İngilizce Özel Ders ile Daha Hızlı İngilizce Öğrenmek Mümkün

Çok yoğun çalışıyor ve kısıtlı zamanda yabancı dil öğrenmek istiyorsanız en ideal öğrenme yönteminin kişiselleştirilmiş İngilizce eğitimi olduğunu söyleyebiliriz

İngilizce Özel Ders ile Daha Hızlı İngilizce Öğrenmek Mümkün.

İngilizce öğrenmek için elbette pek çok yöntem tercih edebilirsiniz. Ancak sınıf eğitimlerinin size göre olmadığını düşünüyor, çok yoğun çalışıyor ve kısıtlı zamanda büyük ilerlemeler kaydetmek istiyorsanız sizin için en ideal öğrenme yönteminin kişiselleştirilmiş eğitim olduğunu söyleyebiliriz. İngilizce eğitimini özel eğitmenlerden almak öğrenme süresini kısaltmanın yanında kişinin öğrenme kapasitesini de artırıyor. Kısacası daha hızlı öğrenme sağlıyor. Kişiselleştirilen bir İngilizce eğitiminde, eğitim planı kişinin algı, seviye ve o dönemdeki diğer durumlarına göre geliştirilip düzenleniyor. Böylece aslında siz nasıl daha iyi anlayacak ve kalıcı şekilde öğrenecekseniz o şekilde bir eğitim planına sahip oluyorsunuz. 

Peki, neden İngilizce özel ders ile daha hızlı, kolay ve kalıcı öğrenme sağlanıyor? Aslında çok basit! İngilizce eğitimini özel ders şekilde aldığınızda dikkatinizi dağıtacak veya öğrenme algınızı olumsuz etkileyecek dış etkenlerden daha uzak olursunuz. Dikkatiniz ve odağınız yüksektir. Motivasyonunuzu düşürecek etmenler minimumdadır. Bunların yanı sıra özel eğitimeniniz sizin öğrenme sürecinize, motivasyonunuzun nasıl yükseldiği veya azaldığına hakim olacağı için öğrenme serüveninizi bu kıstasları göz önünde bulundurarak planlar.

İngilizce birebir eğitim şeklinde özel ders olarak alındığında öğretmen-öğrenci ilişkisi daha sağlam olur. Bu ne demektir? Öğretmen bir ders saatinde tek kişiyle ilgileneceği ve bütün dikkatini ona vereceği için öğrencinin eğitim gelişimi çok güçlü olur. Kişinin hedef ve ihtiyaçlarına uygun doğrultuda İngilizce dersi alması, İngilizce öğrenme sürecini hızlandırır. İngilizce eğitiminin kalitesinin öğrenme sürecini etkilediği yapılan araştırmalarla kanıtlanmıştır. Ancak kalitenin yanında önemli olan bir diğer durum da eğitimin öğrencinin öğrenme beceri ve seviyesine uygun şekilde verilmesidir.

Kişinin hedefine hitap etmeyen, algı seviyesine uygun olmayan bir İngilizce eğitimi, ne kadar kaliteli olursa olsun istenen başarıyı sağlayamayabilir. Özel öğretmenden kişiselleştirilmiş İngilizce eğitimi almanın en büyük avantajlarından biri de işte budur. Özel İngilizce dersi alan kişiler, bir ders saatinden maksimum verim alırlar. Özel öğretmenin de hedefi bu yönde yüksek verim alarak, hızlı ve kalıcı öğrenme sağlamaktır. Bunun için de birebir özel ders verdiği kişinin dersi verimli geçirmesini sağlayacak uygun öğrenim teknikleri kullanır.

Biraz Da Bütçe Konuşalım!

Geldik İngilizce özel ders almak isteyenlerin en çok sorduğu veya internette arattığı soruya! “İngilizce özel ders fiyatları ne kadardır?” İlk olarak şunu belirtelim ki İngilizce özel ders almak sandığınız kadar cep yakmaz. Ancak İngilizce özel ders bütçeleri ile ilgili bilinmesi ve dikkat edilmesi gereken bazı noktalar bulunuyor.

Öncelikle özel ders veren eğitmenler saatlik ücret ile çalışmaktadır. Eğitmenin saatlik ücreti donanım, deneyim ve yetkinliklerine göre değişiklik göstermektedir. Elbette bulunduğunuz, yaşadığınız muhitin ve ders alacağın yerin durumuna göre de ödeyeceğiniz ücret artıp azalabilir. Örneğin, İngilizce özel dersinizi evinizde almakla bir kafede almak arasında fiyat farkı olacaktır. Yine de normal İngilizce kurslarına göre çok fazla harcama yapmamış olursunuz. Zira bugün herhangi bir İngilizce kursuna gittiğinizde kısa sürede İngilizce öğrenmeyi talep ettiğinizde daha fazla para ödeyebilirsiniz. Evet. İngilizce öğrenmenin en etkili yollarından birinin artık özel ders almak olduğunu söyleyebiliriz. Kabul edersiniz ki özel ders sırasında öğretmeniniz sadece sizinle ilgilenir, ihtiyaç, hedef ve beklentilerinize uygun şekilde eğitim planınızı günceller. Örneğin, katılmanız gereken bir yurt dışı seyahati olduğunda o gün yurt dışında size yardımcı olacak ve işinize yarayacak konular üzerine bir ders işlersiniz. Bu da demek oluyor ki eğitiminiz size göre ayarlanır. Ayrıca derste ne kadar aktif olursanız, performansınız ne kadar iyi olursa eğitim içeriğiniz buna göre şekillenir.

Özel ders almanın size uygun bir eğitim metodu olduğunu düşünüyorsanız yararlarından maksimum düzeyde yararlanabilirsiniz. Bazı kişiler sınıf eğitimlerinde daha fazla ilerleme ve başarı sağlayabilir. Bu sizin hangi öğrenme yöntemine daha hızlı yanıt verdiğinizle ilgilidir. 

Eğer sınıf eğitimlerinin size uygun olmadığını düşünüyorsanız  İngilizce özel ders almak sizi gerçekten de çok kısa zamanda hedefinize ulaştırabilir. Özellikle hemen dağılan bir odağınız ve çok az boş zamanınız varsa size önerimiz İngilizce özel ders tercih etmeniz yönündedir. Birebir aldığınız dersler, sizin sorumluluk duygunuzu geliştirir ve derslere daha ciddiyetle yaklaşmanızı sağlar. Böylelikle de ilerlemeniz kaçınılmaz olur.

Günümüzde İngilizce özel ders fiyatları sanıldığı kadar yüksek değildir aksine oldukça uygundur. Oldukça tecrübe sahibi, donanımlı ve üstelik de hedeflerinize uygun bir eğitmenden sandığınızdan uygun fiyata İngilizce özel ders alabilirsiniz.

Doğru İngilizce Özel Öğretmen Neye Göre Seçilir?

İngilizce kurslarındaki sınıf eğitimlerinin size göre olmadığına karar verdiniz. Bütçe konusu aklınıza yattı ve sırada ne var? Evet. Eğitimin en önemli parçası: Öğretmen!

Öğretmen seçimi işin en zor ve de hayati noktasıdır. İngilizce özel öğretmeninizi seçmeden önce yapmanız gereken ilk şey kendi hedeflerinizi belirlemek. Bu ne demek? İngilizce’yi ne kadar sürede öğrenmek istiyorsunuz? Hangi konular sizin için daha önemli? Bunun gibi soruları kendinize sorarak hedeflerinizi mutlaka belirleyin. Ardından hedeflerinize yönelik en donanımlı öğretmeni seçin. 

İş İngilizcesi öğrenmek istiyorsanız, iş İngilizcesi deneyimi olan bir öğretmen aramanız yerinde olacaktır. Size önerimiz hedefiniz ne olursa olsun İngilizce özel ders alacağınız öğretmeninizin native olmasını (ana dili İngilizce olan) tercih edin. Bu akıcı İngilizce konuşmanız için size fayda sağlayacaktır. Ayrıca öğretmeninizin nasıl ders anlattığını ders almaya başlamadan önce mutlaka görün. Bunun için demo ders isteyebilir veya derslerinden birine katılmayı teklif edebilirsiniz. Bu sayede öğretmenin ders anlatış tarzının ve metodunun size uygun olup olmadığını görmüş olursunuz. Seçtiğiniz eğitmenden ders alan diğer kişilerle iletişime geçip, onların görüşlerini almak veya yorumlarını okumak da size ekstra bilgi ve fayda sağlayacaktır. 

Artık özel İngilizce dersi alacağınız öğretmeni seçerken nelere dikkat etmeniz gerektiğini de biliyorsunuz. Şimdi İngilizce özel ders ile daha hızlı, pratik ve kalıcı İngilizce öğrenmeye başlayabilirsiniz.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı