İngilizce Sıfatları Yeni Başlayanlara Kolayca Öğrenme Tavsiyeleri

Sıfırdan İngilizceyi öğrenmeye başlayanlar veya başlangıç seviyesinde İngilizce öğrenenler sıfatları ezberlemekte zorlanırlar. En çok kullanılan sıfatların listesini defterlerine yazarlar ezberlerler ve konuşurken hatırlamazlar.

İngilizce Sıfatları Yeni Başlayanlara Kolayca Öğrenme Tavsiyeleri.

Ezberleyerek öğrenilen her bilgi çok kolay unutulur.

İngilizce sıfatları öğrenirken herkes ezberleyerek öğrenmeye çalışır. Ezberlemek bir bilginin kalıcı olarak öğrenilmesi demek değildir. Kullanılmadığında unutulan bir bilgidir. Kalıcı öğrenilen bilgiler unutulmaz. Bu yüzden sıfatları öğrenirken ezberlemek vakit kaybıdır. En kısa sürede en etkili kalıcı şekilde yabancı dilini geliştirmek istiyorsan ezberlemeden öğrenmelisin. Ezberlemeden öğrenebileceğin öğrenme yöntemleri ile yabancı dilini geliştirmelisin. Konuşarak geliştirmelisin.

İngilizce sıfatlar ile ilgili çoğu internette yazılara baktığında sana en çok kullanılan sıfatların listesi verilir. Cümle içinde sıfatların kullanım kuralları verilir. Kişiler öğrenmeye çalışırlar. Belli bir süre İngilizce öğrenmeye ara verildiğinde ise sıfatlar unutulmuş olur. Sadece güzel ve çirkin sıfatı akıllarda kalır. Bu yazıyı okuyorsan tavsiyelerimize uyarsan sıfatları unutmayacağını düşünüyoruz.

İster bir yabancı dil öğrenmek olsun ister başka bir yeni bilgiyi öğrenmek olsun dünyada yapılan akademik araştırmalar en iyi öğrenme yöntemlerinden birinin öğrenilen bilgininin anılarla öğrenilmesini belirtir. Yani beş duyu organı ile öğrenilen bilgilerin kalıcı olarak öğrenildiğini belirtir. Eğer bu bilgiler bir de diğer öğrenme yöntemi Doğal Tekrar Yöntemi ile olursa bir daha neredeyse hiç unutulmayacağını belirtir. İki yöntemi kullanarak yeni bilgileri öğrenenlerin o bilgileri kalıcı olarak öğrendiğini belirtir.

Yeni bir bilgiyi beş duyu ile öğrenmek bir anı ile pekiştirerek öğrenmek ne demek bundan bahsedelim. Diyelim tatildesin. Arkadaşınla çok keyifli bir tatil geçiriyorsun. O an plajda keyifli sohbet ederken arkadaşının anlattığı yeni öğrendiğin bir şey varsa o bilgiyi unutmazsın. Çünkü keyiflisin ve tatildesin. O bilgiyi nerede öğrendiğini dahi unutmazsın. Bir yerde yemek yiyorsundur. Kokusuyla veya tadıyla şahane bir şey yiyorsun diyelim. O sırada arkadaşın sana çok teknik senin uzmanlık alanınla bile alakası olmayan bir konu anlatıyor olsun. Kokusuyla ve tadıyla şahane bulunan bir yemek yenirken öğrenilen bilgiler de unutulmaz. Sadece o bilgiyi değil öğrenilen yer de unutulmaz. Bu bilgiler duyu organlarının etkileşimi ile anılarımızla öğrendiğimiz bilgilerdir. Bu yüzden kalıcı olarak öğrenilen ezberlenmeden öğrenilen bilgilerdir. Yeni bilgileri anılarla pekiştirdiğimizde unutmadığımız için sıfatları da anılarla pekiştirerek eşleştirerek öğrenmek çok faydalı olmaktadır.

İngilizce Sıfatlar

Anılarla sıfatları öğrenme tavsiyelerimize gelince:

Herkesin çok sevdiği yerler, mekanlar, insanlar vardır. Her insanın keyif aldığı hobileri farklıdır. Her insanın ilgi alanları farklıdır. Bu sevdiğin şeylerle sıfatları geliştirmelisin.

Şimdi en sevdiğin şarkıyı aç ve düşün. Bu şarkıda hissettiğin ne. Sana ne hatırlatıyor. Niye seviyorsun. Öncelikle şarkıyı söyleyen şarkıcının bir fotoğrafını aç. Bir kağıda onun özelliklerini yazmaya başla. Sarışın, güzel, dolgun dudaklı, yakışıklı, sempatik, uzun saçlı, kısa boylu gibi özelliklerini bir kağıda yaz. Bu yazdığın özelliklerini İngilizce hangi sıfatlarla söyleniyor karşısına yaz. Fotoğraf hep karşında bulunsun. Bir yarım saat bu kişinin özelliklerini İngilizce söylemeye başla. Devamlı tekrarla. Ta ki kelimeyi düşünmeyip kişinin gördüğün özelliğini İngilizce hemen söyleyebileceğin ana kadar söyle. Bu tavsiyemizi yapmayı İngilizce hangi kelimeyi kullanman gerektiğini düşünmeden akıcı konuşarak kişiyi tarif edinceye kadar yapmalısın. Gözünün önünde fotoğrafının olması sana bu bilgileri bir anı olarak öğrenme kolaylığı sağlayacaktır. Akıcı konuşarak kişiyi tarif etmenden emin olduğunda bitirmelisin. Bu çalışmayı yaptıktan 5 saat sonra fotoğraf karşında olmadan o şarkıcıyı kendine tarif etmeye başlamalısın. Akıcı konuşarak sıfatları cümle içinde akıcı konuşurken söyleyebiliyorsan öğrenmişsin demektir.

İkinci gün aşık olduğun biri olabilir, eşin olabilir, sevgilin olabilir, çok sevdiğin arkadaşın olabilir. Bu kişinin fotoğrafı varsa açman daha iyi olur. Kimin fotoğrafını açtıysan bu insanın saçlarının rengini, uzunluğunu şeklini, yüzünü, boyunu bir kağıda yaz. Sonra bu kişi hakkında düşündüklerini bir kağıda yaz. Sempatik, bencil, kıskanç, cömert, girişken, ince, şişman, utangaç, zengin gibi özelliklerini yaz. Özelliklerini düşünerek yaz. Bir iki özelliğini yazarak listeni tamamlama. İngilizceyi en kısa sürede en kolay şekilde öğrenebilmek için listende o kişi ile ilgili çok özellik (sıfat) yazmalısın. Tabii ki bu özellikler bildiğin gibi Türkçe’de sıfat olarak tanımlanmaktadır. Karşılarına İngilizcelerini yaz. Sonra fotoğrafına bakıp bu özellikleri karışık söylemeye çalış. Bu çalışmayı sıkılmadan keyifle 30 dakika yapmalısın. Zaten her tekrarında özelliklerinin hepsini söyleyemeyeceksin. Görsel ve karakteristik özelliklerini de karışık kendine söylemeye çalışmalısın. Kendi sesini duyarak söylemen önemlidir. Çünkü beynimiz kendi sesimizle daha iyi hafızaya almaktadır. Sevdiğin kişinin özelliklerini söylerken çalışma notlarına bakmadan İngilizcesini hemen söyleyebileceğin ana kadar çalışmalısın. Hemen İngilizcesini aklına getirinceye kadar çalışıp tekrarlamalısın. Bu çalışmayı yaptıktan en az 5 saat sonra kişinin fotoğrafını açıp çalışma notlarına bakmadan akıcı olarak sıralayabiliyorsan o sıfatları öğrenmişsin demektir.

Üçüncü gün en sevdiğin yemeği tatlıyı bir şeyi seçmelisin. Fotoğrafına bakman daha iyi olur. Bu yemeği hangi özelliklerini seviyorsun. Tatlı, tuzlu, ekşi gibi. Rengini yaz. Sıcak mı soğuk mu tüketilir bunu yaz. Marketten aldığımızda pahalı mı ucuz mu bunu yaz. Yedikten sonra ağırlık yapan bir yiyecekse bunu da yaz. Hafif bir tat ise bunu da yaz. Bu yemek genelde insanların kilo almasına sebep olduğu bir yiyecek mi sağlıklı bir yiyecek mi bunu yaz. Sonra sevdiğin yiyeceği nasıl tarif ediyorsan karşılarına İngilizcelerini yaz. Sevdiğin yemeğin fotoğrafına bakarak özelliklerini İngilizce 30 dakika tekrarla. Bu çalışmayı yaptığın gün hangi yemeği yediysen onun için de bu çalışmayı yap. Sonra iki yemeği bakarak çalıştığın saatten farklı bir zaman diliminde bu yemekleri düşünerek veya fotoğrafına bakarak tarif et.

Dördüncü gün her nerede isen çalışma yapmak istiyorsan çevrende bulunan bir nesneyi seç. Rengini, hafif mi, ağır mı, küçük mü büyük mü, yüksek mi, geniş mi tarif et. İngilizcelerini karşılarına yaz. Bu çalışmayı çevrende gördüğün eşyalar için karışık da yapabilirsin. Yine 30 dakika eşyalara bakarak özelliklerini söyle. İngilizce akıcı konuşarak sıfatları hemen hatırlayacağın ana kadar yapmalısın. Bu çalışmayı özellikle her akşam 2 dakika yapabilirsin.

Beşinci gün kendini tarif etmelisin. Öncelikle çalışma kağıdına çevrende insanların hangi özelliklerinle nitelendirdiklerini yaz. Sonra sen kendini nasıl tarif ediyorsun onları yaz. Bu kağıdı sen göreceksin. Mütevazi olmana gerek yok. İstersen kendinin hangi karakteristik özellikle tarif edilmesini istiyorsan bunları da yazabilirsin. Çalışma notlarına İngilizcelerini yaz. Kendini tarif etmeye başla. Sanki bir iş görüşmesindesin veya yeni biriyle flört etmeye başlamışsın diye düşün ve kendini tarif etmeye çalış. Bu çalışmayı da tamamladıktan birkaç saat sonra yeniden kendini tarif etmeyi unutma.

İngilizce Sıfatları Öğrenmek

Günlük hayatında gezerken, dizi izlerken bir şeyler okurken geçen sıfatların farkında ol. Kendine onların İngilizcesini içinden tekrarla. Eğer bilmiyorsan hemen dijital sözlüğüne bak. Bu tarz öğrenmeler bir anı ile öğrenmektir. Böyle anlarda öğrenilen bilgiler unutulmaz. Mesela dizi izliyorsun karakterin çok cesur bir karakter olduğunu düşünüyorsun cesur sıfatının İngilizcesini bilmiyorsan hemen sözlüğüne bak. O dizi karakteri ile o kelimeyi pekiştireceğinden unutmayacaksındır. Yolda yürüyorsun birinin ne kadar gergin olduğunu veya sinirli olduğunu düşünüyorsun. Sinirli ve gergin kelimelerinin anlamını bilmiyorsan hemen sözlüğe bak ve kalıcı olarak öğren.

Sıfatlarla ilgili kelime bilgini geliştirirken bazen bildiklerinin zıt anlamlısına durup dururken bakabilirsin. Ama özel olarak zıt sıfatlar diye bir liste yapma. Çünkü liste yaparsan ezberleyerek öğreneceğinden unutursun. Diyelim evdesin o gün dışarıda iken çok pis bir yerden geçtin. Kirlinin İngilizcesine bakarken bu anda zıt anlamlısına da bakabilirsin. Hayatının akışına İngilizceyi yerleştirmek de böyle bir şeydir. Baktığın gördüğün dokunduğun her şeye İngilizce kelime öğrenme hevesinde olmak demek olur. İngilizce düşünme alışkanlığını kazanmaya başlarsın. Her yeni kelimeyi bir anı ile pekiştireceğinden kelimeleri kalıcı olarak öğrenme alışkanlığı kazanırsın.

Buraya kadar sana bireysel evde sıfatları nasıl kalıcı olarak öğreneceğin konusunda tavsiyelerde bulunduk. Yabancı bir dil en iyi konuşarak öğrenilir. Bu yüzden konuşma pratiği yapacağın her fırsattan faydalanmalısın. Sıfatları kalıcı öğrenmek için İngilizceni geliştirmek için özel hazırlanan kelime oyunlarını da oynayabilirsin. Yabancı bir dil konuşarak öğrenilir. Sıfatları öğrenip sıfatlarla ilgili konuşmamak olmaz. Tavsiyelerimiz kimse olmadan kendi kendine konuşarak sıfatların öğrenmen içindi. Ama en iyi konuşma odaklı İngilizce kursları ile İngilizceyi geliştirebilirsin. Bu kurslarda belli bir gramer konusu olmadan konuşarak İngilizceni geliştirmen hedeflendiği için amaç İngilizce cümleler kurmandır. Konuşurken aynı anda birçok gramer kurallarını öğrenirsin. Bildiğin kelimeleri konuşurken kullanma imkanı bulmuş olursun. Kendi seviyene uygun İngilizce konuşacağından yabancı dilini aktif öğrenirsin. İlk günden İngilizce kelimeler kurarak konuşarak İngilizceni en kısa sürede geliştireceğin konuşmanı hedefleyen kurslardan mutlaka faydalanmalısın.

Gramer kurallarını bir bütün olarak konuşurken öğren, sen de en yakın zamanda İngilizce konuşanlar arasında katıl…

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı