İngilizce Konuşmaktan Korkmanıza Gerek Yok

Okul yıllarında yabancı dil öğrenirken, genelde sınıfta konuşmaktan korkmuşuzdur. Bunun başlıca sebebi yanlış yaptığımızda bize gülüneceği düşüncesidir.

İngilizce Konuşmaktan Korkmanıza Gerek Yok.

Okulda İngilizceden geçer notlar alsak da hiçbir zaman akıcı bir şekilde konuşamamışızdır.

Okul sıralarında yabancı dilinizin iyi olduğunu ama artık dili kullanmaya kullanmaya körelmiş olduğunuzu fark edip dili tekrar öğrenmeye karar vermiş ve bunun için de bir kursa yazılmış olabilirsiniz. Bunu bu sefer farklı bir şekilde yapmayı denemelisiniz. İşin en başındayken kendinizi İngilizce kursu dışında insanlarla İngilizce veya hangi dili öğreniyorsanız o dilde konuşmaya zorlamalısınız. Bunun sonucu olarak bir şeyi fark edeceksiniz:

Korkacak hiçbir şey olmadığını! Dili öğrenmeye yeni başlamış olsanız dahi hata yaptığınızda kimsenin size gülmediğini fark edeceksiniz. Aslında dili yeni yeni öğrenen biri olduğunuz için sizi cesaretlendirdiklerine bile şahit olabilirsiniz. Konuştukça kendinize daha fazla güveneceksiniz. Kendinize daha fazla güvendikçe daha fazla deneme yapacak ve dili kullanmanın farklı yollarını öğreneceksiniz. Kendinizi ne kadar rahat hissederseniz, dil becerinizin de o denli geliştiğini göreceksiniz.

Yeni bir dil öğrenirken korkacak hiçbir şey yoktur. Sınava girecekseniz veya sunum yapacaksanız doğru bir şekilde konuşmaya ihtiyacınız olacaktır kesinlikle. Ama bu gibi durumların dışında hata yapmaktan korkmanıza gerek olmamalıdır. Hata yapmadan öğrenmeniz ve kendinizi geliştirmeniz mümkün olmayacağı için hata yapmak aslında iyi bir şeydir.

Konuştuğunuzda sizi dinleyenler genellikle söylediklerinizin içeriğine dikkat edeceklerdir; onlara verdiğiniz gerçek bilgiyle yani. Anlatmak istediğiniz konuyu bölmediği sürece ara sıra yaptığınız ufak tefek hatalara kimse dikkat etmeyecektir ama hatalara dikkat etseler bile en kötü ihtimalle sizden kurduğunuz cümleyi tekrar etmenizi isteyeceklerdir.

Bir dile tam anlamıyla hakim olmak için geniş bir yelpaze ve çeşitlilikte cümle yapılarına sahip olmanız gerekmektedir ve bunu yapmanın tek yolu da hatalarınızdan ders çıkardığınız sürece cümlelerle oynamanız ve zaman zaman hata yapmanızdır.

Bu yüzden korkmayın ve kalkıp bugün İngilizce konuşmaya başlayın.

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı