İngilizce Konuşmaya Başlamanın 5 Yolu

İngilizce öğrenirken çoğu kişi için, en zorlayıcı adım çekingenliği bir kenara bırakarak konuşmaya başlamak oluyor. “İngilizceyi anlıyorum ama konuşamıyorum!” çoğu kişinin sonraki adıma geçmekten korktuğu için çabalamayı bıraktığı adım oluyor.

İngilizce Konuşmaya Başlamanın 5 Yolu.

Nasıl İngilizce konuşurum, kimlerle İngilizce konuşabilirim, ya anlamazsam, ya benimle dalga geçerlerse gibi korkular sizi geri çektiğinde bahanelere fırsat vermemeniz için İngilizcenizi geliştirmenin 5 yolunu sizler için derledik!

1. Olabildiğince çok İngilizce konuşmaya çalışın!

Çevrenizde sizin gibi dil öğrenmeye çalışan insanlarla bir araya gelerek onlarla pratik yapabilir, bir çok sosyal medya platformunda sizin gibi yeni dil öğrenen insanlarla sohbet edebilir, hatta evde tek başınızayken kendi kendinize İngilizce konuşarak pratik yapabilirsiniz!

İpucu: Evde kendi kendinize pratik yaparken kendi sesinizi kaydedip bu kayıtları dinleyerek hatalarınızı bulabilir, telaffuz yeteneğinizi güçlendirebilirsiniz.

2. Okumaktan çekinmeyin!

İngilizce çeşitli materyaller bulmaya ve okumaya özen gösterin! Bu materyal ve okumalar kelime dağarcığınızı geliştirirken size yeni bilgiler katacaktır. İngilizceyi okuyarak öğrenebilir, konuşmaktan çekiniyorsanız bulduğunuz materyalleri sesli olarak okuyarak konuşma egzersizi de yapabilirsiniz. Kendinizi bulduğunuz materyalleri okurken kaydedebilir ve diksiyonunuz üzerinde çalışabilir, hatta bulduğunuz makaleleri ya da haberleri Google translate üzerinden sesli okuma seçeneği ile dinleyebilir ve kendi aksanınız ile kıyaslayarak bulduğunuz hataları düzeltebilirsiniz.

3. Her gün en az 20 dakikanızı İngilizceye ayırın!

Bu süreyi sevdiğiniz bir spor takımının İngilizce haberlerini okumak, yeni sezonunu beklediğiniz dizi hakkındaki son gelişmeleri İngilizce haber kanallarından takip etmek veya beğendiğiniz İngilizce müziklerin şarkı sözlerini okumak ve Türkçeye çevirmeye çalışarak değerlendirebilirsiniz! Ayrıca reddit gibi forum platformlarında her türlü ilgi alanınız ile ilgili çeşitli bilgiler bulabilir, yalnızca yabancı dilinizi değil hobilerinizi de geliştirebilirsiniz!
 

4. Kelimeler önemli, ama cümleler daha önemli!

İngilizce sözlük bilginizi geliştirmek için kelimeler oldukça önemlidir, ancak kendinizi ifade etmenin yolu kelimelerden değil cümlelerden geçer! İngilizcede bulunan çeşitli cümle kalıpları ile yeni kelimeler öğrenebilir, kendinizi ifade etmenin en doğru yolunu bulabilirsiniz! Örneğin “Acele etme” demek için “Take your time” kalıbını kullanarak hem yerliler gibi İngilizce konuşabilir, hem de kelime ve fiillerin yep yeni kullanımlarını keşfedebilirsiniz.

5. Konuşmanızı ilerletmek için birebir özel ders almayı tercih edin!

İngilizce özel ders alarak konuşmanızı öğretmeninizle pekiştirebilir ve üzerinizden acemiliğinizi atabilirsiniz. Özellikle GNR Metodu gibi interaktif ve hem öğretmenin hem öğrencinin aktif olarak katıldığı eğitim modelleri dil öğreniminizde sizi avantajlı bir hale getirecektir. Konuşmadaki olası engelleri, yanlış bilinenleri ve korkuları doğru danışmanlık ve yönlendirmeyle birebir özel derslerde yenebilir, özgüveninizi kuvvetlendirerek ingilizce konuşmaya başlayabilirsiniz.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı