İngilizce öğrenmek için kitap okumak neden önemlidir?

Ne kadar çok İngilizce kitap okuduğunuzla İngilizcenizin gücü arasında doğrudan bir ilişki vardır.

İngilizce öğrenmek için kitap okumak neden önemlidir?.

Okumak hayat boyunca geliştirmeye devam ettiğiniz en önemli becerilerden bir tanesidir. Pek çok insan okumayı sıkıcı olarak görse de bu yanlış bir düşünce tarzıdır. İngilizce kitap, dergi veya gazete okumak eğlenceli bir etkinlik olarak görülmelidir. Çünkü iş, İngilizcenizi geliştirmeye gelince İngilizce okumaktan başka seçeneğiniz yoktur. 

İngilizce okumak kelime dağarcığınızı geliştireceği gibi, konuşmanızı da geliştirecektir. İnsanlar sizinle konuştuğunda ne kadar kitap okuduğunuzla ilgili bir fikir edinirler. Çok fazla okuyan bir kişi anlatmak istediği şeyleri betimlemelerle anlatacak ve örneğin tarih kitapları okumaktan hoşlanıyorsa örneklerini tarihsel olaylar üzerinden verecektir. Okumak sizi daha bilgili ve daha donanımlı bir insan yapar. İçinde yaşadığınız dünyayla ilgili daha fazla şey öğrenmenizi sağlar. Buna rağmen sadece okumak yeterli değildir. Doğru bir şekilde nasıl okuyacağınızı öğrenmeniz gerekmektedir.

Okurken İngilizcenizi Nasıl İlerletirsiniz?

Okurken yabancı dilinizi ilerletmek için yapabileceğiniz pek çok şey vardır. Okurken sık sık daha önce hiç görmediğiniz sözcüklerle karşılaşacaksınız. Bilmediğiniz sözcükleri es geçip okumaya devam etmek yerine, ne anlama geldiklerini öğrenmek için zaman ayırmak, uygulayabileceğiniz yöntemlerden bir tanesidir.  Bazen cümle içerisinde bir sözcüğün ne anlama geldiğini çıkartabilirsiniz. Bunu yapabilmek için bilmediğiniz sözcüğün etrafındaki sözcüklere bakmanız gerekir. Bu genelde iyi bir ipucu sağlar. 

Cümle içinde sözcüğün ne anlama geldiğini anlayamazsanız sözlüğe bakmanız gerekecektir. Bu size usandırıcı gibi görünse de sözlüğe bakma işini mümkün olduğunca çok yapmalısınız.

Okuduğunuz kitap bölümlerden oluşuyorsa, o bölümdeki bilmediğiniz kelimeleri not etmek ve bölüm bittikten sonra anlamlarına bakmanız da başka bir yöntemdir. Bilmediğiniz bir kelimeyle karşılaştığınız her seferinde durup sözlüğe bakmak sıkıcı bir iştir. Belirli bir sayıda sayfa okuduktan sonra bilmediğiniz kelimelere bakmak daha mantıklı bir yaklaşım olacaktır.

Kitap okuma sıklığınızı arttırarak devam ettirmeniz ve buna ek olarak kendinizi tek tip malzemeyle sınırlandırmamanız gerekmektedir. Normalde okumayacağınız şeyleri okuyarak okuma yelpazenizi genişletebilirsiniz. İngilizce seviyenizin biraz üstünde kitaplar okuyarak kendinizi zorlayın. Bu ilerlemenizi sağlayacaktır.

İngilizce Kitap Seçimi Yapmak

Kitap okumanın olmazsa olmazlarından biri de kuşkusuz kitap seçimidir. Kitap seçimi için yazılı bir kural yoktur ama ne okumak istediğiniz hakkında bir fikir sahibi olmanız önemlidir. 

Her şeyden önce sizin için mükemmel kitabı istemelisiniz. Yani dili çok kolay veya çok zor olmayan, ilginizi çekecek ve kitabı bitirmenize sebep olacak bir kitap.

İngilizce doğru kitap seçimi kişiden kişiye değişiklik göstereceği için herkes kendine uygun kitabı nasıl seçeceğine dair bir yöntem geliştirmelidir. Arada sırada okuduğunuz tarzı değiştirmek, farklı kelimeler öğrenmek için iyi bir seçim olacaktır.

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı