İngilizce Öğrenmenizi Hızlandıracak En Eğlenceli İngilizce Oyunlar

İngilizce öğrenmek kimi zaman yorucu ve bunaltıcı olabiliyor. İngilizce öğrenmeyi hem eğlenceli hale getirip hem de arkadaşlarınızla pratik yapabilmek için başvuracağınız en kolay yollardan biri ise İngilizce oyunlar oynamak.

İngilizce Öğrenmenizi Hızlandıracak En Eğlenceli İngilizce Oyunlar.

Bu oyunları internet üzerinde bulabileceğiniz gibi dilerseniz arkadaşlarınızla eğlenceli bir oyun gecesinde de oynayabilirsiniz.İngilizce oyunlar, öğrenme sürecinizi çok daha etkili ve eğlenceli hale getirir. Eğlenceli oyunlar oynayarak; İngilizce’yi geliştirirken kolayca pratik yapabilir, bildiklerinizi hızlıca tekrar edebilirsiniz.

Kelime Oyunları

Kelime oyunları İngilizce kelime haznenizi geliştirmenin en kolay yollarından biridir. Eğer hali hazırda Türkçe kutu kelime oyununa sahipseniz; oynadığınız dili İngilizce’ye çevirerek oynayabilir, elinizdeki harflerle bildiğiniz İngilizce kelimeleri tekrar edebilirsiniz.

Scrabble, Boggle, Rewordable gibi harflerden kelime oluşturma oyunları ise İngilizce yazım tekrarı yapmak için oldukça idealdir. Bu oyunlar birden fazla kişiyle oynandığı için İngilizce öğrenmek artık tatlı bir rekabete dönüşecek. 

Fishbowl

Birden fazla kişiyle oynanabilecek eğlenceli oyunlardan biri de Fishbowl. Bu oyun gerçekten de konuşma pratiği yapmak için oldukça uygun. Fishbowl oyununda ilk olarak tüm katılımcılar küçük kağıtlara üçer kelime yazar ve yazılan kelimeler bir torbaya atılır.

Ardından katılımcılar iki gruba ayrılır ve sırası gelen kişi torbadan bir kelime seçerek takım arkadaşlarına kelimeyi söylemeden ne çektiğini anlatmaya çalışır. En çok kelimeyi bilen takım ise  şampiyon olur. Bu oyun bir diğer avantajı ise kelime pratiği yaparken aynı zamanda yeni kelimeler öğrenmek.

Arkadaşlarınızla oynayabileceğiniz en eğlenceli İngilizce oyunlar arasında yer alan Fishbowl, biraz zorlayıcı olsa da çok iyi bir pratik yöntemi olarak öne çıkıyor.

20 Soru

Hem kelime pratiği hem de konuşma pratiği yapabileceğiniz İngilizce oyunlar arasında yer alan oyunlardan bir diğeri ise 20 soru oyunudur. Bu oyunda karşınızdaki kişi aklından bir İngilizce kelime tutar. Kelimeyi tahmin edebilmek için kendisine 20 soru sorma hakkınız var.  Tamamen İngilizce oynandığında oldukça iyi bir konuşma pratiği sağlayacak olan bu oyunu arkadaşlarınızla oynayabilirsiniz.

Adam Asmaca

İşte geçmişten gelen bir klasik! Sadece bir kağıt ve kalemle oynayabileceğiniz ve oynarken de İngilizce öğrenebileceğiniz bir oyun: Adam Asmaca!

Mobil uygulamalardan ya da internetten tek başınıza da kolayca oynayabileceğiniz bir oyun olan adam asmaca, hem kelime haznenizi hem de imla becerinizi test edebileceğiniz İngilizce oyunlar arasındadır. Oyun isimleri, ülke, şehir adları, mutfak araç gereçleri, eşyalar gibi seçeceğiniz sınırsız konu arasından kendinizi test etmek istediğiniz başlıkları adam asmaca oyununda kullanabilirsiniz. 

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı