İngilizce Konuşmaya Nasıl Başlanır

İngilizce konuşmaya nasıl başlayabilirim ile ilgili alınan tavsiyelerin faydası kişiden kişiye değişir. Herkesin 5 duyu organı ile öğrenme yeteneği farklı olduğundan tavsiyeler bazı kişilerin çok hızlı ilerlemesini sağlarken bazı kişilerin yavaş ilerlemesini sağlayabiliyor.

İngilizce Konuşmaya Nasıl Başlanır.

Bireysel çalışırken herkesin hızlı ilerlediği yöntemler farklıdır. Öncelikle eğitim ve öğretim hayatında derslerinde nasıl çalışarak daha hızlı konuları öğrendiğini düşünmelisin. Yazarak mı, dinleyerek mi yoksa okuyarak mı başarılı oluyordun.  Bu senin konuşma becerini geliştirmek için hangi tavsiyelere öncelik vermen gerektiği konusunda fikir verecektir.

İngilizce konuşmak istiyorsan ders çalışır gibi çalışmamalısın. Keyif alarak yabancı dilini geliştirmeye çabalamalısın.

İngilizce Konuşabilmek İçin Yurt Dışına Gitmek Gerekli mi?

Öğrendiğimiz yabancı dilin ana dil olduğu ülkelerde geliştirmek için yurt dışına gitmek faydalıdır. Ama gerekli değildir.

Yurt dışına gitmek şart değil…

Geçmişte klasik yabancı dil eğitimleri ile sadece eğitim verilirdi. Mevcut imkanlarla en az gelişen beceri konuşma becerisi idi. Eğitimler gramer kurallarının teker teker anlatılması, alıştırmalar yapılması, konu başlığı ile ilgili bir şeyler dinletilmesi ve ders kitabından bir şeyler okutulması şeklinde idi.

Artık internet sayesinde hem imkanlar arttı hem kaynaklar gelişti hem de yabancı dil eğitim yöntemleri değişti. Günümüz koşullarında yurt dışına gidilmeden de İngilizcenizi geliştirebiliyorsunuz.

Artık…

  • Konuşma pratiği yapabilmek için yazılı ve sözlü birçok imkan bulunmaktadır.
  • Pratik yapılabilecek kişilerin sayısı daha fazladır.
  • Pratik yapmak için kendi seviyemizde olan kişilerle iletişim kurabileceğimiz kaynaklar var.
  • Online, çevrimiçi veya yüz yüze konuşma odaklı kurslar var. İlk günden konuşarak geliştiren yeni nesil İngilizce Kursları bulunmaktadır.
  • Konuşma pratiği imkanı sunan kursların ücretleri daha uygun.
  • Okuma, yazma ve dinleme becerileri ile gelişmeni hızlandırmak için sayısız alternatif var.
  • Artık gramer kuralları konu konu anlatılmadan konuşma sırasında geliştiriliyor. Bireyler en basit cümleleri sadece kendi sesiyle sesli pratik yaparak geliştiriyorlar.
  • Artık yabancı dil eğitimlerinde aktif öğrenerek geliştirmek popüler…

İngilizce Dizi ve Film İzleyerek Eğlenceli Öğrenme İmkanı

Dizi veya film seyretmek bir yabancı dilin doğal kullanımını deneyimlemek ve duymak için çok faydalıdır. Hele işitsel ve görsel daha iyi bir konuyu öğreniyorsan daha da avantajlısın. Ama sadece bu yöntemle öğrenmek yeterli değildir. Konuşmanı hızlıca geliştirmez. Katkısı çok olur.

Bir şeyler izleyerek öğrenmek için bir işe gider gibi 10 saatlik bir iş mesaisi gibi bakarak izlemek gerekir. Oyuncuların nasıl konuştuklarına dikkat etmek gerekir. Aşağıda yazacağımız tavsiyeleri 30 dakikalık bir dizi veya filmin 30 dakikası olarak yapmalısın. Dizi ve film izleyerek geliştirmek istiyorsan seyrettiğin bölümle ilgili etkili tekrar yapmalısın. Bu yüzden seyrettiğin 30 dakikayı sonra yeniden izlemelisin.

  • İlk günlerde alt yazı seçeneğini açmayı unutmamalısın.
  • Alt yazılarda çıkan kelimelere sürekli bakmamalısın. Senin keyifle öğrenmeni yavaşlatır. Motivasyonu düşürür. Keyifle çalışmaya başlamadan önce her ne izliyorsan önce İngilizce için izlediğini unutarak seyretmek için seyret.
  • Filmin veya dizi bölümümün konusunu anlamak için 1 kere seyrettikten sonra alt yazısız seyret.
  • Alt yazısız 1 kere izledikten sonra Türkçe dublaj ayarla ama alt yazıyı İngilizce ayarlamayı unutma.
  • İzlediğin şeyin konusunu bir kağıda yazmaya çalış. Sonra film veya dizinin bölümü ile ilgili tanıtım yazılarını oku.

Hayatın Akışına veya Merkezine İngilizceyi Yerleştir

Yabancı dili kısa sürede geliştirmek istiyorsan seçip uygulamaya başladığın her öğrenme yöntemine bir hobini yapıyormuş gibi bakmalısın.

Baktığın, gördüğün, işittiğin, kokladığın ve dokunduğun her şeyde İngilizcesini düşünerek algıda seçicilik yapmalısın. İngilizcesini bilmediğin şeyleri kendi cep telefonunda ki ses kaydı uygulamasını kullanarak kaydet. Müsait olduğun ilk anda kelimelerin anlamlarını öğrenmeye çalışırsın. Böylece bir anın ile pekiştirerek daha hızlı öğrenmeye başlarsın. Belli aralıklarla da ses kayıtlarını dinleyerek kelimelerin anlamlarını bulmaya çalışarak etkili tekrar yapmış olursun.

Her akşam en az 3 en fazla 7 dakika süre tutarak İngilizce günlük tutabilirsin. Bazen hayatımız ile ilgili yazacak şey bulamayabiliriz. O zaman hayalinde bir gün oluşturursun. Hayal ettiğini yaşamış gibi yazmaya çabalarsın. Her zaman yazdıklarını kontrol etmek için birini bulamayabilirsin. Google Translate ile kendini kontrol edebilirsin.

Mesleğin veya Eğitimin İle İlgili Yazılar Okuma ve Yazma

Okuyarak geliştirme en az yapılan yöntemlerdendir. Ama faydası çok…

Mesleğin veya eğitimin ile ilgili bir konu seç. Bu konu ile ilgili 3 tane Türkçe yazı okuyup sonra Türkçe kendine anlatmaya başla. Sanki bir patrona, müşteriye veya öğretmene sunum yapar gibi. Türkçe başarılı bir şekilde sunum yaparak konuyu akıcı anlatmaya başladığında aynı konunun İngilizce web sayfalarından 4 tane oku. İlkinde kelimeleri not alabilirsin. Sonrasında kelimeleri bakarak okumamalısın. Okuyarak anlamaya çalışmalısın. Cümle yapılarını incelemelisin. Fiillerin aldığı ekleri gözlemlemelisin. Cümleler nasıl birbirine bağlanıyor keşfetmelisin.

İngilizce tavsiyelerimizi yaptıktan sonra konuyu İngilizce yazmalısın. Yazma işlemi bittikten sonra kendine anlatmalısın. Akıcı olman şart değil. Yolun başındasın. Zorlanıp bırakma. Hata yapmaktan veya yavaş hatırlamaktan korkma. Rahat ol. Unutma keyif alarak öğrenip kısa bir sürede konuşabilmek hedefin.

Kendine anlatma çalışman bittikten 1 hafta sonra bu konuyu yazmaya ve kendine anlatmaya yine çabala.

Bu tavsiyemizde üşenmemelisin. İhmal etmemelisin.

Etkili tekrar en iyi yabancı dil öğrenme tekniklerindendir.

Yabancı Gazete ve Haber Kanalları

Önce ana dili ingilizce olan bir ülke seçmelisin. Sonra bir radyo kanalını cep telefonuna indirmelisin.

Seçtiğin ülkenin bir internet gazetesinden gündemdeki haberleri açmalısın. Bu yazılı haberleri Google translate sayesinde hemen çevirerek gündem hakkında fikir sahibi olmalısın. Gündemi Türkçe anlatacak kadar hakim olmalısın. Sonra tekrar İngilizce olarak gündem haberlerini okumaya başlamalısın.

Gündem hakkında fikir sahibi olduktan sonra radyodan haber dinlemeye başlamalısın. İnternet sayfalarından bu gündem haberleri ile ilgili videolar izlemelisin. Sonrasında 1 kere daha gündemdeki bu haberle ilgili okuduğun yazıyı okumalısın.

Son olarak kendini haber spikeri gibi görmeye başlayıp bu gündemdeki haberi seyircilere anlatır gibi kendi kendine anlatmaya çalışmalısın. Aksaman, akıcı olmaman önemli değil. Yeter ki bu tavsiyemizi alışkanlık haline getirip kendine konuşma pratiği olarak uygula.

Haberlerde düzgün, kurallara uygun konuşma dili kullanılır. Gündemdeki haberlerde kullanılan yüklemler çok sık tekrarlanır. Böylece özel olarak kelime kartları oluşturmadan kelimeleri hafızana almaya başlarsın. Kalıcı öğrenmen için engel kalmaz. Ayrıca konuşurken hatırlaman çok kolaylaşır. İngilizce düşünerek konuşabilme yeteneğini hızlıca geliştirirsin.

"İngilizce Nasıl Konuşmaya Başlanır" ile ilgili yazılarımız devam edecek. Bizi takip etmeyi ihmal etme.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı