İngilizce Öğrenmek Sizi Nasıl Dünya Vatandaşı Yapar?

“Neden İngilizce öğreniyorsunuz?” sorusu, sorabileceğiniz en önemli soruların başında gelmektedir ama cevabınızın derinliği ve içtenliği sadece öğrenme kalitenizi değil, karşılığında alacağınız ödülü de belirleyecektir.

İngilizce Öğrenmek Sizi Nasıl Dünya Vatandaşı Yapar?.

Çoğu insan İngilizceyi profesyonel sebeplerden, bazılarıysa seyahat etmek veya arkadaşlık ilişkileri için öğrendiğini söyleyecektir ama çok az insan İngilizce konuşmadaki akıcılığın insan bilinci, küresel bağlantılar ve dünyayı algılayış şeklimiz üzerindeki etkisi hakkında bir fikir sahibidir.

İngilizce kuşkusuz evrensel bir dildir. Bu modern ve küreselleşen bir dünyanın gerçeğidir. İngilizce aynı zamanda sadece iş, diplomasi ve turizmde uluslararası bir dil değil, hayata tamamen yeni bir bakış açısı kazanmanızı sağlayacak bir dildir.

Biz bu yeni bakış açısına ‘Dünya Vatandaşlığı’ diyoruz. Dünya vatandaşlığı birlikte tüm insanların dahil olduğu coğrafi ve siyasi sınırları aşan bir kimlik oluşturan süreç, beceri, karakter özellikleri ve davranışların bir toplamıdır.

Öğrendikçe, dünyanın her yerinden insanlarla tanıştıkça ve kendimizi yeni kültürlere, deneyimlere açtıkça ve dünyaya bakış şeklimizi değiştirdikçe, İngilizce öğrenmenin gizli ve hayatımızı değiştirecek bir potansiyelini ortaya çıkarırız: Dünya Vatandaşlığı

İngilizcenin küresel bir bakış açısı oluşturmanıza yardımcı olacağı 4 olmazsa olmaza kısaca değinelim:

Her Şeyin Başı İletişim

İngilizce konuşmanın ilk ve en ani etkisi farklı kültürlerden insanlarla iletişim kurabilmenizdir ve bu bile tek başına bakış açınızı değiştirebilecek bir şeydir. Hiçbir şey insanlarla bağlantı ve ilişki kurmanın yolu olan iletişimin yerini alamaz. Ne seyahat, ne eğitim, ne zeka, ne de donanımlı olma iletişimin yerini tutmaz.

Farklı kültürlerden insanlarla iletişime geçtiğinizde, sizi kültürünüzden miras olarak aldığınız inançları ve kalıpları sorgulamak zorunda bırakan gerçeğin ta kendisiyle karşılaşırsınız ve kendinizi o insanların yerine koyarsınız. Bu, kişisel ve profesyonel ilişkileriniz aracılığıyla gerçekleşecektir ama bu fırsatı sağlayan aynı dili konuşmanız olacaktır.

Çeşitliliğin ve Birliğin Farkına Varmak

İngilizce konuşmaktan başlayarak insanlarla iletişime geçmek, size karşılaştığınız farklı kültürlerin tecrübesini ve anlayışını kazandırır. Bu da sınırlı ve tek boyutlu bir dünya görüşünü yıkıp daha önceden fark etmediğiniz bakış açıları kazanmanızı sağlar.

Başka kültürlerden ve dünya görüşlerinden olan insanlarla ilgili ilk izleniminiz onların farklı, hatta garip oldukları olabilir ama çok geçmeden pek çok ortak yönünüz olduğunu fark edersiniz. Bunun ne zaman olacağı kişinin yaşına ve karakterine göre değişiklik gösterebilir ama insanlarla tanışmaya ve öğrenmeye devam ettikçe bu sizi yavaş yavaş değiştirecektir.

Bunun da ötesinde, çeşitliliğin harika bir şey olduğunu ve kültürler arasındaki eşsizliğin değerini fark etmeye başlayacaksınız ve dünya vatandaşı kimliğiniz çok daha güçlü bir hale gelecek.

Bilgi, Yeni Bakış Açıları Edinmeyi Kolaylaştırır

Dünya vatandaşlığına giden yolda sadece İngilizcenin sunabileceği çok önemli bir araç vardır ve o araç da çok daha iyi bilgi kaynaklarına ulaşmaktır. Kaliteli ve çeşitli bilgiden daha güçlü ve ilgi çekici hiçbir şey yoktur.

Çeşitli medya kaynaklarından dünyayla ilgili daha çok şey okudukça, dinledikçe ve öğrendikçe hatalı, eksik ve önyargılı bilgiyle hayatınız boyunca yanlış yönlendirilmiş olduğunuzun farkına varacaksınız.

İngilizce ve internet sayesinde, hayata bakış açınızı değiştirecek yepyeni bir bilgi dünyasına adım atabilir, pek çok bilgi kaynağıyla bakış açınızı zenginleştirecek araçlar edinebilir ve kendinizi sürekli eğitebilirisiniz.

Değişime Kendinden Başlamak

İngilizce öğrenmek tüm dünyadan insanlarla iyi ilişkiler kurmanıza, dünya ailesindeki yerinizi görmenize yardımcı olmaya ve daha iyi bilgi kaynakları edinmenizi sağlamaya izin vererek bu noktaya kadar gelmenizi büyük ölçüde kolaylaştıracaktır.

Ama son adımın İngilizceyle değil, daha çok kişisel seçimle ve öğrendiklerinizi uygulamanızı gerektiren devam eden bir süreçle ilgisi vardır. 

Dünya vatandaşı olmak için hayatınızın küresel farkındalığın bir yansıması olmasını sağlamalısınız. Bu herkes için farklıdır ve bir amaçtan çok bir araçtır.

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı