İngilizce Konuşmalarda Comparative Adjectives Üstünlük Sıfatları

İngilizce öğrenmeye yeni başlayanlar sıfatlar ile ilgili kelimeleri öğrenmeye çalışırken hem ek kuralı hem ilave kelime kuralı görünce aynı anda kaç şey öğreneceklerini düşünmeye başlarlar. Bu yüzden konuşurken de eksiksiz hepsini kullanmaya çalışırken düşüne düşüne konuşmaya çalışarak akıcı konuşamazlar.

İngilizce Konuşmalarda Comparative Adjectives Üstünlük Sıfatları.

Yabancı dil en iyi konuşarak geliştirilir. Bu olmazsa olmaz kuraldır.

Bir de yabancı dil en iyi anılarımızla pekiştirerek geliştirilir. Örneğin çok sevdiğimiz bir kokuyu koklarken o sırada kelimenin İngilizcesine baksak unutmayız. Ya da dizi seyrederken gördüğümüz bir nesnenin veya duyduğumuz bir fiilin İngilizcesine anında dijital sözlüğümüzde baksak unutmayız. Kelimeyi nerede öğrendiğimizi de unutmayız. Bu yüzden comparative konusunu öncelikle konuşarak öğrenmelisin. Gramer kuralı çalışarak öğrenmemelisin. İkinci olarak konuşurken kendinin en iyi özellikleri ile öğrenmeye başlamalısın. Kendinden daha üstün olduğunu düşündüğün kişiler varsa onlar üzerinden de öğrenebilirsin. Ya da iki arkadaşını birbiri ile kıyaslayarak en iyi konuşma pratiği yapabilirsin. Yaşamından örneklerle konuşmaya başlarsan cümleleri kurmaya başlayabilirsin. Daha zeki derken kimin zeki olduğunu hep hatırlarsın. Ya da kimden daha zeki olduğunu… Konuşma pratiği yapmadan konuşmadan öğrendiklerimizi kalıcı öğrenemeyiz.

Öncelikle bir çalışma kağıdı alalım.

Bazen konuşma pratiği yapmak için ne konuşacağımızı bulamayız. Kendi kendimize pratik yapıyorsak çok daha zor olur. Konuşacak şey bulamamaktan Türkçe bile düşünememekten konuşamayız. Örnek cümle oluşturmakta bile zorlanabildiğimiz anlar olur. Bu yüzden bu konu üzerine konuşma pratiğinde akıcı konuşarak pratik yapman için çalışma kağıdının olması daha iyi olacaktır.

Çalışma kağıdına aşağıdaki tavsiyelerimizden kelime notları alabilirsin. Yeni öğreneceğin sıfatları çalışma kağıdına not alabilme imkanın olur. Bütün bu örnekler sana birbirinden farklı sıfatları konuşurken öğrenmeni sağlayacaktır. Aynı zamanda İngilizcede üstünlük sıfatlarında bazı kelimeler -er eki alıyor. Bazısı başına more ya da less. Bazısı hem more hem -er ekini aynı anda alıyor. Kelimeye göre hangisini kullanacağını öğrenerek çalışırsan ezberleyerek öğrenmiş olursun. Ezberlemek iki gün sonra öğrendiklerini unutmak demek. Amacımız sana bir daha unutmadan sevdiğin kişilerle, ilgi alanlarınla vb. sıfatları kalıcı olarak öğretmek ve akıcı konuşma pratiği yapmanı sağlamak.

Örneklerimiz çalışma defterinde olursa İngilizce konuşma pratiği yaparken akıcı bir şekilde üstünlüklerini konuşmaya başlarsın. Aynı zamanda yeni öğreneceğin sıfat kelimesini kişi ile özdeştirerek öğreneceğinden çok daha hızlı öğrenmiş olursun. Örneğin Mary'i daha kibar buluyorsan polite kelimesi neredeyse Mary'nin soyadı gibi hafızanda kalır. İngilizce konuşurken hafızadan konuşabilmek akıcılığı sağlamakta çok etkilidir.  Comparative konusunu gramer olarak öğrenmeye çalışırsan kuralları öğrenmen geç olur. Bu yüzden sana yaptırdığımız çalışmadaki gibi çalışma kağıdına yazarsan hem sıfatları kelime olarak daha hızlı öğrenmiş olursun. Hem de comparative adjectives konusunu daha hızlı öğrenmiş olursun. Üstünlük sıfatlarında -er eki mi more kelimesi mi düşünmeden otomatik sıfatla pekiştirerek konuşmaya başlarsın.

Evet başlayalım…

  • İngilizce konuşabilen arkadaşlarını yaz. Bu arkadaşların arasında kimi daha sempatik buluyorsun, daha zeki buluyorsun. Daha iyi konuşuyor düşünüyorsun. Hangisi daha hızlı konuşuyor. Hangisi daha aksanlı konuşuyor. She is smarter
  • En sık iletişim kurduğun arkadaşlarını düşün. Hangisi daha kısa boylu, hangisi daha çok yemeyi seviyor. Hangisi daha kültürlü, daha korkak, daha cesur. Kendinin onlardan daha üstün olan özelliklerini yaz. Eğer senden daha üstün özellikte arkadaşın varsa onu da o özelliği ile yaz. He is taller than MichaelJoe’s the tallest    
  • Ailenden insanları düşün. Hangisi sana daha faydalı. Hangisi daha gergin. Ellerinin, gözlerinin veya kulaklarının büyüklüğünü veya küçüklüğünü kıyasla. Mary is the youngest girl in the family   / He is thinner than his brother.
  • En sevdiğin aktör veya aktristleri yaz. Seçtiğin aktörlere kendince özellikler yakıştırman serbest. Hangisini daha zeki buluyorsun. Hangisini kime göre daha hoş buluyorsun. Hangisi daha uzun boylu gibi.
  • İlgilendiğin konular veya hobiler neler. İlgi alanındaki konu ne ise o konu ile ilgili ünlü kişileri yaz. Bu kişilerden hangisi daha zayıf, hangisi daha nazik, daha sessiz. Sporcu ise daha kaslı, daha hızlı koşuyor gibi. He is more quieter
  • Spor aktivitelerinde yapmak istediğin etkinlikler hangisi. İmkanın olup olmadığı önemli değil. Sadece yapmak istediklerini yaz. Hangisi daha tehlikeli, daha heyecanlı. I’m more interested in sport than in music /  He is a better player than him   
  • İmkanın olursa hangi ülkelere gitmek istersin. Bu ülkelerden hangisi daha uzak. Hangisi daha yakın. Hangisi daha sıcak bir ülke veya daha soğuk. Daha temiz veya kirli. France is a bigger country than Britain
  • Hayatını kolaylaştırmak için satın almak istediğin teknolojileri düşün. Yeni bir elektrik süpürgesi mi, cep telefonu mu, kahve makinesi mi? Bu ürünler arasında hangisi daha pahalı, hangisi daha gürültülü bir cihaz veya daha sessiz. İt is more expensive
  • Seyahate giderken kullanacağın araçları düşün. Uçak, araba, tren gibi. Bunlardan hangisi önceliğindir. Neden önceliğin bunları düşün. Daha emniyetli mi, daha konforlu mu, daha ekonomik mi.
  • Eğitim hayatındaki eğitmenlerini düşün. Hangisi daha yaşlı, daha genç vb. Daha bilgili gibi. She is younger than John.

İngilizce konuşarak geliştirilmeli. Ama geliştirirken de kendimizi daha çok geliştirmek için daha kısa sürede öğrenmek için motive etmeliyiz. En iyi motivasyon ders çalışmak moduna girmeden öğrenmektir. İngilizce çalışmamızı keyifli hale getirmeliyiz. Bu yüzden üstünlük sıfatları vb konuları gramer konusu çalışmadan konuşarak ve eğlenerek geliştirmeliyiz.

Bu yazıyı okuyorsan evde İngilizcesini kendi kendine geliştiren biri olma ihtimalin yüksek.

Kendi kendine yabancı dilini geliştiriyorsan bu tarz konuları gramer konusu olarak çalışmamanı tavsiye ederiz. Konuşma odaklı İngilizce kurslarında bireysel İngilizce kursları eskisi kadar pahalı değil. Bu kurslarda konuları sen belirleyebiliyorsun. Bir kuru kendini geliştirmek istediğin konularla ilgili konuşarak geliştirme imkanın var. Günümüzde kursların birbirinden farklı yabancı dil öğretme metotları bulunmaktadır. İstediğin yerde istediğin saatte ders alabiliyorsun. Online ingilizce eğitimi yabancı dil geliştirmek için çok avantajlı bir eğitimdir. İngilizce online eğitim ile kendi konforuna göre kendine uygun saatlere göre plan yapıyorsun.

GNR Eğitim'de patenti sadece kendimizde olan metodu kullanmaktayız. Klasik yabancı dil öğrenme yöntemlerinden çok farklı öğretiyoruz. Öncelikle konuşturarak öğretiyoruz. İlk 40 dakika konuşarak İngilizce cümleleri kurarak öğretiyoruz. 'İngilizce anlıyorum ama konuşamıyorum' diyenler, yabancı dil bilen ama daha akıcı konuşmak isteyen iş insanları, hızlı ve sistemli bir şekilde yeni bir dil öğrenmek isteyenler, dil eğitimlerine tamamen sıfırdan başlayanlar, farklı kültürleri tanımak ve daha çok insanla konuşmak isteyenler için özel geliştirilmiş bir eğitim programımız bulunmaktadır. Tıpkı 2 yaşındaki bir çocuğun ana dilini öğrenme süreci gibi kısa bir sürede konuşma becerisi geliştirilmektedir. Diyalog kurma, iletişim ve günlük konuşmalar temel alınır. Tekrar, taklit ve şartlandırma yoluyla öğretilmektedir. Eğitimsel olarak Davranışçılık Ekolü’nden etkilenmiştir. Davranışçılık Ekolü’nde bilginin kalıcı olması esasını yabancı dilin kalıcı olarak öğrenilmesinde başarılı bir şekilde uygulamaktayız.

İngilizce konuşanlar arasına rekor bir sürede katılmak için GNR Eğitim iyi bir adres…

Ücretsiz deneme dersimiz ile ilk 40 dakikada İngilizce konuşmaya başlatabildiğimizi deneyimleyebilirsin…

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı