İngilizce Konuşma Pratiği Dersleri İçin Hangi Kurumları Seçmelisin

Günümüzde İngilizce konuşma odaklı eğitim kurumlarının ve online ingilizce konuşmanızı geliştirmeye yönelik web sitelerin sayısı artmaktadır.

İngilizce Konuşma Pratiği Dersleri İçin Hangi Kurumları Seçmelisin.

Peki neye göre karar vermelisin?

Konuşma odaklı kurslar arasında, konuşma pratiği hizmeti sunan eğitim kurumları arasında veya siteler arasında karar vermeye çalışmadan önce, neden İngilizce öğrenmek istiyorsun bunu belirlemelisin. Hedefini belirlediğinde, kendin için en iyi olanı bulman kolaylaşır.

Kariyerin için mi, ingilizce konuşabilmek için mi, yurtdışında yaşayabilmek için mi, eğitimin için mi veya kendini geliştirmek için mi İngilizce öğrenmek istiyorsun. Hedefini belirlediğinde karar vermeni kolaylaştıracak en önemli adımı tamamlamış olursun.

En hızlı yabancı dili nasıl geliştiririm sorusunun cevabını araştırmayan yoktur. Kitap okunması, film seyredilmesi, podcast dinlenmesi, transkripsiyon incelenmesi gibi tavsiyeler öğrenilir. Konuşma becerisinin geliştirilmesine ağırlık verilmesi tavsiye verilir.

İngilizce Konuşma Kaliten Çok Önemlidir

Çevremizde kendi anadilimizde konuşan insanların Türkçe konuşma kalitesinden eğitimi hakkında fikir sahibi olabiliriz.

Bu yüzden İngilizce konuşmaktan konuşmaya fark vardır. Aldığın yabancı dilin eğitiminin kalitesine göre konuşursun. Turistik yerlerde çalışan insanlar ingilizce konuşabilmektedirler. Ama dışarıdan bilmeyen biri için konuşuyor gözükürler. İletişim kurmaları için yeterli olabilir ama iyi bilenler tarafından dilbilgilerinin iyi olmadığı anlaşılır. Bir iş yerinde eğitim alınan yerde v.b yerlerde iyi bir dilbilgisi ile konuşulması gerekir.

Herkes konuşmaya başla gerisi gelir zaten demektedir. Evet konuşmaya başladıkça konuşulur. Ama başlangıçta konuşurken yanlış öğrenilen bilgileri sonradan düzeltmek zor olmaktadır. Başlangıçta doğru bir eğitimle konuşmaya başladığında her geçen gün doğru konuşabilirsin.

Konuşma becerini geliştirebileceğin alternatifler arasında her şeyden önce seni ilk günden itibaren konuşturmayı hedefleyen yerleri seçmelisin. Yani konuşma odakları eğitim kurumlarını tercih etmelisin. İlk günden konuşma derken sana sadece kelimeleri teker teker söyletilmesi değil, ilk günden itibaren konuşma becerini en basit cümleleri kurmanı sağlayacak şekilde konuşturan yerleri seçmelisin. Basit cümleleri kurarken özneyi, yüklemi v.b kurarken doğru kurmanı önemseyecek yerler olmalı. Alternatifler arasında konuşma becerisinde özgüven gelişsin diye nasıl konuşulduğunu önemsemeyen yerler çoktur. En baştan yanlış öğrenilen bir bilgiyi sonradan değiştirmek çok zordur. Kendi anadilimizde yanlış öğrenilen bir bilgiyi sonradan öğrenmek kolaydır. Çünkü anadilimizde kendimizi düzeltiriz. Ama yabancı dilde yanlış öğrenilen bir bilgiyi sonradan değiştirmek zor olmaktadır. Bu yüzden ilk günden sana konuşmayı hedefleyen, cümle kurmanı sağlatan, gramer bilgilerini konuşurken öğreten yerleri seçmen daha iyi olur. Bazı yerler konuşurken sürekli dilbilgisi kurallarına göre konuşmanı duraklatır bu da akıcı konuşabilmek konusunda kendine olan güveninin yavaş gelişmesine sebep olur.

Alternatifler arasında araştırma yaparken, çok tavsiye edilen yerleri denemeden bir yıllık anlaşma yapmamalısın. Bazı yerler ilk başta eğitmen seçerken sana öncelikle çok iyi eğitmenlerini sana sunar. Bu kişiler oldukça profesyonel olduğu için seni çok iyi şekilde yönlendirirler. Bu dönemde sana uygun bir yıllık koşullar sunarak kendilerine bağlamaya çalışırlar. Oysa bu eğitmenlerle ilerledikçe devam edilememektedir. Bu yüzden ilk başta memnun kalınan eğitmenin randevu durumu iyi analiz edilmelidir. Başlangıçta beğendiğin eğitmenlerden randevu almak istediğinde, eğitmenin takvimin dolu olması, o eğitmenin çok talep edilmesinden dolayı olmayabiliyor. Kurumun en iyi şekilde kendini beğendirip, uzun süre kendilerine bağlayabilmek için sundukları en iyi eğitmenlerle ilk iletişim kurulmasındandır. Bu yerlerde çok fazla eğitmen alternatifi olduğu için hizmet iyi, diğer eğitmenlerde iyidir düşünülmemelidir. Çünkü kişiler, seçtikleri eğitmen ile konuşmaya başlar, konuşabilmek hoşuna gider, ama konuşma becerisi doğru gelişemeyebilir. Bu yerlerde kişiler karşındaki eğitmenle seçilen konu ile ilgili konuşurken, anlaşıldığı için mutlu olur. Ama eğitmen dil kurallarına göre konuşmasını için çaba harcamayabilmektedir. Aynı turistik yerlerde duyarak konuşmayı öğrenenler gibi konuşmaya başlanır. Eğitim veya kariyer için İngilizce konuşma becerini geliştiriyorsan sonradan hayal kırıklığı olabilmektedir.

Konuşma odaklı ingilizce öğretmeyi hedefleyen yerlere karar verirken seviyene göre hazırlanan özel ders içerikleri olması önemlidir. Sadece sunulan ders içeriğindeki alıştırmalarda örneğe bakarak doldurulan bilgilerle konuşma sağlanmamalıdır. Örneğe bakarak boşluk doldurmanın da İngilizce konuşma becerisinin gelişmesine katkısı vardır. Ama önemli olan o cümleyi kişinin kendisinin konuşarak kurabilmesidir.

İyi bir eğitim kurumundan konuşma odaklı bir programdan faydalandığında, özel derste alabilirsin, bütçene göre 3-6 kişilik grup derslerinden de faydalanabilirsin. İster grup olsun ister bireysel olsun, iyi bir kurumda herkes doğru konuşarak konuşma becerisini geliştirir. Konuşurken akıcılığın engellenmeden, sık yaptığın hatalar, doğru olarak öğrenmeni sağlayarak geliştirilir. Sen konuşurken fark etmeden motivasyonun düşürülmeden dilbilgisi kuralları öğretilir. Bütün eğitmenler profesyonel olur. Profesyonel bir hizmet sunarlar. Amaç sadece konuşabilmen konusunda özgüvenini kazandırmak değildir. Doğru konuşabilmen için program hazırlanır. Senin sık yaptığın hataları iyi gözlemler ve tavsiyelerde bulunur. Senin öğrenme alışkanlıklarını gözlemler. Türkçe bilen kişilerin, yabancı dili geliştirirken en çok yaptıkları hataların olmaması için en doğru örneklerle eğitim verir.

İngilzice konuşma pratiği derslerinin alternatifleri birebir canlı olarak veya online olarak olmaktadır. Eğer canlı birebir eğitim sisteminden daha iyi öğreniyorum düşünüyorsan ingilzice birebir ders alabilirsin. Kursa gitmekle vakit kaybetmek istemiyorum, hayatımın akışına kolayca yerleştirebileceğim bir ders olsun diye düşünüyorsan online ingilizce konuşma pratiği derslerinden faydalanabilirsin.

Online konuşma pratiği dersleri için hangi şehirde yaşadığının bir önemi yoktur. Bilgisayarın ve internetin varsa her şehirden istediğin kalitedeki iyi bir kuruma katılabilirsin. Şehir farkından dolayı fiyat farkı ödemezsin. Böylece en iyi kurumun nerede olduğu önemli değildir. Her yerden uzaktan bağlanabilirsin.

Çevrimiçi İngilizce Konuşma pratiği derslerinin bir diğer avantajı da istediğin zaman derslerden faydalanabilmektir. Sen istediğin saatte ve istediğin yerden bağlanabilirsin.

Konuşma odaklı iyi bir eğitim veren kurumlar eğitim içeriğini günlük hayatımızda ve iş hayatımızda en çok kullanılan kelimelerden hazırlarlar. Hatta kariyerine özel ders içeriği ile de eğitim alabilmen mümkündür. Bunun için kurumsal online konuşma pratiği dersleri veya kurumsal ingilizce eğitim kurumları diye araştırma yapabilirsin. Bu kurumlar sektöre göre eğitim vermektedir. Ders içerikleri senin hedefine yönelik kelimelerden oluşur.

Çocukların ingilizce öğrenmesi yetişkenlere göre daha kolaydır. Çocuklar için de konuşma pratiği dersleri vardır. Çocukları ders çalışır gibi değil sanki bilgisayarda oyun oynuyormuş gibi keyif alır.

Online konuşma pratiği derslerinde doğru konuşarak akıcı konuşmayı tercih et. En kısa sürede ingilizce konuşabilenler arasına katıl.

GNR Eğitim

QUIZ: Öğrenme Tipiniz Nedir?

Sizin için en iyi öğrenme stratejileri nedir?

Daha hızlı öğrenmek için neler yapabilirsiniz?

Quizi yaparak öğrenme tipinizi keşfedin...

Öğrenme Tipiniz Nedir
Quizini Yap
WhatsApp Hattı