İngilizce Öğrenmek İçin En İyi Android ve Ios Uygulamaları

Hayatımızı birçok alanda kolaylaştıran akıllı telefonlar yabancı dil öğrenmemize yardımcı olarak hayatımızı kolaylaştırmaktadır. İngilizceye yeni öğrenmeye başlayanlar ve dil seviyesini yükseltmek isteyenler için birçok mobil uygulama bulunmaktadır.

İngilizce Öğrenmek İçin En İyi Android ve Ios Uygulamaları.

Yeni bir yabancı dil öğrenirken konuşma, okuma, dinleme ve yazma becerilerini bir bütün olarak geliştirmek gerekir. Konuşabilmeye yoğunlaşılmalı ama diğer becerilerde ihmal edilmemelidir. Öncelikle hangi dil öğrenilirse öğrenilsin o dili konuşarak geliştirmek önemlidir. Konuşma odaklı öğrenmeyi hedefleyerek diğer dil becerileri ile belli aralıklarla desteklenmelidir. Bir yabancı dil geliştirilirken kişiler öğrenmekten keyif almalıdır. Kariyerimiz, eğitim hayatımız, sosyal hayatımız için İngilizce en önemli yabancı dillerden biridir. İngilizce ilgi alanlarımızla ilgili kaynakların çoğuna ulaşmak için de önemli olan dünyada en çok konuşulan dillerden biridir.

Yabancı dil ders çalışır gibi öğrenilmemelidir. Ders çalışır gibi öğrenilmeye başlandığında bir zorunluluk haline gelmeye başlıyor ve sosyal hayatımızdan fedakarlık yapıldığı hissine kapılmamızı sağlıyor. Yabancı dil bir hobi ile uğraşılıyor hissini verdiğinde keyifli hale gelebilir. Hayatımızın akışına yerleştirdiğimizde keyifle öğrenmeye başlayabiliriz. Bir oyun oynamaktan, dizi izlemekten, müzik dinlemekten keyif alır gibi keyif almamızı sağlayacak öğrenme yöntemleri ile öğrenilmelidir. Yabancı dili geliştirme hevesi internette ilgilendiğimiz bir konu hakkında bilgimizi artırma hevesimiz gibi olmalıdır. Yoğun çalışırken belli bir süre sonra gideceğimiz tatilimizin bizi motive etmesi gibi İngilizce meşgul olurken yakında akıcı konuşabilmeye başlayacağımızı bilmek motive etmelidir. Sosyal medyada takip ettiğimiz hesaplar gibi bizim hoşumuza gidecek yabancı dilimizi kısa sürede geliştirmesi için hoşumuza gidecek aplikasyonlar indirmeliyiz.

İngilizceni geliştirmek için sana Android ve Ios uygulamalardan iyi olanları tavsiye edeceğiz. Belki çevrenden de tavsiyeler almış olabilirsin. Ya da internette en iyi aplikasyonları araştırıp yüklemeye başlamış olabilirsin. Aplikasyonlar arasında çok popüler uygulamalar bulunmaktadır. Ama her geçen gün popüler olmaya başlayan yeni uygulamalarda olabilmektedir. Yenileri takip etmekten asla vazgeçmemelisin. Çünkü insan olarak devamlı oynadığımız oyundan sıkılıp yeni oyunlar oynamaya başlayabiliyoruz. Sürekli aynı dil öğrenme uygulamasından çalışmak İngilizce geliştirme hevesini bitirebilir. O yüzden belli aralıklarla farklı aplikasyonlarla geliştirmek daha faydalı olmaktadır. En popüler uygulama senin öğrenmende etkili olmayabilir. Çoğunluğun memnun kalması senin o programdan memnun kalacağın demek değil. Cep telefonuna indirdiğin her program senin sosyal hayatında vakit geçirmekten keyif almanı sağlamalıdır. Kafede arkadaşını beklerken sosyal medya sitelerinde dolaşmak yerine dil öğrenme uygulamasını açtırma hevesini vermelidir. Bir arkadaşınla telefonda kulaklıkla konuşurken bir yandan ilgilenebileceğin bir aplikasyon olmalıdır. Sana keyif veren hatta seni bazen zorlayacak uygulama seçmeye başlayabilirsin. Biraz zorlasa da kesinlikle keyif alarak ilgileneceğin aplikasyonlar olmalıdır. Belli aralıklarla farklı aplikasyonlarla vakit geçirebilirsin ama bir seferde telefonunda dil öğrenme ile ilgili üçten fazla uygulama olmaması daha iyidir.

İngilizce geliştirme programlarının yeni öğrenmeye başlayanlara için özel geliştirilmiş olanları da var. Belli bir seviyeye gelip daha da geliştirmek isteyenler için de özel geliştirilmiş olanları bulunmaktadır. Programların içerikleri hakkında bilgilendirmeleri bulunmaktadır. Kimi program okuma becerisini geliştirmeye yönelik kimi program yazma becerisini geliştirmeye kimi de dinleme becerisini geliştirmeye yöneliktir. Özel eğitim amaçlı programlardır. Oyunlar da bulunmaktadır. Sadece eğitim amaçlı olanları tercih etmemelisin. Belki boş vakitlerinde oyun oynamayı sevmiyorsundur ama yabancı dilini geliştirmek için özel hazırlanmış aplikasyonları da indirmen faydalı olacaktır.

İster genel İngilizceni yani temel dilbilgini geliştirmeye yönelik aplikasyon seç ister gramer odaklı yeter ki motivasyonunu kaybetme. İçeriği ne olursa olsun en önemli kriterin öğrenme motivasyonunu kaybettirmeyecek aplikasyonlar olmalıdır.

Yabancı dil geliştirmek amaçlı olan aplikasyonları çoğunun bildirim alma ve hatırlatıcı seçenekleri bulunmaktadır. Bu seçenekleri mutlaka aktif etmelisin. Yabancı dili en kısa sürede geliştirmek için hayatının akışına kesinlikle yabancı dili yerleştirmelisin. Sana hatırlatmalar saniyelik de olsa İngilizce ile meşgul olmanı sağlayacaktır. İlgilendiğimiz bir hobi için özel program yaparız. Örneğin seramik ile uğraşmak hoşumuza gidiyorsa seramik kursu için hayatımızı planlarız. İngilizceyi hayatının akışına yerleştirmelisin. Ama mutlaka bir hobiye vakit ayırır gibi dil öğrenmeye de hobi gibi bakıp plan yapmalısın. Gün içerisinde mutlaka en az 15 dakika bu aplikasyonlarla kesintisiz ilgilenmek için plan yapmalısın.

Android uygulamalarda bazı aplikasyonların testleri bulunmaktadır. Bazılarının da oyunları bulunmaktadır. Bir konuyu iyi öğrendiğini düşünüp oyunu oynamaktan vazgeçmemelisin. Testi çözmeden diğer konuya geçmemelisin. Mutlaka pratik yapmalısın.

Google ve Ios mağazasından en iyi İngilizce öğrenme uygulamaları

Beelinguapp

Sesli kitaplarla dil geliştiren bir uygulamadır. Hangi dili öğreniyorsanız o metni kendi dilinizde de gösteren bir programdır.

Puzzle English

Yeni kelimeler öğrenmeyi amaçlıyorsan veya dinleme becerini geliştirmeyi amaçlıyorsan güzel bir aplikasyondur.

Voscreen

İngilizce geliştirirken en çok tavsiye edilen genel tavsiyelerden biri bir şeyler izlemektir. Dizi veya film izlenilmesi tavsiye edilir. Voscreen bunun için geliştirilmiştir. Günde en az 15 dakika mutlaka ayırmalısın. Zaten severek vakit geçireceğin bir programdır. Bilinen dizi veya filmlerden alıntılarla geliştirmektedir. Kelime bilgisini geliştirir.

Drops

Konuşma odaklı bir İngilizce kursuna gidiyorsan kelime bilgini geliştirmek için tercih edebileceğin bir programdır. Ezberlemeden keyifle öğrenebilirsin. Günde sadece 5 dakika ayırman kelime öğrenmen için faydalı olacaktır.

Mondly

Tüm dil becerilerini geliştirmeye yönelik bir aplikasyondur.

Mobil aplikasyonlar İngilizceni geliştirmekte faydalanabileceğin özel geliştirilmiş programlardır. Yeni bir dil öğrenmenin en etkili olanı konuşarak geliştirmektir. Öğrendiğin kelimeleri cümle içerisinde konuşmazsan kısa süre sonra unutursun. Konuşurken aklına gelmez. Gramer kurallarını düzenli çalışsan kuralı cümle içerisinde kullanarak konuşmazsan kuralı zamanla unutursun. Hem gramer kuralını hatırlamaya çalışmaktan hem de kelimeyi hatırlamaya çalışmaktan kekeleyerek konuşulur. Yeni öğrendiğin her kelimeyi ve kuralı sadece konuşarak kalıcı olarak öğrenebilirsin. Hafızana öğrendiklerin kalıcı olarak konuşursan yerleşebilir.

Yeni öğrenmeye başlayan biri isen mutlaka konuşma odaklı kurslarla başlayıp konuşarak geliştirme tekniklerini deneyimlemesin. Önce evde çalışıp sonra kursa giderim düşüncesinde ise önce konuşma becerisini geliştirme alışkanlıkları deneyimleyip sonra evde çalışmak daha faydalı olacaktır. Evde çalışmaya başladığında bir çalışma kitabından gramer kurallarını öğrenmeye başlayarak geliştirmeye başlarsın. Konuşma odaklı bir kurs ile başlarsan gramer kurallarını konuşarak geliştirme alışkanlığı kazanırsın.

Keyifle en kısa sürede İngilizceni geliştir sende konuşanlar arasına katıl…

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı