını da yeşil renk ile çizmektedir. Dil seçeneğini değiştirirken İngilizce aksan seçimi de yapabilirsiniz. İngiliz İngilizcesi veya Amerikan İngilizcesi olarak iki alternatifiniz bulunmaktadır.

Hemingway

Orta düzey editörlük yapanlar veya wordpress kullananlar için iyi bir programdır. Yazılarınızın kolay ve akıcı okunabilir olması için kontrollerinizi yapacağınız güzel bir uygulamadır. Özellikle e-mail gönderirken kullanmanızı ve kontrolünüzü yapmanızı tavsiye ederiz. Kaliteli bir yazı içeriğine sahip olmak istediğinizde bu programı kullanabilirsiniz. Metin yazınızın okunabilirliğini değerlendiren bir programdır. Değerlendirmesini renklerle yapmaktadır. Eğer yazınızda aşırı yorucu ifadeleriniz olursa kırmızı renk ile değerlendirir. Eğer kısa veya biraz daha açık cümleler kullanmanızı önerecekse mor renk ile değerlendirir. Ücretsizdir.

Jetpack

Wordpress kullanıcıları için basit bir düzenleme aracıdır. Zaten wordpress kullanıcısıysanız daha önceden Jetpack kullanmışsınızdır. Yazım hatalarını renklerle gösterir. Kırmızı, yeşil ve mavi renkler ile değerlendirir.

Sentence Check Up

Grammarly’e benzer olup kendi sitesi üzerinde düzeltme alanı bulunur. Kayıt yaptırmanız gerekmez, ücretsizdir. Yazdığınız cümleyi, bu sitedeki gerekli alana kopyala yapıştır yapıp, kontrol et seçeneğini tıklamanız gerekir. İngilizce dilbilgisi hatalarınızı görebilirsiniz. Ayrıca noktalama hatalarınızı görebilirsiniz. İngiliz aksanı seçeneği bu sitede de bulunmaktadır. Basit bir uygulamadır.

PaperRater

Genelde öğrenciler tarafından kullanılır. Öğrencilerin ödevlerinde hatalarını düzeltmek için kullandığı İngilizce yazım düzelticilerden biridir. Yapılan ödevin okunabilirliği ile ilgili değerlendirme de yapabilmektedir.

Virtual Writing Tutor

Üyelik koşulları iki şekildedir. Eğer 500 kelimelik bir yazı kontrolünüz varsa üye olmanız gerekmez. Ama daha fazla kelime sayısına sahip yazınız varsa üye olmanız gerekir. Yazınızı ne amaçla yazmaya çalıştığınız önemlidir. Eğer akademik İngilizce için kelimeler kullanmanız gerekiyorsa okunabilir ve güzel ifade kullanımınız için seçim yapabilirsiniz.

WhiteSmoke

Gramer denetimi için alternatiflerden biridir. İngilizce gramer ve yazım denetimi için en önemli avantajı sesteş kelimeler arasında en uygun olanını seçmeyi önermesidir. Yeni dil öğrenmeye başlayanlar içinde iyi bir uygulamadır. Noktalama işaretlerini denetler. Özne ile yüklem arasında uyumsuzluk varsa sizi uyarır. Yeni başlayanlarda en sık yapılan hatalardan biri doğru özne ve yüklemi kullanabilmektir. Eğer devrik ve hatalı cümleler varsa yazınızı düzeltir. Cümleler doğru ama eksiklikler olabilir, bunları da düzeltir.

Sizlere bu yazımızda gramer ve yazım denetimi olan uygulamalardan ve sitelerden bahsettik. Editor değilseniz yeni başlayan biri iseniz mutlaka kontrol etmeniz gereken yerleri dikkatlice incelemeyi unutmayınız. Amacınız yazma becerinizi geliştirmek olduğu için hatalarınızı öğrenip kendinizi geliştirmek olmalıdır. Hataları iyi gözlemlemek daha iyi olmanız için çok önemlidir.

İster başlangıç seviyesinde olun ister ileri seviyede yazılarınızın kontrollerini tamamladıktan sonra son kez okumayı unutmayınız.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı