İngilizce Kursuna Gitmeden İngilizce Öğrenebilir miyim

İngilizce Kursuna Gitmeden İngilizce Öğrenebilir miyim.

Yeni bir bilgiyi en hızlı şekilde öğrenmek için herkes yakınlarından veya internetten tavsiyeler alır. İngilizce öğrenirken de en çok verilen tavsiyelerden biri, “imkanın varsa yurtdışına gitmelisin, İngilizceye maruz kalmalısın” dır.

Yurtdışına yabancı dil öğrenmek için gidildiğinde, bütün gün o dile maruz kalmak o dilin en kısa sürede gelişmesi için çok önemlidir. Bütün gün İngilizceye maruz kalınmasına rağmen, Yurtdışına giden kişiler, İngilizcelerini geliştirmek için mutlaka bir dil kursuna yazılmaktadırlar. Çünkü dili düzgün konuşabilmek ve yazabilmek için kursa gitmeleri şarttır.

Ülkemizde herkes Türkçe konuşuyor. Ama eğitim almış kişiler, Türkçe konuşurken farkını gösterir. Belli bir eğitim seviyesinin altında eğitim almış kişilerin kelime bilgisi azdır. Hayatını sürdürebilmek için konuştukları Türkçe yeterlidir. Sosyal ve çalışma hayatları da buna göre şekillenir. İngilizce konuşabilmek için çok pratik yapılmalı, ama doğru konuşabilmek çok önemlidir. Yabancı dil eğitim kurumuna gitmek sana zamanını kazandırır. Bir şeyi hatalı öğrendikten sonra doğru ile değiştirmek zordur. En iyisi öğrenirken doğrusunu öğrenmektir.

İngilizceyi eğitimin için mi öğrenmek istiyorsun, kariyerinde kriterler arasında olduğu için mi öğrenmek istiyorsun, yurtdışında çalışmak istediğin için mi öğrenmek istiyorsun. Bu sorulara cevabın ne olursa olsun, hepsinde İngilizceyi iyi yazabilmelisin, konuşabilmelisin, okuduğunu ve dinlediğini iyi anlayabilmelisin. Bunları sadece profesyonel bir eğitim ile sağlayabilirsin.

Çocuk olduğun günleri düşün. Çocuklar yanlarında yetişkinler olmasa düzgün konuşmaya başlayamazlar. Düzgün cümle kuramazlar. Çocuklar iyi bir dinleyicidir. Anadili Türkçe olan ailelerinin konuşmalarına maruz kalırlar, belli bir süre sonra konuşmaya başlarlar, ama anadili düzgün yazıp konuşabilmesi için eğitim alırlar. Yurtdışına giden kişiler, İngilizceye maruz kalırlar, ama belli bir seviyede İngilizceleri gelişir. Bunu çocukların eğitim öncesi Türkçe konuşması gibi düşünebilirsin. Yurtdışına dil öğrenmek için giden herkes mutlaka bir kurstan eğitim alır. Bu yüzden yabancı dilini geliştirmek için bir eğitim kurumuna yazılmalısın. İngilizceni öğrenme yolculuğunda, bir eğitmen mutlaka sana rehber olmalıdır. Kendin öğrenirken bir sürü öğrenilecek bilginin arasında kaybolursun. Eğitmen sana kaybolmayacağın, en hızlı ilerleyeceğin rotayı hazırlar.

Türkiye’de yurtdışına gidilmenin şart olduğuna dair tavsiyeleri verenlerin çoğu, uzun zaman önce yabancı dil öğrenimini gerçekleştirmiş kişilerdir. Teknolojinin gelişmediği zamanlarda ve internette yeterli kaynakların olmadığı zamanlarda, ingilizce konuşma becerisini geliştirmek için yurtdışına gidip, o yabancı dile maruz kalmak gerekiyordu. Eskiden belli kitaplar aracılığıyla yabancı dil öğretilmekteydi. Bu dönemlerde yabancı dil eğitim kurumları bu kitaplardan eğitim verirlerdi. İmkanlar çok kısıtlı idi. Günümüzde bu eğitim sistemi, klasik yabancı dil eğitimi olarak adlandırılmaktadır. Eskiden yurtdışına yabancı dil eğitimi için giden her kişinin klasik yabancı dil eğitim sistemi ile mutlaka bir kurs geçmişi olmuştur. Aslında iyi bir gramer bilgisine sahip olup, konuşma becerileri olmadığı için gitmişlerdir. Temel en klasik ingilizce eğitim bilgileri iyi olup,  hedefleri sadece iyi bilgilerini konuşmaya aktarabilmektir. Türkiye’de kursa gitmelerine rağmen, yurtdışına gittiklerinde de bir eğitim kurumuna mutlaka kayıt olmuşlardır. Günümüzde de o dile maruz kalmak için yurtdışına dil öğrenmeye gidenler, bir kursa yazılmaktadırlar. Yurtdışına gidip bütün gün o dile maruz kalmanın avantajı tek başına yeterli olmamaktadır.  

Yurtdışına gitmeden, ülkemizde konuşma odaklı eğitim kurumlarından eğitim alarak İngilizceni çok iyi geliştirebilirsin. Daha az bir bütçe ile eğitimini aynı şekilde tamamlayabilirsin. İngilizce konuşma odaklı kursların eğitim sistemi klasik yabancı dil öğreten kurumlardan farklıdır. İlk günden senin konuşmanı sağlarlar, sistem bunun üzerine geliştirilmiştir. Konuşma odaklı kurslar iki şekilde sistem sunarlar. Online ingilizce eğitim de alabilirsin, ben canlı birebir eğitim alınca başarılıyım diyenlerdensen, kursa da gidebilirsin. Online eğitimlerin en büyük avantajı zaman kaybın olmaz. Yeri sen belirlersin, çünkü istediğin yerden internet sayesinde eğitmenine bağlanabiliyorsun. Zamanı yine sen belirlersin. Ne zaman sana uygunsa, eğitmeninle plan yapabilirsin. İstersen bireysel online konuşma pratiği kursuna kayıt olabilirsin, istersen 4 kişilik veya 2 kişilik bir grup online kursuna kayıt yaptırabilirsin. Patron sensin sen nasıl istiyorsan, eğitim kurumları tercihlerine göre keyifli bir programla sana İngilizceyi öğretirler.

Günümüzde internet sayesinde sınırsız kaynaklar bulunmaktadır. Teknoloji sayesinde de görüntülü ve sesli birçok kaynağa kolayca ulaşılabilmektedir. Eğitim kurumları bu imkanları sana bir bütün olarak sunar. Kaynaklar arasında kaybolmadan bir bütün olarak öğrenmeni sağlar.

Akademik araştırmalar, duyusal etkileşimin kalıcı öğrenmede etkili olduğunu belirtmektedir. Yeni yabancı dil eğitim sistemlerinde konuya özgü özel görsel ve video anlatımlarıyla eğitimler verilmektedir. Duyulararası etkileşim ile etkili öğrenme hedeflenmektedir. Yabancı dil için nasıl bir kursa gitmelisin sorunun cevabı da bu. Duyulararası etkileşimi ile ingilizce dil becerini her anlamda geliştirmeyi hedefleyen eğitim kurumlarını tercih etmelisin.

İngilizce Konuşma Kursları, sana ingilizce düşünme alışkanlığı kazanman için gerekli olan yapıyı inşa ederler. İyi bir temel eğitim ile ingilizce düşünme alışkanlığı kazanabilirsin. Temeli iyi olduğunda beyin sistemli o dili formüle edebilir. Belli bir süre sonra öğrendiğin kuralları otomatik kullanmanı sağlar. İlk günden sana konuşmanı sağlayan eğitim kurumlarında hem temel bilgin iyi olur hem konuşursun. Belli bir süre sonra akıcı konuşmaya başlarsın.

İngilizceyi kısa sürede öğrenmek için hayatının akışına dil öğrenmeyi yerleştirmelisin. Gününün nasıl geçtiğini ingilizce günlük tutmaya başlamak en iyi yöntemlerden biridir. Profesyonel bir eğitim aldığında, günlüğünü eğitmenin ile paylaşıp, en baştan doğru bir şekilde ilerleyebilirsin.

İnternette araştırdığında birçok kolay ingilizce öğrenme yöntemleri bulmuş olabilirsin. Film veya dizi izlemek, haber dinlemek, oyun oynamak, müzik dinlemek gibi yöntemleri okumuş olabilirsin. Bu yöntemler aldığın eğitime destek olmak için kullanacağın yöntemlerdir. Bu yöntemlerle sadece pratik yapma imkanına sahip olursun. İngilizce sadece bu yöntemlerle öğrenilmemektedir. Katkısı çok ama sadece bunlarla tek başına öğrenmek zor. Hayatına yabancı dil öğrenmeyi yerleştirdiğinde, o dile maruz kalmak için bu imkanları kullanmalısın. Eğitim alırken konuşma, okuma, dinleme ve yazma olarak bir bütün olarak eğitim alırsın. Hem profesyonel bir eğitim ile hem de bu yöntemleri kullandığında İngilizceye yurtdışına gitmeden maruz kalma imkanını yakalamış olursun. İnternette bu yöntemleri kullananların tavsiyeleri iyice okuduğunda çoğu tavsiyede bunlarla geliştirdiğini yazarlar. Sadece bu yöntemlerle öğrendiklerini yazmazlar. Bir eğitim kurumundan mutlaka faydalanmışlardır. 

Öncelikle neden ingilizce öğrenmek istiyorsun, bunun cevabını kendine net vermelisin. Hedefini iyi belirlemelisin. Kısa bir sürede konuşarak ingilizce öğrenmeni sağlayan kurslar için bu önemlidir. Eğitmenlerin hedefine göre ders içerikleri hazırlarlar.

Konuşma odaklı bir eğitim kurumundan iki farklı şekilde faydalanabilirsin. Konuşma becerini geliştirmek hedefli bir eğitim programına kayıt yaptırabilirsin. İlk günden itibaren konuşmaya başlarsın. Eğer temel ingilizce bilgim iyi diyorsan, sadece konuşma pratiği kurslarına kayıt yaptırabilirsin.

İngilizce öğrenirken hangi yöntemi kullanırsan kullan, öğrenirken keyif almalısın. Öğrenmek için emek harcarken keyif de almalısın. Hayatının akışına İngilizceyi yerleştirmelisin. Düzenli zaman ayırmalısın. Konuşma odaklı eğitim kurumlarında, eğitim süresince senin odaklanman ve keyifle öğrenmen için her türlü imkan bulunmaktadır. Bazen oyun oynayarak öğrenirsin, bazen özel videolarla görsel ve işitsel eğitim alarak öğrenirsin. Neticede kısa bir sürede konuşma becerin başta olmak üzere diğer dil becerilerinde gelişir. İlk günden cümleler kurmaya başlarsın, kelimeleri konuşurken kalıcı öğrenirsin. Birkaç dersten sonra ingilizce düşünerek konuşmaya başlarsın.

Kelimeleri kalıcı öğrenmenin en etkili yolu, doğal tekrar yöntemidir. Son yıllarda dünyada en popüler yabancı dil öğretirken kullanılan yöntemlerden biridir.

Doğal tekrar yöntemiyle konuşma odaklı bir eğitim kurumunda yabancı dilini geliştir ve ingilizce bilenler arasına sende katıl…

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı