İngilizce Öğrenmek Neden Önemli?

Küreselleşen ve gelişen dünyamızda İngilizce öğrenmek artık "zorunlu". Çünkü İngilizce artık sadece bilim ve teknolojinin temelini oluşturmuyor. İngilizce artık uluslararası eğitim ve ticaret dili haline geldi. Peki, İngilizce öğrenmek sadece bu yüzden mi önemli?

İngilizce Öğrenmek Neden Önemli?.

Dil, duygu, düşünce ve fikirlerimizi başkalarıyla paylaşmamızı sağlayan bir aracıdır. Temel iletişim kaynağımız olan dil, sosyal, iş ve okul ilişkilerimizi geliştirmemizi sağlar.

Dünyada binlerce dil vardır. Ancak elbette ki bir kişinin tüm bu dilleri öğrenmesi imkansızdır. Bu nedenle farklı dilleri konuşan iki kişinin sağlıklı bir iletişim kurabilmesi için ikisinin de bildiği ortak bir dile ihtiyacı vardır. Günümüz dünyasındaki bu ortak dil işte İngilizce’dir.  Küreselleşen ve gelişen dünyamızda İngilizce öğrenmek artık " zorunlu " hale gelmiştir. Çünkü İngilizce artık sadece bilim ve teknolojinin temelini oluşturmuyor. İngilizce artık uluslararası eğitim ve ticaret dili haline geldi. Günümüzün küreselleşmiş dünyasında İngilizce öğrenmenin önemi elbette bunlarla sınırlı değil.

Her yıl milyonlarca turist ve göçmen başka ülkelere kalıcı veya geçici seyahatler gerçekleştiriyor. Elbette bu milyonların içinde İngilizce konuşulmayan ülkelerden gelenler de bulunuyor. Bu kişiler için İngilizce bilmenin önemini bir hayal edin. Yardım istemek, alışveriş yapmak veya basit şekilde bile olsa sosyalleşmek için İngilizce bilmek hayati önem taşımaktadır.

İngilizce’yi anlayabilmek ilgi alanınız ne olursa olsun her türlü kaynağa erişmenizi sağlar. Çünkü yaşadığımız bilgi çağının ana dili İngilizce'dir. Üstelik sadece World Wide Web dünyasında değil, sosyal medya ağlarında, diğer önemli web sitelerinde, hatta satın aldığını hoparlörün kullanım kılavuzunda bile hakim dil İngilizce’dir.

İngilizce, kurumsal dünyada global bir kariyer elde etmek için gerekli temel taşlardan biridir. Eğer İngilizce biliyorsanız, yerel veya yurt dışında daha iyi bir iş bulma şansınız yüksektir. Ana dil dışında farklı dillerin konuşulmadığı ülkelerde müşteri olan şirketler, iletişim aracı olarak İngilizce’ye güvenir. Bu nedenle daha kazançlı sözleşmeler yapmak veya dünyanın herhangi bir yerindeki en iyi ortağı bulmak için İngilizce konuşan personele ihtiyaç duyarlar.

Gelelim İngilizce bilmenin eğitim alanındaki önemine. İngilizce, dünyadaki en önemli üniversitelerin dilidir. Yüksek öğrenim dili olarak kabul edilir. Uluslararası okullarda yabancı öğrenci olarak eğitim almak istiyorsanız İngilizce öğrenmeniz gerekir. Ayrıca YDS, IELTS, TOEFL gibi yabancı dil yetkinlik sınavlarında başarı elde etmek için de İngilizce bilmeniz gerekmektedir.

Yukarıda saydıklarımız İngilizce öğrenmenin neden önemli olduğunu anlatan temel nedenler.

Elbette bu nedenlerden çok daha fazlası da var. İngilizce yararlı olmasının yanı sıra size çok daha konforlu bir hayat sunabilir.  İngilizce öğrenmeye başladıktan sonra dünyanın herhangi bir yerinde bulunan insanlarla iletişim kurmaya başlamak size kişisel bir başarı ve tatmin hissi verecektir.

O halde daha fazla zaman kaybetmeden hemen İngilizce öğrenmeye başlayın! GNR Eğitim Danışmanlık’ın özel eğitim metodu ile ilk günden İngilizce konuşun!

 

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı