İngilizce Okuyabilseniz Hayatınızda Neler Değişirdi

İngilizce Okuyabilseniz Hayatınızda Neler Değişirdi.

Öncelikle dünyada milyarlarca kişinin konuştuğu İngilizceyi okuyabilsen mesleki ve kişisel hedefin için önemli bir dil olduğu cümlesini duyup ingilizce bilmediğin gerçeği ile yüzleşmekten kurtulmaya başlarsın…

Hayatımızda hobilerimizi, isteklerimizi ve ihtiyaçlarımızı karşılamak için çoğumuzun çalışması gerekiyor. Çalışan herkeste emeğinin karşılığını en iyi ücretle almak ister. Hayatımızı iyi koşullarda sürdürmek dışında sosyal hayatımızı renklendirmek için de paraya ihtiyacımızın olduğu değişmeyen bir gerçek. Şirketler de ekonomik gücünü artırmak ve dünyanın her yerinde yeni müşteriler kazanmak ister. Bunun için birçok şirket globalleşmek için stratejiler geliştirmekte ve dünyada milyarlarca kişi ingilizce konuştuğundan ingilizce bilen çalışanları tercih etmektedirler. Günümüzde iş ilanlarında ingilizce önemli bir kriterdir. Hayatımızda hangi sektörde ilerlemeye karar vermemizden daha önemlisi ingilizce bilmemiz olmaktadır. İş hayatımızda ingilizce bilmek bir zorunluluk ve çağın gerekliliklerindendir. Yaşamımızı keyiflendirmek ve daha renkli bir hale getirmek için de avantajdır.

İş ilanları ile ilgili sitelerde veya insan kaynakları şirketlerinin sitelerinde başvuru formlarında ingilizce ile ilgili hangi becerinin iyi olduğunun ayrıntılı sorulmaktadır. Başvuru formlarında okuma, yazma ve konuşma becerilerine ayrı ayrı puanlama yapılması istenir. Şirketlerin kriterlerinde ingilizce bilinmesi şart ama bazen işverenler ingilizce becerilerini ayrı olarak değerlendirebilmektedir. Çünkü bazı şirketlerde çalışanın yerleştirilecek pozisyonu gereği ingilizce okuduğunu anlaması çok daha önemli olabilmektedir. İşverenler sadece yazışmalarını sürdürecek bir çalışana ihtiyaç duyulabilmektedir. Bu durumlarda okuma ve yazma becerisinin çok iyi olması konuşma becerisinin çok iyi olmasından daha önemli olabilmektedir.

İngilizce konuşma becerini iyi geliştiremeyip çok iyi okuyabiliyorsan kariyerinde sana çok avantaj sağlayabilir.

Evet bazı pozisyonlarda okuma ve yazma becerisi ingilizce konuşma becerisinden çok daha önemli olabilmektedir. Belki ingilizce konuşma becerini geliştirememişindir ama okuma ve yazma konusunda çok iyisindir. Bu becerilerinle bile çok iyi bir işe girebilirsin. Konuşma becerisi çok iyi olan kişilerin her zaman okuma ve yazma becerisi çok iyi olmayabiliyor. İngilizce okuyup anlayıp yazışabildiği için kariyerinde ilerleme gösteren kişilerin sayısı çoktur. İngilizce okuyabiliyorsan okuma becerinin avantajlarından faydalanırken daha sonradan speaking konusunda kendini geliştirebilirsin. Özellikle günümüzde ilk günden konuşarak ingilizce öğreten ingilizce kursları sayesinde konuşma becerisi hızla geliştirilebilmektedir. Çok iyi bir işte çalışırken online konuşma pratiği dersleri ile istediğin yerde istediğin saatte speakingini geliştirebilme imkanın var. Konuşarak ingilizce öğrenmeni geliştirecek bu ingilizce kurslarında özel olarak sektörel iş İngilizcesi öğreten kurslarda bulunmaktadır. İngilizce okuyabiliyorsan konuşamıyorsan kariyerinle ilgili en kısa sürede konuşabilmek için de bu tarz kurslardan faydalanabilirsin. Bu kurslar sektöre özel ders içerikleri hazırlamaktadırlar. Böylece mesleki iş İngilizcesi çok hızlı geliştirilebilmektedir. Bu özellikteki kursları bulabilmek için internette yöneticiler için ingilizce, iş İngilizcesi eğitimi, şirketlere ingilizce eğitimi, kurumsal ingilizce eğitimi, mesleğinize göre özelleştirilmiş kurumsal ingilizce eğitimi veya akademik ingilizce olarak arama yapabilirsin.

Kariyer anlamında ingilizce okuyabilmek önemli bir avantajdır. Ama biraz da ingilizce okuyabilmenin keyifli yanlarından bahsedelim.

Günün yorgunluğunu atmak için akşam dinlenirken ilgi alanlarına göre bir şeyler izlemeyen yoktur. Kimi dizi seyretmeyi sever kimi film seyretmeyi kimi merak ettiği konularda uzmanlaşmış kişilerin yorumlarını seyretmeyi kimi hayran olduğu kişilerin hayatı hakkında olan yayınları seyretmeyi sever. İngilizce konuşulamasa bile yazılanları okuyup anlamak bir şeyleri izlemek için çok önemli olmaktadır. Her videoda alt yazı seçeneği Türkçe olmayabiliyor. İngilizce altyazıyı anlamak akşam evimizde keyif yaparken istediğimiz konu da yeni bir şeyler izleyebilme özgürlüğü kazandırmaktadır. Okuyabilmek kariyerimizle ilgili gelişmeleri de yakından takip etme imkanı sunar. Türkçe altyazılı dizi veya filmlerde çeviri sırasında şakalar İngilizceye ait espriler kaybolabiliyor. İngilizce altyazıları okuyup anlayabilmek hem başka kültürlerin esprilerini anlamamızı hem de izlediğimiz şeydeki şakaları doğru anlayarak daha keyifli seyretmemizi sağlıyor. Farklı kültürler hakkında daha çok bilgiye sahip olmak insanın vizyonu geliştirmektedir. Vizyon sadece internet sayfalarında şirketlerin vizyonu ile rakiplerine fark yarattığı bir şey değildir. Vizyonumuz bireysel hayatımız için de önemlidir. Gerek sosyal gerek iş hayatında bireylerin vizyonu fark edilir bir özelliktir. Ayrıca hayatta zevk aldığımız konularda her kaynağı okuyabilmek ve araştırabilmek çok ayrı bir keyiftir. Youtube sayesinde yabancı stand up seyretmek bile dinlenirken çok iyi gelmektedir.

Bazı kişiler akşamları bir şeyler seyretmek yerine okumayı tercih eder. İnternette yeni bir şeyler araştırmayı tercih eder. İngilizce okuyabilmek internette ilgimizi çeken şeylerle ilgili kaynakların hepsine ulaşmamızı sağlar. Öğrenci isen kendi mesleğinle ilgili kaynakları okuyarak kendini daha iyi geliştirebilirsin. Çalışansan kendi sektöründeki yenilikleri takip ederek iş yerinde fark yaratmanı sağlayabilirsin. İngilizce konuşamasan da sektörle ilgili bilgiye sahip olmak ve yurtdışındaki trendleri bilmek kişiye kariyerinde avantajlar sağlamaktadır. Özellikle yurtdışına bir geziye gideceksen gideceğin ülke ile yabancı kaynakları okuyabilmenin de sana avantajları vardır. O şehirde yaşayan insanların şehirlerinde özellikle nereleri gezdiğini daha iyi araştırma imkanını bulursun. Global sitelerde genelde popüler yerlerden bahsedilmektedir. İngilizce okuyabilmek o şehirde yaşayanların en çok popüler bulduğu yerleri bulmanı sağlar. Turist olarak bir ülke ziyaret edildiğinde konuşulamasa bile ingilizce okuyabilmek önemlidir. Gezilen yerlerde genelde rehberler az bilgi verirler. İngilizce okuyabilmek gezdiğimiz ülkelerde merak ettiğimiz yerlerin ne olduğunu anlayabilmemizi de sağlar. Kimseye ihtiyaç duymadan özgürce gezmemizi sağlar. Rehberler her zaman yanımızda olmayabiliyor. Serbest zaman verdikleri sürede okuduğunu anlayabilmek senin o şehri kolayca gezmeni sağlar. Konuşamasan da kendi vaktini en iyi şekilde değerlendirebilirsin.

Yazımızda buraya kadar ingilizce okuyabilmenin hayatımızdaki avantajlarından bahsettik. Biraz da İngilizceyi en kısa sürede geliştirmek için ingilizce okumanın faydalarından bahsedelim. İnternette yeni öğrenmeye başlayanlara genelde en çok dizi film izlemesi veya bir şeyler dinlemesi tavsiye edilir. Okumaktan daha kolay veya keyifli geldiği için izlemek ve dinlemek tercih edilir. Aslında konuşma becerisini en iyi geliştiren ingilizce bir şeyler okumaktır.

İngilizce konuşularak öğrenilir. Kelime ve gramer bilgisi iyi olması konuşma becerisinin hızlı ve iyi geliştirmemektedir. Birçok kişi çok iyi gramer ve kelime bilgisine sahip olsa bile konuşamamaktadır. Ama okumak konuşma becerisini en iyi geliştiren yöntemdir. İngilizceyi öğrenmek için konuşabilmek şarttır. Sadece ingilizce okuyabilmek konuşabilmeni sağlamaz. Ama İngilizce okurken ingilizce cümle yapılarını beynine iyice öğretmeye başlarsın. Görsel olarak fiillerin her halini zamanların her hallerini gözlemlemeye başlarsın. Özellikle gerek iş gerekse sosyal hayatımızda birilerine sürekli bir şeyler aktarırız. İngilizce konuşma pratiği yapmak için anlatacak bir şeyler bulmamız şarttır. Anlatacak bir şeyler bulmak akıcı konuşabilmemiz için çok önemlidir. Çünkü ingilizce öğrenmeye çalışanlar konuşmaya çabalarken gramer ve kelime bilgisinden daha çok anlatacak bir şey bulmakta zorlanırlar.  Bu yüzden herkes yaşantısından bir şeyler anlatarak konuşmaya çalışır. Yaşantımızı aktarırken dolaylı veya dolaysız birçok aktarımlar yapmamız gerekir. Dolaylı ve dolaysız aktarımların en güzel öğrenildiği yöntem de okumaktır. Kitaplardaki veya kaynaklardaki aktarımları okurken farkında olmadan İngilizcenin matematiğini kavramış olmaya başlarsın. Konuşurken aktarım kuralları farkında olmadan doğru öğrenilmeye başlanır.

İngilizce konuşma pratiği yapabilmek veya İngilizceyi en hızlı şekilde geliştirmek için ilgi alanlarımıza göre bir şeyler okumak gerekir. Örneğin seyahat etmeyi seviyorsan en çok gitmek istediğin şehir hakkında ingilizce kaynakları sık sık bıkmadan usanmadan oku. O şehir hakkında birbirinden farklı internet sayfalarını ingilizce oku. Bilmediğin kelimelere takılma. Sadece o şehrin nasıl anlatıldığına odaklan. Anlamasan da oku. Anlatımların etrafındaki fotoğrafları incele.  Bir hafta aynı şehrin özelliklerini okursan bir hafta sonra o şehri konuşarak anlatmaya başlayacaksın. Ne anlattığını bilmesen bile konuşarak anlatırsın. Çünkü okuya okuya etkili tekrar ile kalıplaşmış anlatımları iyice hafızana kaydedersin. İkinci hafta da farklı bir şehir için tavsiyelerimizi yap. Bu sefer ne anlattığının bilincinde olmaya başlayacaksın. İlgi alanın seyahat etmek olmayabilir. Moda olabilir. Trend olan bir konu seç, o konu hakkında farklı siteler oku. Bir hafta boyunca aynı trend ile ilgili oku. İkinci hafta trend konunu değiştir.

İngilizce okuyabilmenin avantajlarını en kısa sürede hayatına yansıt. Hem ingilizce konuşanlar arasına katılmanı kolaylaştır hem de hayatındaki değişiklikleri gözlemlemeye başla…

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı