İngilizce Öğrenmek İçin 6 Geçerli Neden

İngilizce öğrenmek kendinize yapacağınız en kalıcı yatırımlardan biridir. Kendinize neden İngilizce öğrenmeliyim diye soruyorsanız, işte size geçerli 6 neden.

İngilizce Öğrenmek İçin 6 Geçerli Neden.

Günümüz dünyasında geri planda kalmamak ve fırsatları kaçırmamak için İngilizce bilmek oldukça önemli bir hal aldı. Konu İngilizce olduğunda hemen herkes İngilizce'nin " fırsatların dili" olduğunu söyler. Peki, neden? Aslında yanıt oldukça basit. Çünkü İngilizce dünyada hemen her ülkede büyük ölçüde konuşulan bir dil!

Pek çok yetişkin İngilizce öğrenmeye neden başladığını sorgulamaz. İngilizce öğrenmenin yaşamlarını için ne kadar yararlı olacağını ve kendilerine sağlayacağı sayısız avantajı düşünmeden İngilizce öğrenmeye başlar.  Ancak artık yabancı dil bilmek eskisine göre çok daha önemli. Şu anda İngilizce iş dünyasındaki en yaygın dildir. Dünyadaki 50’den fazla ülkenin resmi dili olmasının yanında ana dili İngilizce olmayan ülkelerin en çok tercih ettiği ikinci dildir.

İş dünyasında İngilizce

Ekonomi ve iş dünyasının küreselleşmesi çoğu şirketin yabancı müşterilerle iletişim kurabilme yetkinliğine sahip çalışanlara ihtiyaç duymasına neden oldu. Artık şirketler profesyonel çalışan kadrosunu oluştururken daha farklı kriterleri baz alıyor. Örneğin, önceden işe alınmak için sadece sunulan işle ilgili yeteneklere sahip olmanız bekleniyordu. Şimdi ise bunun yanında İngilizce’yi ne kadar bildiğiniz büyük önem taşıyor. Kısacası eğer İngilizce’yi iyi derecede konuşabiliyorsanız,

  • Özellikle satış, idare, pazarlama, bankacılık, iletişim ve çeviri alanlarında daha iyi iş olanakları
  • Uluslararası şirketler tarafından işe alınma şansı, iyi bir maaş ve terfii alma olanakları

size daha yakın demektir.

Bilim dünyasında İngilizce

Bilim insanları, araştırma sonuçlarını, bilimsel bir dergide yayımlayarak ya da diğer bilim insanlarıyla yüz yüze görüşerek, bildiri yayımlayabilecekleri konferanslarda yüz yüze görüşerek genel olarak bilimsel ilerlemelerini temsil eden bulguları açıklamak zorundadır. Eğer bilimsel araştırmalar yapıyorsanız hangi yolu seçerseniz seçin bulgularınızın uluslararası sınırların ötesine geçmesini ve diğer bilim insanlarını etkilemesini istiyorsanız İngilizce kullanmanız gerekiyor.

Teknoloji alanında İngilizce

Dünyada teknolojik olarak en ileride olan ülkeler ana dilleri olmasa bile gelişimlerini bildirmek için İngilizce’yi kullanıyor. Dünyanın herhangi bir yerindeki bilgiye erişmemizi sağlayan internetteki çoğu sayfa İngilizce dilinde yazılmıştır. Yani sadece bir dil internettekki hemen her bilgiye erişmenizi sağlar.  Oldukça etkileyici değil mi? Siz de İngilizce öğrenerek çeviriye ihtiyaç duymadan forum ve tartışmalara katılabilir, günümüz dünyasında geri planda kalmadan fırsatlara ulaşabilirsiniz.

Eğitim alanında İngilizce

İngilizce, dünyadaki en iyi üniversitelerin kapısını açan altın bir anahtardır. Peki, o halde en iyi üniversitelerden birine girme şansına sahip olmaya ne dersiniz? Yanıtınız evetse o halde kesinlikle İngilizce öğreNmelisiniz. Harvard, Oxford, Cambridge, MIT dünyanın en iyi 10 üniversitesi arasında listelenmiştir. Bu okullardan birinin mezunu olarak kariyerinize büyük avantajlarla başlayacağınızdan emin olabilirsiniz.

Edebiyat dünyasında İngilizce

Dünyanın en ünlü klasiklerinden bazılarının orijinal dili İngilizce'dir. Elbette bu eserler zaman içinden farklı dillere çevrildi ancak bu eserleri orijinal dillerinde okuyup, anlamak bambaşkadır.  Shakespeare’i orijinal dilinde okuyup, anladığınızı hayal edin. Muhteşem değil mi?

Popüler kültür dünyasında İngilizce

Dünyanın en iyi filmleri, şarkıları ve kitapları İngilizce olarak üretilmektedir. Altyazısız bir film izlemek harika olmaz mıydı? Ya da çevirmeden sevdiğin şarkıyı anlamak?

Yukarıda saydığımız tüm bu nedenlerin yanı sıra İngilizce öğrenmek oldukça eğlencelidir. İngilizce öğrenerek yeni arkadaşlar edinebilir, farklı ülkelere seyahat edebilir, yeni insanlarla tanışabilir, kültürleri, alışkanlıkları, gelenekleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.  

Size sayısız avantaj sağlamanın yanında yabancı bir dil öğrenmek sadece zamana ve biraz da özveriye ihtiyaç duyar. O halde daha fazla vakit kaybetmeden başlamaya ne dersiniz!

Hemen bizimle iletişime geçin, demo dersi alın ve özel metodumuz ile ilk günden İngilizce öğrenmeye başlayın!

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı